Wintersportparadijs Die Tauplitz

Die Tauplitz is al jaren een partner van Wintersportweerman. Vandaag zetten we dit gebied extra in de kijker.  Hierboven zie je nog een leuk webcambeeld van begin November. Het mag dan een klein gebied lijken, je kan hier een topvakantie beleven. Ik ga jullie bewijzen dat Die Tauplitz zichzelf een wintersportparadijs mag noemen.

Die Tauplitz een wintersportparadijs

Dankzij de ligging van Die Tauplitz ben je hier zeker van een dik pak sneeuw. Het is één van de meest sneeuwrijke regio’s in Oostenrijk. Sneeuwdieptes van 3 à 4 meter zijn hier mogelijk. Zoiets dat horen we graag. Wil je weg uit de drukte, dan is ook Die Tauplitz hier een prachtige oplossing. Ondanks de sneeuwrijke winters hebben de massa’s toeristen de weg naar Stiermarken nog niet gevonden. Freeriders komen hier natuurlijk ook aan hun trekken. Dikke pakken sneeuw, dat staat garant voor leuke off-piste mogelijkheden! Begin januari is hier een Kids Freeride Camp, een paar dagen later (5 januari) kan je hier een Freeride Camp volgen voor volwassen. Meer informatie vind je hier!!

wintersportparadijs die tauplitz

Je kan kiezen voor een hotel in Die Tauplitz of in het autoluwe Tauplitzalm. De Alm ligt midden in het skigebied en is heerlijk authentiek en romantisch. Iets wat ik tijdens mijn wintersportvakantie enorm kan appreciëren. Onderstaande foto toont hoe je voorbij de kleine huisje kan skiën of snowboarden.  Klik maar even op deze link voor meer informatie.

Wintersportparadijs tauplitzalm

Die Tauplitz was trouwens het eerste skigebied met een sleeplift, ondertussen is alles hier gemoderniseerd waardoor de wachtrijen minimaal zijn. Ben je het wachten tijdens een wintersportvakantie beu?  Dan moet je echt even naar dit prachtgebied komen. Daarnaast kan je hier genieten van prachtige lange dalafdalingen. Wil je pittige pistes, dan trek je best even naar Lawinenstein.

Wintersportparadijs die tauplitz

Plan jij deze winter een bezoekje in Die Tauplitz? Laat het ons weten! Ben je hier al geweest, deel jouw ervaringen onder deze blog.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.