Helaas pindakaas. De BBQ komende zondagmiddag is afgelast! Het mooie weer is voorbij. Morgen begint het vanuit het zuiden. In een dag of 5 gaat er 10 tot 30 mm neerslag vallen en België is daarbij nog natter dan bijvoorbeeld Noord-Nederland. 

volgendewweekvrijdag

Pas volgende week vrijdag zou het weer een mooie zonnige en warme dag kunnen zijn. Frankrijk-Duitsland en Brazilië Uruguay die dag waarschijnlijk. 

eindjuni

Maandag geeft juni 2014 al de pijp aan Maarten. Volgens mijn sommetje gaan we de maand uit met een gemiddelde van 15,7°C en dat is dus praktisch een gemiddelde maand (1981-2010).  Wonderlijk toch altijd hoe goed moeder natuur soms mikt.

natweekeinde

Deze grafiek hebben we wild op en neer zien stuiteren de laatste dagen. Nu is de dobbelsteen echt geworpen. Met een zuidwestelijke naar west draaiende stroming is het gewoon het hele weekeinde nat. De hoogste piek maandag vroeg in de ochtend komt door het plotselinge ruimen van de wind naar noordwest! Het kwik daalt dan ernstig een paar dagen om dan naar de mooie vrijdag toe weer te klimmen. Helaas is het zaterdag als België en Nederland hopelijk respectievelijk om 18 en 22 uur de kwartfinale spelen opnieuw nat. 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

21 reacties

Gesloten voor reacties.