Tja wat moeten we er van zeggen: het is tijd om de verf te pakken en je huis te gaan schilderen. Of andere voorjaarsactiviteiten. Heerlijk hoor, zij het dat de Lage Landen ook nog diverse partijen bagger over zich heen krijgen. In de Alpen waan je je vaak aan de zuidkant. Groene bergen met witte strepen. Een heel klein beetje moeten we deze winter gaan afschrijven nu, zij het dat er heus nog wel 2 dumps komen voor medio april en dat er heus nog wel een paar in een lawine gaan sterven. Hierboven aanhakend bij mijn laatste bericht over sneeuw in de Lage Landen: ja die lijkt er te komen…. maar echt als natte troep.

Het ensemble hierboven is super bahhh! Kijk maar of je geloof wilt schenken aan dat ene groengele lijntje dat moederziel alleen voor een elfstedentocht gaat.

En in Oostenrijk cq de Alpen? Ja heus weer wat koeler vanaf de 11e. Sneeuw en regen erbij. We zullen zien. Maar de vergroening zet door en dus ideaal weer om te paragliden. Momenteel vaak te harde westenwind echter.

Ach… wat hoop nog in het Europese weermodel? Nee! Driewerf nee. Koudkwakkelen met bijna dagelijks regen. Iets minder ellende dan de ellende van nu woensdag en tot en met zaterdag. Dat wel. Nogmaals: in Italië en Spanje zijn uitstervende dorpen waar je een huis en geld toe krijgt als je er komt wonen. En de Alpen is ook nog steeds een prima optie om te emigreren. Wel duur.

Afsluitend voor de grap eens het contrast tussen Moskou en Oekraine de komende 2 weken. In Moskou is het dus zeer zeer koud. Zeer heftige winter al lange tijd. Ook elders op aarde. We moeten het ermee doen.

PS Over Moskou gesproken. Wie is daar onlangs gespot? Houd in de gaten dat er spoedig op Twitter een interview dropt van Tucker Carlson met Putin. In de main stream media zul je er niets over lezen. Ga je het interview luisteren zul je eindelijk eens horen hoe het verhaal er aan Russische kant uitziet en ga je misschien beseffen dat wij de genocidale klootzakken zijn (zo lang we aan de leiband lopen van de Amerikaanse neocons).

Categorieën: Afgelast

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

3 reacties

Jaap verlaan · 6 februari 2024 op 13:28

Jammer voor onze winter verder mooi bericht dank daarvoor hajo. Jy durft in ieder geval te schryven wat je denkt daar hou ik van dat is democratie en dat wordt hier in nederland ook steeds minder een gemeen goed. Groetjes

Thomas · 6 februari 2024 op 22:45

Als ik de kaarten zo zie snap ik je frustratie en gedachtengang Hajo.

Echter las ik het volgende artikel op Severe Weather Europe:
https://www.severe-weather.eu/global-weather/polar-vortex-disruption-collapse-february-cold-weather-pattern-shift-united-states-fa/

Ik weet niet hoe en of het uit gaat komen, maar als het gebeurd kunnen de pietertjes wel gelijk krijgen.

Gesloten voor reacties.