Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

LOSER ALTAUSSEE
Lees verder >

Een sneeuwgarantie van december tot en met het voorjaar?

Les Menuires
Lees verder >

Ontdek de prachtige natuur van de bergen.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

In delen van Oostenrijk hevige sneeuwval boven 1500m en verder afscheid winter

check ook eens

24 Reacties

 1. Jelte schreef:

  Hajo, klopt zag ook dat in Trysil de spuiters aan staan.

  http://www.skistar.com/api/lpv/v201206/service/skistar/LpvService.svc/wsHttp/GetWebcamImage/2156647/640

  Zie dat hier komende week temperatuur niet boven 0 uit komt op laagste gedeelte.

 2. Jurian schreef:

  Werfenweng. Mijn favoriete gebied van Salzburger land. Ben er meer dan 10 jaar in de kerst geweest met mijn familie.
  Blijft 1 van de mooiste panorama afdalingen die ik ooit heb geskied.

 3. Snowman schreef:

  Actueel weer pagina = top toevoeging!

  • Hajo schreef:

   Gaan we nog uitbreiden. Alle suggesties voor kaarten etc die daarin kunnen zijn welkom! Hulp mag ook. We kunnen niet genoeg “meteo-webmasters” gebruiken.

 4. paco37 schreef:

  eerste winterprik bijna voorbij, ach half oktober!!
  De winter ligt op de loer begin november, eerst een tijdje de west circulatie in met eind oktober waarschijnlijk een westerstorm.
  Maar dan zie je de eerste kou uitbraak op handen vanuit in eerste instantie nw om later naar noordnoordoost te draaien.
  boven Scandinavie en zelfs Rusland zal het richting eind oktober behoorlijk gaan afkoelen.
  eind eerste week november waarschijnlijk de eerste natte sneeuw kansen in Nederland om richting half november de droge sneuw te ontvangen.
  oorzaak ligt in een hogendruk opbouw net ten noorden van Ijsland

 5. Jeroen Elferink schreef:

  Afgelopen 4 dagen aardig zon overgoten verlopen in Brixen, Tirol. Lekker na-zomeren was dat, rond middernacht kwam het koufront binnen. Het heeft zeker wel een uurtje of 2 flink geplensd. Sindsdien niet veel regen meer bijgekomen, wel aardig veel bewolking nog aanwezig. Boven de 1400 a 1500m is het wit maar veel is er hier niet gevallen. Hoogstens 10cm. maar het zorgt wel weer voor mooie witte toppen 🙂

 6. Martijn schreef:

  Persoonlijk vind ik de pagina Actueel weer een beetje ‘gejat’ van een andere prachtige winterweer website: http://www.wintergek.nl

  Daar vind je een verzameling van heel veel actuele waarnemingen (www.wintergek.nl/kaarten) en heel veel grafieken zoals modelruns etc. (www.wintergek.nl/grafieken).

  Zou het niet beter zijn om op dat niveau de krachten te bundelen? Hier verwijzen naar hun zeer uitgebreide actuele kaarten & grafieken en dat zij hiernaartoe kunnen verwijzen voor actuele winterweerberichten?

  Ik ben overigens 0,0 gelieerd/verbonden aan wintergek.nl. Ben alleen een fervent bezoeker van deze beide sites. En door te combineren wordt er niet dubbel tijd geïnvesteerd in hetzelfde.

  • Robert schreef:

   Is eerder gejat van meteotines…….

   • Martijn schreef:

    Ik wil met ‘gejat’ overigens niet zeggen dat ik dat veroordeel, er zijn immers zoveel sites waar in meer of mindere mate dezelfde type informatie te vinden is. (Ik had het bewust al tussen aanhalingstekens geplaatst).

    Waarom ik verwijs naar wintergek.nl is dat ik het idee heb dat wintersportweerman & wintergek dezelfde doelgroep aanspreken met net andere (elkaar aanvullende) inhoud.
    Zou er op wintergek.nl ineens een weerbericht verschijnen, zou ik exact dezelfde link andersom leggen.

   • Hajo schreef:

    Ik begrijp je opmerking. Maar ja…. het is toch gewoon een vrije wereld waarin Renault ook niet tegen Peugot zegt: “Weet je wat, wij doen de bestelbusjes en jullie de personenauto’s”. Kortom je opmerking is eerder een aansporing voor me om te zorgen dat mijn actueel pagina minstens zo volledig wordt als wat daar staat op wintergek. Ik meen ook dat hij na mij is gestart. Ken hem niet trouwens. Maar ik vermoed dat mijn succes in die zin ook aanstekelijk werkt. Ik vind het prachtig en zou ook naar hem linken in een blogartikel. Maar toch moet mijn site op dit punt gewoon compleet zijn. 😉 PS En hij heeft het inderdaad ook weer ergens vandaan. Wat dat betreft is het bijna “open source” en dat is geweldig zo…

   • Martijn schreef:

    Hajo, ik begrijp dat je compleet wilt zijn en dat vind ik een heel mooi streven. Ik zou je, vanuit mijn visie, willen aanmoedigen om niet té breed uit te willen waaieren. Durf specifiek te zijn, dat is juist je kracht. Meer info op dezelfde site is niet per definitie beter.

    Aan de andere kant: als je vindt dat het meerwaarde bied… dan laat ik me graag overtuigen zodra je het compleet hebt :-).

   • Robert schreef:

    Ja mij maakt het ook allemaal niets uit. Ik doe elke dag toch wel mijn rondje langs een hoop weer sites, modellen, wintersportsites. Ik kijk nooit op 1 site, ik bezoek er altijd zoveel mogelijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Wel vind ik wintersportweerman sinds de oprichting het leukst omdat hajo tenminste durft. Roel van een niet nader te noemen site vind ik veel te oppervlakkig en veel te voorzichtig, saai!!! Bij nog weer een andere site doet Johann het weer en die zit er een beetje tussenin.

 7. Hajo schreef:

  Weer zo’n idioot bericht over einde wintersport door sneeuwgrebrek. Dit keer uit Australië. http://www.abc.net.au/radionational/programs/bushtelegraph/alpine-tourism/5023908

 8. Arjan Ehlert schreef:


  Inmiddels in het het noorden van Lapland. Weten jullie het nog? Waar ze aan het ijsvissen waren met al die caravans langs de weg 😉
  Via deze site http://www2.liikennevirasto.fi/alk/kelikamerat/

 9. Minder leuk nieuws vanuit Japan, of zeg maar slecht nieuws zelfs: http://www.safetyanalyse.nl/straling-kan-vrijkomen-gelijk-15-000-hiroshima-atoombommen/
  Hopelijk gaat ginds niks fout…

 10. Ronaldo schreef:

  Yin & Yang! In W-EU wordt het warmer, in de USA een stuk kouder aankomende week. Opnieuw 8″ sneeuw in Deadwood SD. En over dik een week is oost USA aan de beurt.
  http://www.weather.com/video/sponsored-video/whoa-another-8-inches-of-snow-39582?collid=/news/video-of-the-day&hootPostID=669fd7f0e564850d9b53f8dc9afa9923

 11. Roy schreef:

  Wie heeft al iets ontdekt wat zou kunnen duiden op winterse aspiraties in de Alpen tegen het einde van de laatste kaarten? De temperatuur lijkt wel iets te zakken aan het eind maar echte doorbraken zie ik nog niet. Wie wel??

  • Arjan Ehlert schreef:

   Dat wordt helaas nog even geduld Roy. Eerste mogelijkheid lijkt zich pas aan te dienen rond de maandwissel. We zitten ook nog erg vroeg in het seizoen. Mooi voorbeeld van Ronaldo met Ying en Yang dat het in delen van de VS wel winters is/wordt. Zo gaat dat met het weer. Vaak is dat zo of Europa of Noord-Amerika koud. Tegelijk gebeurt meestal niet. Enig lichtpuntje is er wel. Statistisch gezien is er bij een “warme oktober” meer kans op een koude winter. We wachten geduldig af en mogelijk slaan de weerkaarten toch nog eerder om 😉

 12. Ronaldo schreef:

  Vandaag @ Rye – Colorado

 13. De wintersport vakantie is geboekt! Voorpret kan beginnen! Na aantal jaren Tignes en vorig jaar uit uitstapje naar Niederau in Oostenrijk (moest niet te hoog liggen ivm 3 maanden oude tweeling) gaan we nu weer naar Frankrijk, alleen dit keer geen Tignes maar La Plagne.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.