machtschaduw2

Er is een nieuwe fotowebcam in Dellach am Drautal. En met volle maan wist ik niet wat ik zag. Spuiten ze daar het hele dal vol met kunstsneeuw? Hoe kan het anders zo wit zijn op 614m hoogte? Een hoogte waar het overdag amper koud genoeg is voor kunstsneeuw. Maar ook alle bomen zijn wit! Wat is hier in vredesnaam aan de hand?

machtschaduw1

Het archief biedt de verklaring. Dit dorp ligt momenteel permanent in de schaduw van een bergrug. Klik hierrr zelf maar door de plaatjes van elke 10 minuten heen.

saalbach2

Eerste kerstdag in Saalbach

Zaterdagochtend Saalbach, links de zwarte Nordabfahrt (open) en rechts de Bernkogel. Hier vind je trouwens wintersportvakanties naar Saalbach Hinterglemm. Ziet er vooralsnog goed uit 👍

saalbach1

Eerste kerstdag in Saalbach

1e Kerstdag, uitzicht vanuit Saalbach, Bernkogel, naar Zwölferkogel. Kaiserwetter! Pistes al dagen verbazend goed, alleen in de middag erg pappig, maar who cares! Evengoed weer topvakantie gevoel 😉. Fijne feestdagen, groet Robert.

hintertux1

Hintertux gletsjer op 24 december

hintertux2412

Zicht op Zillertal vanuit Hintertux op 24 december

zillertal2412

Gerlosplatte in de Zillertal Arena uitzicht op het Pinzgau

Groeten uit Hochkrimml van familie Begois en van Lysebetten

flaine-jorne

Flaine

Jorne stuurt ons kiekjes uit Flaine in Savoie Mont Blanc.

flaine-jorne2

Flaine

Artistiek hoor! Opvallend veel sneeuw trouwens daar!

groen-flaine

Flaine

Hoewel? Jorne schrijft dat het boven 1200m goed te doen is en op de noordhellingen ook wel lager. Enkele afdalingen op zuidhellingen zijn dicht. In Flaine ook wat steentjes op de piste. Andere dorpen van Grand Massif hebben gras als onderlaag en ook dat komt er hier en daar doorheen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

19 reacties

Gesloten voor reacties.