Nou even een snel weerbericht dan maar. Vooral ook een sneeuwbericht. Het gaat hard nu. De winter komt eraan. Ook in de Alpen wel maar de Verenigde Staten hebben een dikke voorsprong genomen nu. Een hele dikke ddump de afgelopen dagen. Laten we eens kijken.

Hier de voor en na op satelliet.

Ok dus oktober nu in een meetreeks vanaf 1970 de op een na sneeuwrijkste. En op een haar na het record van 2004 gemist. Maar het is deels ook zware natte sneeuw.

En aan de voet van de bergen is het …..

Ahhh… dus toch global warming. Nou in elk geval La Ninja. Het belooft wat voor komende winter.

Maar het bijzondere hierbij is … Canada en Alaska zijn nog veel te groen op dit moment! Terwijl Scandinavië voorloopt. Hoe noemden we dat ook weer? Yin en Yang.

Klimaatscharrelaarster Helga van Leur bericht gelukkig eerlijk over de recordkou. Sinds 2006 betekent: toen was het ook al zo koud. Op verschillende plekken zijn dagrecords gesneuveld. Maar dat zegt niet zo veel. Over 500 jaar hebben we een lange meetreeks en nog betere AI. Dan is het politiek gemotiveerde geneuzel voorbij.

Natuurlijk ook al natuurijs daar. Bij ons nog ff wachten. Wie zit er allemaal op de ijsbaan momenteel?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

4 reacties

Ilona van Dam · 27 oktober 2021 op 12:26

Je loopt zoals gebruikelijk weer achter met de weerfeiten Hajo…

    Hajo · 27 oktober 2021 op 12:33

    Waar doel je op?

      Martijn · 27 oktober 2021 op 12:42

      Misschien wil Ilona graag wat alpen weer voorbij zien komen? (As dump volgende week, of gaat dat mee vallen??)

Spyfromthesky · 27 oktober 2021 op 22:10

Helaas wijst er niets op na een warme septembermaand dat september een uitzondering was nu oktober ook al gemiddeld sky- high wordt qua temperatuur.
Wat we tot ver in september niet hadden gehad, dat speelt sinds die tijd in feite in grote lijnen zich af. Overstekende uitgebreide Azoren hogedruk gebieden komen kabbelend richting het westen.

Mij dunkt dat er niet iets spectaculair in het vat zit. En ja, als de wind uit het NW komt, dan is het voor twee à 3 dagen iets frisser, maar helaas nee, er is naar mijn idee geen enkel teken voor serieuze kou.

Noch in Scandinavië, noch in Rusland. De tendens van die Azoren komt zoals bijna elke winter, weer roet in het koude eten gooien.

Spyfromthesky

Gesloten voor reacties.