Al jaren geleden lanceerde ik de Weercafé Facebook groep met intussen bijna 450 leden die er praten over het weer en die er hun foto’s en video’s gemakkelijk kunnen delen. Ik heb het net zo ingesteld dat iedereen met het beantwoorden van 2 vragen lid kan worden. Dan hebben we samen een mooie makkelijke plek om plaatjes en verhalen te delen.

Dus: wordt nu hierrr even lid!

Ik kan in de gauwigheid even geen nieuwe Whatsapp lanceren… dus gebruik de groep ajb.

PS Het idee destijds was om soms op een paar plekken in het land in echt café’s een kleine lezing over weer en klimaat en wintersport te geven. Als je dat ziet zitten voor komende herfst laat het dan in de reacties even weten.

Categorieën: Nieuws

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.