Vinnie wint de hoofdprijs met deze schitterende video uit Pulderbos, een dorp tussen Turnhout en Antwerpen. Géweldig!

sneeuwlagelanden0202
Schitterende sneeuwbuien in Nederland momenteel. Hier in Krommenie net niet mooi genoeg voor een bijzondere foto. Verder landinwaarts vast wel. De mooiste hieronder gedeelde foto – het is een video geworden – komt straks bovenaan te staan! Mis ook het bericht over Alpen en Pyreneeën niet vandaag. Hoe zijn de natuurijskansen…

noordoost0202

Dit is de pluim van vanochtend (Europees model). Toch weer best interessant. Vanaf vannacht dagelijks vorst en in delen van het land kans op een serie ijsdagen. De controlerun gaat voor de verlenging tot 13 februari en er is één (van de vijftig) lintje dat er echt voor gaat tot het gaatje!

Categorieën: Lage Landen

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

18 reacties

Gesloten voor reacties.