baby op snowboard

Ik ben volledig team ski. Niet alleen veel leuker – oei, heb ik nu al veel boarders niet zo best gestemd? -, maar ook omdat ik (niet zo stiekem) een beetje jaloers ben. Ik kan namelijk totaal niet boarden. Helemaal niets. Ik kom geen meter vooruit. Nu zag ik nooit echt de voordelen van een snowboard in (eerlijk is eerlijk, er zijn er ook minder toch?) … totdat ik 15 jaar was.

Pubers vinden snowboarden veel stoerder

M’n 15-jarige ik had het na 10 jaar op de latten wel gehad en ruilde de ski’s in voor een snowboard. Niet voor lange duur overigens. De welbekende 3 dagen compleet doorweekt op de piste rollebollen en bont en blauw van les terugkomen heb ik niet overleefd. Althans … dat heeft mijn wil om te leren snowboarden niet overleefd. Na een ochtend (jaja, wat een doorzettingsvermogen!) hield ik het voor gezien. Wat vreselijk om – als je al kunt skiën – helemaal compleet gehandicapt te zijn met een snowboard. Inmiddels, weer 10 jaar en een beetje later, heb ik hier wel enorm spijt van. Had ik nou maar doorgezet zodat ik nu had kunnen skiën én boarden.

14 maanden oude baby op een snowboard

Dat brengt me bij dit schattige (én jaloersmakende) filmpje dat ik gisteren tegenkwam. 14 maanden is ze, deze baby die duidelijk betere snowboardskills heeft dan ik! Misschien kan ik over een aantal jaartjes wel bij Sloan in de leer. Vooral haar reactie op haar snowboard-debuut tovert een lach op je gezicht. Even kijken dus.

Kun jij boarden en skiën? En hoe oud was je toen je het leerde?

Ps. heb je al gelezen hoe ik aan de bijnaam champignon op ski’s kom?


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

23 reacties

Gesloten voor reacties.