Schermafdruk 2016-06-23 07.58.10

Nou het is echt een beest geworden. De waarschuwingen vanaf afgelopen zaterdag waren meer dan terecht. Tja, onweer in de vroege ochtend trekt bij een zeewatertemperatuur van 18ºC en minima op land van rond de 17ºC net zo makkelijk over zee. Gelukkig maar! Wat een monster zeg. Het kleine onweerscomplex bij Amsterdam heeft hier maar net 15mm gebracht. Zie ook deze bliksem in Amsterdam. In Gouda hoor ik is er veel meer gevallen. En bij Leo in Rotterdam viel 21mm in 20 minuten tijd. En in Rotterdam is iemand door de bliksem getroffen in zijn ondergelopen kelder met hennepkwekerij geëlektrocuteerd.

2016-06-22 21.41.26

Gisteravond rond 22.00uur was de lucht bij ons zo. Op de achtergrond een cumulus castellanus, inderdaad in de vorm van een kasteel met kantelen.
wasscher2306

En zo was het vanochtend nadat ik mijn dagelijkse koude douche had verruild voor een kwartiertje trampolinespringen in zwembroek in de regen (op dat moment geen bliksem in de buurt).

ronaldo2306

Ronaldo stuurt deze variant op uit Purmerend.

jorne

Jorne fotografeert de bliksem in Zuid-Holland

roger-oegstgeest

Roger toont de dorpsstraat in Oegstgeest

temp2306

Nou vergeet de 30ºC dus maar. Het onweer vreet de warmte weg met op dit moment weer stevig onweer in Zeeland en Zuid-Holland. En hoe gaat het verder vandaag?

nog1

Om 11.00u zijn er nieuwe pittige buien

nog1b

Om 14.00u een uitgestrekt buienfront dat zich nog eens een weg vreet naar het oosten

nog1c

Om 15.00u bereikt het de oostelijke en noordelijke provincies

nog1d

En vanaf 16 uur de oostgrens

T’is me het dagje wel! Laat in de reacties zien wat je meemaakt! 😉

 


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

64 reacties

Gesloten voor reacties.