audi

Dat was dus een Audi! Ergens in Niederbayern in het stroomgebied van de Inn. Het slechte nieuws is dat in die regio vier mensen zijn overleden. Die lichamen zijn gevonden in een huis en een vierde in een beekbedding. Hier de hele fotoserie van de verwoestingen op wetteronline.de. Ondertussen vanochtend in Limburg, Oost-Brabant en Vlaanderen…

venray0106

Venray

frederic0106

Frederics tuin

jannes0106

Bij Jannes in Noord-Limburg – hij heeft sinds zondag 150mm gemeten

cescia0106

Bij Cescia in Vlaanderen

a74modder

A74 vanochtend

zondag

Tja ik moet het kort houden in verband met mijn boek (zie nieuwe cover). Wat we zien is dat de weersoep doorgaat! In de winter heb je bij weersoep geen onweer maar nu aan het begin van de zomer blijft het elke dag link. Na de regen komt de zon… en die zon zorgt voor…. onweer. Alleen in een smalle kuststrook is er hogedrukinvloed. De kaart van zondag hierboven is typerend. Allemaal naar de stranden dus in het weekeinde!

hail-in-chablis

PS In Frankrijk zijn verschillende wijnstreken heftig getroffen.


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

28 reacties

Gesloten voor reacties.