weisse rausch

Der Weisse Rausch is een klassieker in St. Anton am Arlberg, op 21 april 2018 is het weer zover. Deelnemers gaan tijdens deze race tot het uiterste. De laatste dag van het wintersportseizoen staat hier dan ook helemaal in het teken van deze uitputtingsslag! En wie weet krijg jij wel zin om deel te nemen!

Der Weisse Rausch een klassieker

555 deelnemers gaan om 17H00 aan de start van deze spectaculaire race. Plaats van het gebeuren is de 2645 meter hoge Vallugagrat. Elk jaar lokt deze race duizende wintersportliefhebbers richting St.Anton am Arlberg. Vaak zijn de deelnemers extra kleurrijk gekleed wat het nog leuker maakt voor de toeschouwers. Alle deelnemers knallen samen naar beneden over de ongeprepareerde piste. Iedereen ouder dan 16 jaar kan deelnemen. Of je over de finish gaat, dat is een andere vraag :-).  De afdaling is 9 kilometer lang en je overbrugt maar liefst 1350 hoogtemeters.

Onderstaande foto ziet er toch al enorm indrukwekkend uit. Kan je inbeelden dat je hier tussen staat?

Weisse Rauch

Het prijzengeld van deze spectaculaire race bedraagt €1900 en wordt verdeelt onder de winnaars van individuele startgroepen. Je kan starten in de groep van de gewone skiërs of snowboarders. Maar er is ook een start voor telemarken en voor short ski’s (tot 100 cm). Voor jongeren onder de 16 jaar is er de “mini” versie van de White Rausch. Die vindt plaats op 22 april 2018 om 16H30.

weisse rausch

Leuk weetje deze race is geïnspireerd op een Duitse film van 1931. Hierin gaat een jong meisje op avontuur in St. Anton am Arlberg om te leren skiën dankzij de hulp van Hannes Schneider. De oprichter van de eerste skischool in Oostenrijk (in St. Anton Am Arlberg) en een expert in springen, skiën en langlaufen!

weisse rausch

Ben je van plan om het einde van het seizoen te ervaren in St. Anton am Arlberg, dan kan je meer informatie vinden op deze website. En wie weet ben je er wel bij op de 21ste editie dit jaar.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

4 reacties

Gesloten voor reacties.