Als Nederlander met 1953 nog vers in het collectieve geheugen wordt je toch even stil van het aanschouwen van voorjaarsoverstromingen in Rusland en Kazachstan dit jaar. Dit is de locatie op de kaart:

En hier is een video….

Nog een video hier. Kijk zelf ook ff rond en deel wat je ziet in de reacties!


Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

1 reactie

Aart · 10 april 2024 op 22:06

Zou de lichte gemiddelde opwarming daar mede debet aan zijn? Of is dat te stellig?
Gelet op de data van satellietmetingen die dr Roy Spencer verwerkt een mogelijke oorzaak? https://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/. 9 Maanden op rij een gemiddelde globale opwarming tussen 0,6 – 0,95 °C.
Electroverse daartegenover laat wereldwijd bakken met sneeuw zien de afgelopen maanden.
Yin en Yang.

Gesloten voor reacties.