Klik voor grotere kaart

Een titel moet mensen lokken om een heel artikel te lezen en daarom trek ik ieders aandacht met die sneeuw in Nederland. Zondag zou die moeten vallen toch? Mispoes. Zondag een paar buitjes misschien, maar de GFS12u berekent nu ineens voor de nacht op dinsdag 7 cm sneeuw in Groningen en Drenthe. Zie de kaart met de totale hoeveelheid verse sneeuw de komende week hierboven. Voor wat het waard is!

Klik voor grotere kaart

Het is zeker spannend: de bovenlucht gaat ernstig afkoelen komende zondag – ruim 10 graden – en dat laat alle ruimte voor verrassingen en vuurwerk. Niet te veel op vooruitlopen. Gewoon in de gaten houden. Elke zes uur opnieuw kijken in de Wintersport Weerkamer onderaan deze site!

Klik voor grotere kaart

Het weersverwachting voor de Alpen is gewoon zoals ik het al beschreven had, behalve dat ik nu kan melden dat maandag misschien nog bewolkt is in de Alpen met laatste sneeuw en dat daarvoor in de plaats dinsdag en woensdag zonnig lijken te gaan uitpakken. Daarom moet ik nu toch even de aandacht vestigen op Noorwegen! Klik nu toch eens op bovenstaande kaart en surf dan naar via de Sneeuwhoogte-knop van de Wintersport Weerkamer of rechtstreeks naar de kaartenpagina van seNorge.no. Het is echt smullen daar van de rijke sneeuwinformatie die je dan te voorschijn kunt toveren.

En kijk dan eens wat daar de komende week in de Fjorden gaat vallen!

Klik voor grotere grafiek

Wat een ensemble zeg! Wat een neerslagpieken! En het is allemaal sneeuw ook op de punten waar het op 1500m even richting nul gaat! Balkan-achtige toestanden! Of gewoon een hele mooie opfrisser voor een interessante skiregio voor powder freaks die nu leuk gaat inlopen op de Alpen. Ik moet erbij zeggen dat dit alleen de Fjordenkust betreft en dat de meer oostenlijke gebieden zeker niet meer krijgen dan wat er in de Alpen gaat vallen. Zie de kaart helemaal bovenaan!

Wil je meer weten over wintersport in Noorwegen? Vul dan eens dit formulier in!

Wil je meer in detail weten over de verwachting in jouw skigebied in de Alpen? Speel dan eens wat met de Wintersport Weerkamer en dan met name via de eerste en de derde knop van links: weerkaarten en ensembles. Kom je er niet uit? Vraag het in de reacties. Er is altijd wel iemand die helpt!

Afsluitend nog de Bizztravel Sneeuwhoogte App Uploads van vandaag

[fbphotos id=352188924815319]


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.