dietauplitz_crop

Gisteren hadden we de nieuwe Panomax webcam van Die Tauplitz al in de kijker. En vandaag dumpt het er nog steeds.

paradiski

Hoeveel rustiger aan de andere kant van de Alpen. Hier Paradiski uitkijkend over Bourg St. Maurice.

diedamskopf0902

In Vorarlberg is het al gedaan met de sneeuw….

Maar in het oosten zoals hier in Lackenhof am Ötscher sneeuwt het nog de hele dag stevig door!

eczk0902

Er is veel te doen over de nieuwe sneeuwval in de Alpen komende zaterdag. Volgens de ochtendberekeningen gaat het echter tegenvallen. Geen sneeuwsandwich. Alleen een de Alpes Maritimes bezoekende depressie in het Europese model.

corsica0902

Waar laat het Europese weermodel de neerslag verder nog? In de oostelijke Pyreneeën. De Pyrenees Occidentales. En op Corsica.

gfszk0902

In het Amerikaanse model zuigt de depressie zichzelf wel vast aan de zuidkant van de Alpen en kunnen we leuke accumulaties gaan zien in Piemonte. Jullie weten dat ik de Alpen altijd neerzet als neerslagmagneet maar met Remy hebben we gezien dat het ook anders kan lopen. We gaan lekker door met de naamgeving van dumps en dumpjes. Dus weet alvast dat de sneeuw komend weekeinde Demi heet!

za14brrrr

Wij hebben het dus over een dumpje in Europa. Maar in Amerika hebben ze pas echt weer iets voor de boeg.

newyorkMet zo’n prognose voor Amsterdam zouden wij al snel aan een Elfstedentocht gaan denken toch?

Ach de Niagara watervallen beginnen alweer te bevriezen. En zijn nu dus voor het eerst door een ijsklimmer bedwongen!

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

54 reacties

Gesloten voor reacties.