Hoe mooi! Let op de in het bevroren meer geblazen sneeuw daar in Leogang. Het heeft echt gestormd over de kammen met deze sneeuwval. je komt compleet schoon geblazen hellingen en topjes tegen en dan weet je dat die sneeuw elders flink lawinegevaarlijk ligt te wezen.

En ja lawines hebben we gehad! Glungezer bij Innsbruck, Pitztal, Ötz-Hochötz. Niemand overleed. Een man die enkel zijn hoofd nog uit de sneeuw had bleek er bij uitgraven ernstig aan toe en werd met de heli naar Innsbruck gevlogen. Een 20-jarige Duitse toerskister raakte volledig bedolven bij Hall in Tirol. Pas 30 minuten later werd ze door haar toermaten uitgegraven. Ze kwam met de schrik vrij!

https://twitter.com/petraslogic/status/1489358337267408909

In Texas heeft het inderdaad gesneeuwd zoals ik aankondigde. Je ziet het ook al op de wereldwijde sneeuwkaart!

Turkije heeft veel sneeuw maar Europa wat weinig en dat loopt zo door naar het oosten tot China waar juist meer oppervlak wit is dan normaal.

Qua sneeuwdek is het huge allemaal! Wat een winter! Tja maar wat koop je ervoor in Nederland? Vooralsnog weinig. Wat een winter!

Hier de nieuwe temperatuur van de hele aarde zoals vanuit satelliet gemeten sinds 1979. We komen echt aan het einde van de faseverschuiving die optrad met de super El Ninjo van 1998. Nog een stukkie te gaan tot we weer terug zijn bij de laatste Elfstedenjaren. Ergens de komende maanden gaan we wel onder het gemiddelde 1991-2020 komen.

Hier in Vorarlberg is de meter gehaald. Hogerop is lokaal ook wel tot 2 meter gevallen. Mooie tijden. En nu mooi weer! Vandaag was ook al een beauty! Heerlijk poeder geskied. Morgen ga ik skiën met een WSWM volger die toevallig in Innsbruck is op een dag waar ik er ook heen moest. Artikel volgt!

Categorieën: Klimaat

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

1 reactie

Frans V · 4 februari 2022 op 18:58

https://www.tt.com/artikel/30812304/lawinenserie-in-tirol-fuenf-tote-in-spiss-fuenf-verschuettete-in-soelden

ai ai ai 5 doden en meer dan 50! lawineongevallen in 2 dagen.

Gesloten voor reacties.