baby op snowboard

Ik ben volledig team ski. Niet alleen veel leuker – oei, heb ik nu al veel boarders niet zo best gestemd? -, maar ook omdat ik (niet zo stiekem) een beetje jaloers ben. Ik kan namelijk totaal niet boarden. Helemaal niets. Ik kom geen meter vooruit. Nu zag ik nooit echt de voordelen van een snowboard in (eerlijk is eerlijk, er zijn er ook minder toch?) … totdat ik 15 jaar was.

Pubers vinden snowboarden veel stoerder

M’n 15-jarige ik had het na 10 jaar op de latten wel gehad en ruilde de ski’s in voor een snowboard. Niet voor lange duur overigens. De welbekende 3 dagen compleet doorweekt op de piste rollebollen en bont en blauw van les terugkomen heb ik niet overleefd. Althans … dat heeft mijn wil om te leren snowboarden niet overleefd. Na een ochtend (jaja, wat een doorzettingsvermogen!) hield ik het voor gezien. Wat vreselijk om – als je al kunt skiën – helemaal compleet gehandicapt te zijn met een snowboard. Inmiddels, weer 10 jaar en een beetje later, heb ik hier wel enorm spijt van. Had ik nou maar doorgezet zodat ik nu had kunnen skiën én boarden.

14 maanden oude baby op een snowboard

Dat brengt me bij dit schattige (én jaloersmakende) filmpje dat ik gisteren tegenkwam. 14 maanden is ze, deze baby die duidelijk betere snowboardskills heeft dan ik! Misschien kan ik over een aantal jaartjes wel bij Sloan in de leer. Vooral haar reactie op haar snowboard-debuut tovert een lach op je gezicht. Even kijken dus.

Kun jij boarden en skiën? En hoe oud was je toen je het leerde?

Ps. heb je al gelezen hoe ik aan de bijnaam champignon op ski’s kom?


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

23 reacties

Gesloten voor reacties.