Val Gardena
Lees verder >

Ontdek de mooiste wandelwegen en geniet!

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

Zell am see kaprun
Lees verder >

Waterpret, wandelen, fietsen of wintersport op de gletscher? Kiezen jullie maar.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

Deze late avondupdate wil je niet missen zo mooi

check ook eens

36 Reacties

 1. nils schreef:

  Niet gemist!
  Franse alpen vanaf vrijdag op 1850m is voldoende hoog hopelijk.
  Eigenlijk hoop ik meer op mooi weer in de franse alpen… Lekker licht na al die donkere dagen hier!
  In het donker naar het werk en in het donker terug, houd ik niet van.

 2. Moes schreef:

  “wil je niet missen zo mooi”…? Bericht nu 2x gelezen, maar wat is er nu zo fantastisch dan?? Ik zie de hosanna stemming even niet maar help me op weg

  • Stefan Kaptein schreef:

   Heb het in het vorige bericht al verkondigt, daar komt het recht lullen wat eigenlijk krom is. De roze bril gaat weer vol op de neus en we doen net of we gekke Henkie zijn. Ontkennen noemen ze dat. Het enige dat ons nu nog rest is hopen dat de schade mee gaat vallen. Gelukkig is er volop met kunstsneeuw gespoten maar bij mij heerst toch wel een beetje een telleurstelling over dr voortgang van een winter die mooi op gang leek te komen. We mogen blij zijn met de sneeuw die is gevallen want anders waren we pas echt terug bij af (2013-2016).

   • Maurice schreef:

    Misschien je caravan verplaatsen dan naar de Noordpool. Daar heb je zeker altijd sneeuw om te scheppen. Hoeft er ook niets recht gepraat te worden.

  • Hajo schreef:

   De plaatjes. De video’s!

 3. Vosje schreef:

  Wat zijn de voorspellingen vanaf 1 januari voor noordalpen, sneeuw in de dalen?

 4. Hajo schreef:

  “In het nu” Anybody?

  • Sytze schreef:

   Hajo, je hebt hier wel een punt. Jij kan dromen vanuit de modellen van een prachtige winter…en als het dan anders/tegenvallend is, grijp je terug op “genieten van wat is”. En zo heeft het ook te zijn….ECHTER…dat is best moeilijk…het nu accepteren zoals het is. EN je kunt niet anders….. in die acceptatie zit de oplossing. Vandaag was het mooi baggeren door smeltende sneeuw, in verstillende mist…heel stil.. Hajo: houd vast aan je missie EN houd rekening met dat het niet voor iedereen even makkelijk is, dat geeft weerstand…. Het weer is gewoon ONVOORSPELBAAR mooi..

   • Hajo schreef:

    Mooi tekst….. alleen heb jij het over dromen en als je niet kunt dromen terug grijpen op het nu. Ik stel voor dat we dat omdraaien: in het nu zijn en als dat even tegenzit voldoende mooie en realistische dromen voor de toekomst hebben om op terug te grijpen. Verder moet je dingen niet moeilijker maken dan ze zijn…. ja ik kon het met 18 ook niet…. maar eigenlijk is dat zielig…. moeilijk is…. gegijzeld zijn in Afganistan en twijfelen of je je rustig moet houden of dat je moet vluchten. Moeilijk is….. van een dokter te horen krijgen dat je ernstig ziek bent etc etc. Moeilijk is absoluut maar dan ook absoluut niet horen dat de weerkaarten een beetje tegenvallen…. regen is altijd nog zoet water….. en van mensen die een aantal dagen in een bootje op de oceaan dobberden tot ze gered werden weet ik dat…. “je mag al gelukkig zijn als je elke dag een beetje zoet drinkwater beschikbaar hebt”. We moeten als naoorlogse generatie echt opletten samen onszelf niet als totale watjes te kakken te zetten. PS En als het wel moeilijk is dan des te meer reden die uitdaging aan te gaan en te leren die knop om te zetten. Hij zit er echt…. ergens in je hoofd…. die knop.

    • Sytze schreef:

     Kan ik me in vinden…..ook die knop….thnx!

    • Stéphan schreef:

     Mijn constatering: We hebben het TE goed als we in staat zijn te klagen over wel of geen winters plaatje in de alpen tijdens onze kerstVAKANTIE! Velen zijn naar mijn idee verzadigd. Sta eens stil bij de pure LUXE die je hebt als je überhaupt een vakantie kunt veroorloven! Hopen/wensen mag altijd, maar laat dit niet de regie over je leven krijgen. “TEVREDEN ZIJN” is soms al heel lastig in de huidige tijd in de westerse wereld, maar dan al helemaal.

 5. Roy schreef:

  Ben best wel positief over de Alpen. De GFS18h even gauw bekeken en vergeleken met de vorige runs. Er zit inmiddels een aardige duidelijke lijn in. Eigenlijk kun je praten over slechts 2 slechte dagen. Komende vrijdag en zaterdag. Vanaf zondag dan droog en wederom een omslag naar een (korte) koudere fase met behorende neerslag in de berekening startend op kerstavond/nacht. Verse sneeuw op 1e kersdag dus goed mogelijk! In het verloop fraai hogedrukweer met veel zon en niet al te warme temperaturen. S’nachts voldoende vorst. Mocht dit zo uitkomen is een kerstweekje wintersport toch niet slecht te noemen? 😉

 6. Jorne schreef:

  Ik sluit me aan bij Roy, na de zure appel toch gewoon tijdens de kerstdagen afkoelimg en sneeuw, ik begin er wat vertrouwen in te krijgen! Prikpunt Innsbruck
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/graphe3_1000_757_317___-1.gif[/img]

 7. Qlubtempo Raoul schreef:

  Schade beperken tot en met zondag, verse sneeuw met kerst daarna droog….

 8. Rob m schreef:

  Prima weertje voor december voor de ll in december.gewoon rustig wachten op de klapper in jan/feb!

 9. Richard schreef:

  Ik denk dat Leogang de schade redelijk kan beperken tenzij het gaat regenen hogere temperaturen kunnen ze toch zekere hoogte wel hebben.

 10. Jorne schreef:

  En EC lijkt helemaal met een interessante situatie te komen, ben benieuwd naar de laatste 2 kaarten!
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/ECM1-192-1.gif[/img]

  • Jorne schreef:

   Dat moeten prima neerslagkaarten opleveren gok ik, Hajo kom er maar in

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Gem komt met iets gelijkwaardigs en komt met deze ‘slotkaart’

   [IMG]http://images.meteociel.fr/im/4881/gem-0-240_fgr8.png[/IMG]

   Evolutie van dit hoog in deze run is dat het zeer wrsch gaat doordraaien naar het noorden. Al met al zijn de ochtendruns niet slecht voor de alpen. Paar dagen mooi weer, neerslag boven de 1500mtr en later lager als sneeuw en rond de kerst dalende sneeuwgrens, glijbaantje en daarna temperaturen op 850 hPa <0, met potentie tot oceaanblokkades daarna of scandihoogs

   • Henrik schreef:

    Slotkaart, daar heb je dus niet zoveel aan want is veel te ver weg. En hoezo zou dit hoog zich verplaatsen naar het noorden? Daar is het veel te log voor. Kans is groter, mocht deze setting uitkomen dat dat ding oostwaarts trekt en je te maken krijgt met een eurohoog. Dat is ook het risico voor de Alpen als het hele zaakje wat oostelijker uitkomt gaat de sneeuw ook niet door. Maar dit is allemaal LT en veel te ver weg.

    • Martijn sonnenberg schreef:

     ja sorry hoor… Als een slotkaart dramatisch is zit iedereen in de put… Deze slotkaart heeft potentie en is dan plots ‘te ver weg’… pfff, schiet mij maar lek

     Over die verplaatsing: als je de evolutie op de kaarten ziet gaan de stroming van die bel koude van noordwest, via strak noord naar nu langzaam aan noordoost. Die is daarmee bezig onder de hoge drukbel te schuiven, die inmiddels zijn voedende band over spanje heeft losgelaten. Gevolg is dat als je die bewegingen extrapoleert dat het hoog onderlangs wordt afgesneden en dan alleen naar noorden weg kan.
     Vergelijk het met GFS hoofdrun, daar liggen die kleine 1015 kerntjes net ten noorden van de azoren er niet, ligt het hoog iets lager en is er nog een ‘warme band’ met de kern. ook daar wil de koude uit rusland onder het hoog kruipen ( [IMG]http://images.meteociel.fr/im/6544/gfs-0-300_hqk2.png[/IMG] ), maar omdat de start net wat anders is, komt het veel minder goed uit de verf.

     Goed het is idd nog ver weg, maar zowel EC, GEM als in mindere mate GFS komen met een redelijk vergelijkbare drukverdeling op +240h, dus enige mate van betrouwbaarheid zit er wel in

 11. Hajo schreef:

  Goedemorgen allemaal. Ben nu bezig!

 12. Jan schreef:

  Lekkere sneeuwval nu in Sfl 1650. Hopelijk kunnen we tot het appartement blijven skien volgende week als de temperaturen omhoog gaan

  • Jorne schreef:

   zit je in 1650 Jan? Dan moet het wel goedkomen hoor, de meest belangrijke dalafdalingen zijn kunstmatig besneeuwd. Vorig jaar hebben ze zelfs een nieuw waterdepot aangelegd (eindelijk)

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.