montafon

Oktober, nu kan het aftellen echt beginnen, Afgelopen week zagen we al hele mooie plaatjes vanaf de Kitzsteinhorn te Kaprun en het eerste niet gletsjer gebied dat 10 oktober al open ging. Zo langzamerhand weet iedereen wel dat ik (en gelukkig nog veel meer wswm volgers met mij) een fan ben van het gebied Montafon te vorarlberg wat zeer snel en gemakkelijk te bereiken is vanuit Nederland en belgië. Net zoals vorig jaar staat de opening van het nieuwe winterseizoen in Montafon gepland voor begin december. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn zal het seizoen van start gaan op 2 december.

Het mooiste nieuws vind ik dat je aankomend seizoen de nacht in een iglo kunt doorbrengen op 2300 meter. De stilte van de bergen om je heen en in slaap vallen onder een heerlijk warme schapenvacht. Een ervaring die ik moet gaan meemaken. Reserveren kan elke dag aan de kassa van de Silvretta Montafon, opgepast, het overnachten vindt enkel plaats op maandag vanaf 2 januari tot en met 13 maart, afhankelijk van de weersomstandigheden. Per persoon betaal je €79, kinderen betalen €49. Anderen hier al ervaring mee?

Snelheidsduivels in december

Het weekend van 17 december keert de Weltcup terug naar Montafon. Donderdag 15 december starten de kwalificaties op de Silvretta Montafon.  Op zaterdag vindt er de finale van de Ski Cross plaats en op zondag kan je gaan genieten van de Snowboard Cross. Ontdek hoe skiërs en snowboarders van de hellingen knallen  tegen topsnelheden. Geen idee wat je mag verwachten? Bekijk dan zeker even volgend fragment.

Doorzetters in Januari

Op 25 januari is het tijd voor de traditionele Ramskull Trophy. De ultieme uitdaging voor elke toerskiër. Vertrek helemaal beneden in Gargellen en klim je weg naar boven. Gargellen is trouwens de place to be als je even de berg wil ontdekken van onder naar boven. Indien je hier naar beneden gaat is de kans groot dat je wel iemand tegen komt die aan het trainen is voor de Ramskull Trophy.

ramskull-trophy-gargellen-620x413

Waaghalzen in februari

25 februari is het tijd voor een nieuwe editie Open Faces. Lees alles hierover in mijn post van vorig seizoen. Open Faces vindt plaats op de Silvretta Montafon en de ultieme kick voor elke freestyle snowboarder en skiër. Volg alles live op groot scherm, allemaal vanop het terras van de Nova Stoba.
andreschoenherr-open-faces

Gewoontebeestjes in Maart

Iets wat ook al lang op mijn to-do lijstje staat is Funken abbrennen. Een oude traditie die nog steeds leeft in Montafon. Elke zondag na aswoensdag is het tijd voor dit stukje nostalgie. Dit jaar van 3 tot en met 5 maart, mijn vakantie is alvast geboekt! Ontdek één van de meest traditionele momenten in Montafon. Maak mee hoe de demonen van de winter worden verdreven door de kracht van het vuur, die de zon symboliseert.

funken-sonntag-fasnacht-montafon

Voor de ganse familie het hele seizoen 

Naast al deze topevents zijn er natuurlijk ook nog tal van andere mogelijkheden. Nachtrodelen, dat je hier kan ontdekken, verscheidene sneeuwschoen-wandelingen, de mogelijkheden om als eerste aan de dalafdaling te beginnen met een ontbijt op de berg, een opleiding safety-check en nog veel meer. Alle nodige informatie kun je vinden op de website van Montafon.

Elke dinsdag kan je in Garfrescha genieten van een Keesknöpfli-maaltijd en daarna beginnen aan een fakkeltocht doorheen de sparrenwouden. Reserveren kan de dag voordien, voor 2 volwassenen en alle kinderen betaal je €88,50.

nachtrodeln-golm

Afsluiten in april 

De afsluiting van het seizoen valt op 17 april. Met zo’n late afsluiting kan je hopelijk genieten van de prachtige zon op een besneeuwde berg. Het hoogtepunt van het jaar voor menig Montafoner is een flink feest met de afsluiting van het seizoen, maar dit jaar staat het concert 1 week vroeger gepland op 8 april. Dit concert vindt elk jaar plaats aan het bergrestaurant Bella Nova in St. Gallenkirch. Verwacht je aan lange wachtrijen om naar boven te gaan, maar ook aan lege pistes in de namiddag!
teaserbox_2463257175

Geïnteresseerd om net zoals mij een seizoenskaart te kopen en een hele winter te genieten in Montafon? Dit kan al voor de prijs van €440.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!