Mijn skibuddy David met wie ik bijna dagelijks in Hinterglemm de 1000m naar een van de vele toppen en topjes beklim. Vandaag de Saalbachkogel. Gisteren was hij in Schönleiten omhoog getoerd om daar in de draaiende skiliften te stappen. Maar met al het gedoe geeft hij eigenlijk de voorkeur aan het pure old school zelf omhoog lopen. Wat we vandaag weer samen deden.

Ik ben nu één keer alleen gegaan. En nog een halve om met de paraglider af te dalen. Dat is ook fantastisch als je al een beetje conditie hebt. Maar met een buddy is het extra speciaal. Hij is hier het hele seizoen – al jaren – en ik ben intussen van plan dat ook te doen. Omdat ik gratis woon zijn jullie donaties genoeg om van te leven en eind januari verwacht ik toch met gasten aan de slag te kunnen zij het skiën of vliegen.

Terwijl vandaag dus enkele skigebieden dicht werden gegooid vanwege de drukte, hier in Hinterglemm dit soort plaatjes onder de boomgrens. Content maken is dan ook wel weer tof als je aan het thuisfront kunt laten zien hoe het hier is.

Vandaag wat geoefend met de drone. Ik wilde dat nog niet op afgelegen bergflanken doen met een laag poeder waar het apparaat onvindbaar in kan verdwijnen. Maar oefening baart kunst. Zul je zien.

Deze dame in Hinterglemm maakt mooie 3D foto’s. Check it out!

 

Hans ter Braak is gewoon in Kleinwalsertal, zonder gasten neem ik aan, en fotografeert er weer op los. Nou dat als laatste toegift uit de skigebieden… voor we kijken naar:

https://twitter.com/Fliep/status/1343199562975080448

De Ardennen hebben vandaag al gescoord. Hoe gaat dat verder?

Vanochtend schreef ik over sneeuw in België tot in het laagland… veel gaat het niet worden. Lees het maar op meteo.be. Morgenochtend zeker zware sneeuwval in Oost-Tirol en Kärnten. Over Kärnten gesproken. Hoe zal het op de Weissensee zijn?

Op natureislauf.at vinden we dat vanaf 20 december op het westelijke deel gewandeld kon worden. En vanaf de 24e ook geschaatst. Zij het op sneeuwijs. Tja en daar valt morgenochtend nog eens een dikke laag bij. Dat vegen ze dan weer. Dan moet het ijs dikker worden tot ze met de ijsschraper een gladde baan kunnen maken. Ik ben eigenlijk wel van plan eind januari de 200km weer te gaan rijden ook al gaat het event niet door. Wie nog?

Nederland niet vergeten natuurlijk als we over schaatsen praten. Nou op wat koude lijntjes in het ensemble na zet de winter nog niet echt door. Wel weer leuke sneeuwmomenten in de laatste run. Op 4 januari zeer guur weer met sneeuw uit het oosten.

En op 10 januari deze weersoep. Je ziet het: geen algemene zegetocht van Koning Thialf. Maar dus…

… hier zie je een koud cluster en echte avontuurlijke winterlijntjes. Dus zeg nooit nooit!

Vooralsnog moet je iets omhoog om echte winter te ervaren. Zoals hier op de Brocken vandaag. Zie ook deze video daarvan. Het alternatief is …. op de mooie zonnige momenten vanaf donderdag gewoon weer een beetje testen met in je T-shirt lopen. Ik ken intussen zeer veel mensen die ook in de winter doorgaan met zwemmen in ijskoud water. Als covid daar een extra prikkel voor is, dat mensen meer aan de eigen weerstand gaan werken is dat winst. Binnenkort kun je mijn tips weer lezen op ultiemgezond.nl die een tijdje uit de lucht is geweest.

Inloggen doe je via deze link. Doneren kan via Paypal …

… en jawel, nu ook met ideal.

Doneer

Persoonlijke informatie

Betalingsinformatie

Of duim mee voor een mooie prijs op mijn Oudejaarslot als ik ook weer een jaartje ouder ben!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

sneeuwfanaat(Ron) · 27 december 2020 op 22:41

Wauw wat een mooie plaatjes Hajo!Geniet ervan en hopelijk ook binnenkort sneeuw inde ll voor alle thuisblijvers.Ga zo enthousiastvoor Hajo.
En ook een donatie gedaan voor jouw mooie site.
Groet Ron

Spyfromthesky · 27 december 2020 op 23:23

GEM op volle winterse toer en ECMWF gaat ook al een beetje met twee handen vol op winterse toer voor de L.L. Kijken wat het GFS nu doet. GEM doet het met aardig wat sneeuw voor de L.L. Als het alleen aan de AO index zou liggen, dan lijkt die door de statistiek heen te schieten. Wat dat betreft goede en goede winterkansen. De NAO wil nog niet helemaal meegaan.

Bijna zeker lijkt er een koude weersoep aan te komen. En ja of de spreekwoordelijke winterweergoden dan weer eens een goede ijsvloer zullen neerleggen, dan komt corona, althans de soms absurde maatregelen wel slecht uit. Bij de E-tocht is het al bekend dat ze die niet zullen organiseren. Zou dit bij iedere schaatstocht gelden? Het jaar 2020 was vanaf maart al een speelfilm op bepaalde gebieden waarop je wist (althans dit geldt zeker voor mij) wat er zou gebeuren ook al had je de film nog niet gezien.

Voor wie het nog niet wist. In het westen is alles qua digitale ontwikkelingen door de corona crises 7 keer versneld. In Azië zelf tot 10 keer.

Spyfromthesky

Gesloten voor reacties.