machtschaduw2

Er is een nieuwe fotowebcam in Dellach am Drautal. En met volle maan wist ik niet wat ik zag. Spuiten ze daar het hele dal vol met kunstsneeuw? Hoe kan het anders zo wit zijn op 614m hoogte? Een hoogte waar het overdag amper koud genoeg is voor kunstsneeuw. Maar ook alle bomen zijn wit! Wat is hier in vredesnaam aan de hand?

machtschaduw1

Het archief biedt de verklaring. Dit dorp ligt momenteel permanent in de schaduw van een bergrug. Klik hierrr zelf maar door de plaatjes van elke 10 minuten heen.

saalbach2

Eerste kerstdag in Saalbach

Zaterdagochtend Saalbach, links de zwarte Nordabfahrt (open) en rechts de Bernkogel. Hier vind je trouwens wintersportvakanties naar Saalbach Hinterglemm. Ziet er vooralsnog goed uit 👍

saalbach1

Eerste kerstdag in Saalbach

1e Kerstdag, uitzicht vanuit Saalbach, Bernkogel, naar Zwölferkogel. Kaiserwetter! Pistes al dagen verbazend goed, alleen in de middag erg pappig, maar who cares! Evengoed weer topvakantie gevoel 😉. Fijne feestdagen, groet Robert.

hintertux1

Hintertux gletsjer op 24 december

hintertux2412

Zicht op Zillertal vanuit Hintertux op 24 december

zillertal2412

Gerlosplatte in de Zillertal Arena uitzicht op het Pinzgau

Groeten uit Hochkrimml van familie Begois en van Lysebetten

flaine-jorne

Flaine

Jorne stuurt ons kiekjes uit Flaine in Savoie Mont Blanc.

flaine-jorne2

Flaine

Artistiek hoor! Opvallend veel sneeuw trouwens daar!

groen-flaine

Flaine

Hoewel? Jorne schrijft dat het boven 1200m goed te doen is en op de noordhellingen ook wel lager. Enkele afdalingen op zuidhellingen zijn dicht. In Flaine ook wat steentjes op de piste. Andere dorpen van Grand Massif hebben gras als onderlaag en ook dat komt er hier en daar doorheen.


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

19 reacties

Gesloten voor reacties.