In de Pyreneeën is het tot flinke sneeuwval gekomen boven 1200m en valt er de komende dagen nog wel het een en ander bij aan sneeuw.Vooral vandaag komt het tot flinke neerslag. Ik kwam tot die informatie toen ik ging kijken op de website van Bergfex.
sneeuwaccumulatie
De sneeuwkaart gaf eigenlijk geen reden om te kijken immers volgens deze kaart zou er maar rond 1 cm sneeuw liggen, nieuwsgierig als ik was ging ik op zoek naar mooie webcambeelden voor dat ene centimetertje sneeuw en wat zag ik tot mijn verbazing?

[metaslider id=29457]

Skigebied Font-Rome-Pyrénées 2000 en ja ook al zijn zijn ze officiël nog niet open de pistenbully was vol in de weer en ik heb de skiers al gespot. Binnen 3 dagen kwam het tot deze sneeuwdek en dan is er geen houden meer aan om de latten onder te binden.
[metaslider id=29474]

Skigebied Les Angles (1600 tot 2400m) ligt er prima bij ik schat toch wel een 30 cm gezien de beelden. Dan rijst bij mij toch wel de vraag waarom ik dit niet terug zie op de sneeuwkaart. Wie kan me daarbij helpen?

sneeuwaccumulatie1
Deze week gaat het van tijd tot tijd verder sneeuwen in de Pyreneeën. Ook de bergen in het noorden van Spanje krijgen een ware sneeuwdump.
Corsica
In Andorra heeft het ook al flink gesneeuwd (2000m)

Frederic komt later deze ochtend met het weerbericht voor de Alpen en de Lage Landen.Tot die tijd kunnen alle reacties (mbt tot de modellen) onder dit bericht.

Bronnen: Twitter en Bergfex.com


Arjan Ehlert

Arjan Ehlert, 35 jaar, reageerde veelvuldig op de wintersportsite van Hajo en is enorm weerfan. Vanaf zijn 6e levensjaar al geïnspireerd door het weer. Zijn enthousiasme is Hajo ook opgevallen. Hier regelmatig te zien op de site en schrijft af en toe een blog over het weer en de wintersportgebieden. Ik heb enige ski-ervaring en naast het weer als hobby komt wintersport op nummer 2.

7 reacties

Gesloten voor reacties.