Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Die tauplitz
Lees verder >

Bezoek Tauplitz eens in de zomer. Laat je verrassen door de prachtige natuur en ga voor een actieve vakantie!

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Val gardena
Lees verder >

Hou je van klimmen? Dan is Val Gardena jouw paradijs!

De Zuid-Europese gebergtes zijn komende tien dagen neerslagmagneet

check ook eens

21 Reacties

 1. qlubtempo schreef:

  laat die depressiekern maar lekker naar het noorden tollen. Hehe

 2. Dennis o schreef:

  Kan er al iets gezegt worden over het sauerland. De krokusweek vanaf 19 februari. Ben er nog niet gerust op. Wellicht nog te ver erg .

 3. Dirk schreef:

  Leuk om zo een bericht te lezen. Laat die sneeuw ‘aar komen.

 4. Jack schreef:

  Hoe zit het met de LL morgenmiddag? Als ik zo op de hoge resolutie kaarten kijk, zie ik in WRF kansen op onweer, zware windstoten en extreme neerslaghoeveelheden tot wel 40 mm in een paar uur (met zelfs een tijdelijk dik nat sneeuwdek in het noorden). Ook HARMONIE doet iets soortgelijks, maar dan zonder de windstoten en ‘winterse neerslag’ in plaats van sneeuw.

 5. Jeffrey1979 schreef:

  @skiwi, mooi op de Gschwandtkopf!

  • Skiwi schreef:

   Yep! Bij warm föhnweer de beste sneeuwkwaliteit in Seefeld want volledig noordgericht. Het skigebied aan de Rosshütte licht grotendeels naar de zon gericht, met snoeiharde (soms ijzige) pistes ‘s ochtends die al vrij snel papperig worden. Nu alweer aan het ontbijt, zonnetje zal gaan opkomen. Ziet er uit dat het weer een warme dag wordt

 6. Mijn tuin die in de kletsnatte Lage Landen ligt wordt nochtans ook niet gespaard door neerslag,
  het lijkt ook wel een sterke neerslagmagneet.

  • Koning Winter schreef:

   He Kirsten ben je nou nog aan skiën toegekomen aan het einde van jouw vakantie?

  • Maxski schreef:

   Klopt Kristen, de gifbeker van deze winter raakt maar niet leeg. Wat een ontzettend trieste herfst maken we mee. Of een nat voorjaar hoe je het ook noemen wilt.

   • snowqueen schreef:

    Ik noem het ‘herfst in de verlenging’. Alleen die bloeiende narcissen kloppen niet. Voor de rest: herfst. Ik heb in de laatste twee jaar bij elkaar niet zoveel tegen de wind in moeten fietsen als in de laatste twee maanden. Als dit winter is, laat dan het voorjaar maar komen. En dat zeg ik als ras winterliefhebber!

 7. nelis schreef:

  Is er al wat meer over Sauerland bekend? ik ga er vanaf de 21e een weekje naartoe.

 8. Mark (breda) schreef:

  Nog geen polar low gezien dit jaar. De kaarten die ik nu zie lijken er wel wat op of niet?

 9. Leo schreef:

  @Jack: goed gezien! Zeer bijzondere situatie morgen. Hét schoolvoorbeeld van een kanaalrat! Pas gisteravond had HIRLAM in de 18h run die als eerste te pakken. En nu nog altijd zijn de verschillen in de modellen zeer groot; veel onzekerheid. Welke komt uit? Geen idee. De modellen doen maar wat om met Hajo te spreken. Toch gok ik -op gevoel- op HIRLAM.

  Kleine maar (mogelijk!) ver (in HIRLAM tot 970 hPa) uitdiepende depressie trekt van zw naar no over de LL. Let op de neerslaghoeveelheden per 3 uur.

  Met -mogelijk en vrij plaatselijk- heel veel regen in korte tijd, onweer, hagel, veel wind (in de 12h windkracht 8 ver landinwaarts, 18h iets minder), en tijdens de meest intensieve neerslag afkoeling tot temperaturen maar net boven nul.

  Inclusief sneeuwkansen dus. Zoals gezegd, enorme verschillen tussen de modellen. Naast de door Jack genoemde:

  GFS, doet vrijwel niets van dit alles, maar het ECMWF iets vergelijkbaars. Met wat minder extreme neerslaghoeveelheden en wind , maar meer als sneeuw. Zie hierboven en hieronder:

  Tot 6 cm (nat) per 3 uur. Spannend!

  • Maxski schreef:

   Ongetwijfeld spannend Leo, ik kan helaas je enthousiasme niet delen. Als winterliefhebber heb ik nog lang hoop gehad dat het wat zou worden in de lage landen. Maar ik heb de moed toch wel opgegeven en gezien de ellende van de laatste weken hoop ik echt dat deze horrorwinter nu toch echt aan zijn eind komt. Ik zeg voorjaar kom er maar in. Het is nu echt genoeg geweest met deze ellende.

   • PChico schreef:

    Misschien wordt je hier wat vrolijker van of maakt het je alleen maar chagrijniger?
    http://www.zie.nl/video/5dxzaaxfoiyz

   • Joost schreef:

    Hoe kun je als echte winterliefhebber nu niet meer willen dat het winterd… Dat is als een zomerliefhebber die in augustus zegt doe mij maar vorst, klaar met die regen.

    Wie het kleine niet eert….

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Zo is het Joost, gewoon winters tot medio maart en daarna langzamerhand overgang naar de lente… Zoals het hoort.. Dus gewoon nog een ruime maand winter. Ook wel zo lekker voor de wintersporters die nog moeten gaan waaronder ikzelf..

     Helaas lijken de modellen de temperaturen over een dag of 10 weer over de 10 graden te gaan tillen… maar ja.. nog ver weg !

 10. Dennis o schreef:

  Denk dat het optimisme over het sauerland de krokus 19 februari alweer weg gestreept kan worden. Eventjes wat afkoeling maar daarna gaat het weer mis

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.