Klik voor grotere kaart

Een titel moet mensen lokken om een heel artikel te lezen en daarom trek ik ieders aandacht met die sneeuw in Nederland. Zondag zou die moeten vallen toch? Mispoes. Zondag een paar buitjes misschien, maar de GFS12u berekent nu ineens voor de nacht op dinsdag 7 cm sneeuw in Groningen en Drenthe. Zie de kaart met de totale hoeveelheid verse sneeuw de komende week hierboven. Voor wat het waard is!

Klik voor grotere kaart

Het is zeker spannend: de bovenlucht gaat ernstig afkoelen komende zondag – ruim 10 graden – en dat laat alle ruimte voor verrassingen en vuurwerk. Niet te veel op vooruitlopen. Gewoon in de gaten houden. Elke zes uur opnieuw kijken in de Wintersport Weerkamer onderaan deze site!

Klik voor grotere kaart

Het weersverwachting voor de Alpen is gewoon zoals ik het al beschreven had, behalve dat ik nu kan melden dat maandag misschien nog bewolkt is in de Alpen met laatste sneeuw en dat daarvoor in de plaats dinsdag en woensdag zonnig lijken te gaan uitpakken. Daarom moet ik nu toch even de aandacht vestigen op Noorwegen! Klik nu toch eens op bovenstaande kaart en surf dan naar via de Sneeuwhoogte-knop van de Wintersport Weerkamer of rechtstreeks naar de kaartenpagina van seNorge.no. Het is echt smullen daar van de rijke sneeuwinformatie die je dan te voorschijn kunt toveren.

En kijk dan eens wat daar de komende week in de Fjorden gaat vallen!

Klik voor grotere grafiek

Wat een ensemble zeg! Wat een neerslagpieken! En het is allemaal sneeuw ook op de punten waar het op 1500m even richting nul gaat! Balkan-achtige toestanden! Of gewoon een hele mooie opfrisser voor een interessante skiregio voor powder freaks die nu leuk gaat inlopen op de Alpen. Ik moet erbij zeggen dat dit alleen de Fjordenkust betreft en dat de meer oostenlijke gebieden zeker niet meer krijgen dan wat er in de Alpen gaat vallen. Zie de kaart helemaal bovenaan!

Wil je meer weten over wintersport in Noorwegen? Vul dan eens dit formulier in!

Wil je meer in detail weten over de verwachting in jouw skigebied in de Alpen? Speel dan eens wat met de Wintersport Weerkamer en dan met name via de eerste en de derde knop van links: weerkaarten en ensembles. Kom je er niet uit? Vraag het in de reacties. Er is altijd wel iemand die helpt!

Afsluitend nog de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag

[fbphotos id=352188924815319]


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.