Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Wandelvakantie in Kleinwalsertal
Lees verder >

Hier ziet u de natuur in al haar facetten, vindt u talrijke wandelmogelijkheden en populaire cultuurevents.

De weergoden zijn het eens geworden, het winterse weer komt er!

check ook eens

74 Reacties

 1. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  Nu nog hopen op een witte verassing komende koudeperiode, maar ik lijk hieruit te kunnen afleiden dat het voornamelijk koud en zonnig gaat worden? Top bericht weer!

 2. Ab schreef:

  EC nu de 12z run vergelijkbaar met vanmorgen t/m 144h vooruit. Met dan opnieuw een laagje wat probeert af te zakken vanuit het NW en ten oosten van de LL hogedruk in opbouw.
  En jawel idd een zakkende laagje naar het zuiden toe richting Frankrijk op 168h vooruit. En ten NO van de LL hogedruk boven Scandinavie in opbouw.
  Hier de kaart https://www.mupload.n/img/fbjt6j5vd.png

 3. Jorne schreef:

  Wouw het Europese model is geweldig! Nog beter dan de voorgaande runs. Dat wordt smullen in de live uitzending straks!

 4. Ab schreef:

  En op 216h vooruit net als vanmorgen opnieuw een blokkade van hogedruk in het verboden gebied tussen Groenland en scandinavie in. Met dan een koude NO stroming voor de LL https://www.mupload.nl/img/2jxjykb5xklvk.png

 5. winterkoning schreef:

  De hoofdprijs met bak sneeuw voor Noord en Midden Frankrijk volgens de nieuwe EC oper. Paar dagen geleden gaf Jorne al treffend aan dat de Jet over Frankrijk zou trekken met daar de meeste neerslag. Complimenten en spijker op zijn kop. Consistentie EC won het van het door shutdown geplaagde gfs.

 6. Mark (Breda) schreef:

  Kan de live uitzending niet zien. Komt er nog een samenvatting in 10 headlines? Dat scheelt een video van 30 minuten terugkijken vanavond om 23.45u als ik weer thuis ben.

 7. Spyfromthesky schreef:

  Ventusky komt tegen 25 januari met wat sneeuw over Frankrijk, maar Engeland krijgt ook wat. En dan komt er in één keer een Russisch hoog tot stand. Heel erg plotseling. Een laag, eindelijk diep uit richting de Azoren en snijdt dit af. Dit volgens GFS want Ventusky is bij mij weten wel daaraan gekoppeld. Allen Ventusky zet is 240 uur vooruit.

  De setting van GFS is niet slecht. Het Europese model is ook prima. Ook daar eindelijk een laag naar de Azoren.
  Maar, we moeten eerst de oogst hebben van enkele dagen met nachtvorsten. En wat koude nattigheid er bij om mee te beginnen zal mogelijk nog beter zijn.

  Het effect van een goede twee weken na de SSW die op 03-01-2019 eindigde lijkt in ieder geval te sorteren in het afzakken van koudere lucht.

  En nu moeten we voor de rest afwachten tot de weer-dobbelstenen een paar achter elkaar Yahtzee gaan gooien.

  Spyfromthesky (Arnold)

 8. dennis schreef:

  waar is het linkje naar facebook?

 9. Henrik schreef:

  EC is andermaal top! Heerlijke kaarten, oper gaat zelfs voor een schaatsrun met in ieder geval 4 vorstdagen op rij vanaf de 21e. Winter is coming obv deze run!

  Als dit zo uitkomt neem ik mijn hoed af voor EC, want die heeft dat dan uitstekend in de peiling gehad voor de lange termijn.

 10. nils schreef:

  Morgen richting les Arcs voor 3 volle dagen de piste op met 7 heren op snowboards…
  Ziet er positief uit qua pistes!
  Beetje zon nog?

 11. Henrik schreef:

  GEM is zo mogelijk nog beter dan EC en tekent het duikende laagje wat noordelijker in waardoor de sneeuw voor Nederland is. Daarna gaat de vrieskist open en zit NL volop in de vorst met kans op strenge vorst in het zuiden van het land (limburg). Persoonlijk hoop ik op dit scenario, eerst sneeuw en dan kou, op en top winter.

 12. Eddy schreef:

  De alternatieve elfstedentocht op de Weissensee vinden vanaf volgende week dinsdag plaats. Is het mogelijk de weersvoorspellingen voor de weissensee mee te nemen in de dagelijkse berichtgeving? Hajo neemt ook deel gaf hij eerder aan, dus hij zal hier waarschijnlijk zelf al met grote interesse naar kijken.

 13. Jorne schreef:

  Klapperrrrtandennn
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/KNMI_expertpluim_De_Bilt_Temperatuur_201901151200.jpeg[/img]

 14. Roland Bodegraven schreef:

  https://youtu.be/qltS3AcFspQ

  Wat dachten we van deze lawine bij Stuben am Arlberg. Afgeschoten? Ik weet het niet maar hij gaat zo de gallerij over. Maar goed dat die gebouwd is.

 15. Koninks schreef:

  Jensen en wilders gaan los over global warming Haha

 16. Harm schreef:

  Kwam deze net op Dumpert tegen. Iemand een idee waar dit is? Oostenrijk of Zwitserland?

  https://www.dumpert.nl/mediabase/7605025/f91b5a6c

 17. Mark (Breda) schreef:

  Even wat anders. Dit zijn geen waterkanonnen maar volgens mijtoch echt sneeuwkanonnen. In de Alpen hebben ze er momenteel wel wat over….even uitlenen aan Azië?

  Waterkanonnen ingezet tegen luchtvervuiling in Bangkok https://www.nu.nl/260519/video/waterkanonnen-ingezet-tegen-luchtvervuiling-in-bangkok.html (via @NUnl)

 18. Ab schreef:

  GFS niet echt consistent en komt nu bij de 00z run weer met een andere mogelijke setting. Geen grote laagjes die duiken naar het zuiden toe zoals gisteren nog wel het geval waar bij 6z en 12z runs. Maar nu een klein laagje wat duikt op 168h vooruit over de LL heen.
  De LL zelf blijven dan wel nog in de kou wat ingevangen zit door een eerdere hoogje op 120h vooruit. Met overdag meest iets boven nul en nachten op uitgebreide schaal lichte vorst..
  Wel bij GFS 00z run nu veel sterkere depressie geweld boven Groenland dan gisteren t/m 25 januari op de kaarten vanmorgen.
  Nee zo is er nog steeds een erg groot verschil met EC van afgelopen dagen dat wel consistent was en bleef komen op die termijn met hogedruk richting Groenland.
  Ook ICON 00z run ziet er vergeleken met gisteren stuk minder uit met geen echt duikende laagje en eerder laagjes van west naar oost ten noorden van de LL. GEM 00z run laat dan weer wel een laagje duiken op 168/192h vooruit met dan kans op sneeuw.
  Nee de onzekerheid over mogelijke echte winterweer blijft groot.
  Kan net zo goed koud kwakkelen komende maar liever echte winterweer natuurlijk 😉
  Heb het niet in de hand tot laterss…!!

 19. Mark (Breda) schreef:

  Heb net voor de zekerheid de mus al afgeschoten. Met die dodd mus kan EC dus niet meer komen.

  Graag gedaan.

 20. Mark (Breda) schreef:

  *dode

 21. Henrik schreef:

  EC loopt binnen en is tot 144h consistent met gisteravond. Je ziet het laag bij IJsland liggen. Spannend en bepalend is wat er hierna gebeurd, zakt het laag zoals de vorige runs dan komen wij in de kou. Gebeurd dat niet of niet voldoende gaat het feest niet door

  • maarten schreef:

   Maar hij zakt niet! Ojee, nu kijken hoe de run veder verloopt.

   • Henrik schreef:

    Nee idd Maarten, azoortje ligt in de weg en is wat oostelijker ingetekend dan gisteren waardoor het laag niet kan duiken. Wel redelijk koud op die termijn

    • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

     Mindere setting op 192 h mannen!

     • Henrik schreef:

      Ja helaas een bak minder zelfs. Gisteren prachtige setting op 192h met een laag boven de MZ en hoog tussen IJsland en Scandinavië. Nu helaas niet.

     • maarten schreef:

      De EC oper is nog wel koud. Zelfs kouder dan die van gisteren op 192H. De setting oogt dan wel minder en is ook minder standvastig maar hij is dus nog wel koud.

    • maarten schreef:

     Ja, het was al ongeloofwaardig dat zijn knoeperd van een laag onder ons door zou duiken. Dat laag vult nu op en daardoor kan het azoortje verder naar het oosten toe uitbreiden. UItkomst een balkanveeg wederom. Helaas pindakaas. Kans lijkt me klein dat de pluim nog uitkomst biedt.

     • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

      Ec draait volledig bij naar gfs!! Wat een waardeloze kaart op 216h zeg.

     • maarten schreef:

      Lees dat het gemiddelde nog wel een duiker heeft. Dat zou zeer positief zijn en had ik niet verwacht!

    • Maarten schreef:

     op 216 wordt de rug omver gegooid en is het over.

     • Henrik schreef:

      Ja idd, helaas. Even ensemble afwachten, mindere hoofdrun kan natuurlijk altijd, maar dit zie je liever niet na die consistente runs van EC afgelopen dagen.

     • Martijn sonnenberg schreef:

      zo slecht is de laatste kaart toch niet? Ik verwacht nagenoeg windstille nacht, eventueel met aanvoer uit oost, wolkenloos en koude bovenluchten. Op meteociel zie ik geen T2m kaarten, maar die nacht kan nog wel eens flink koud zijn:

      [IMG]http://images.meteociel.fr/im/9517/ECM1-240_kvf1.GIF[/IMG]

      met deze bovenlucht temperatuur
      [IMG]http://images.meteociel.fr/im/5197/ECM0-240_vvc2.GIF[/IMG]

      kaarten van gisterenavond waren natuurlijk weerporno.

     • maarten schreef:

      Klopt Martijn. Qua temperaturen is hij nog koud. Qua setting natuurlijk minder fraai dan gisteren. Laten we hopen op verbetering de komende runs. Het is pas na 240 over en dat is al ver in de meteofictie.

 22. Koninks schreef:

  Ja hoor ze zijn erweer op de vroege morgen na een iets mindere run.

  • maarten schreef:

   A. Volgens mij is Ron (en Henrik ook) er elke morgen, of misschien wel elke run in deze weken. Of ze nou goed of slecht zijn.
   B. Als ze goed zijn, dan zijn er ook anderen die betere analyses kunnen geven dan ik, dus dat laat ik dan aan anderen over.
   C. Ik snap je teleurstelling, maar dan hoef je niet op anderen af te geven. Wij kunnen er ook niks aan doen/ Laten we het gezellig houden.
   D. Er is nog niks beslist alleen zjin de kaarten vanmorgen een stuk minder. De pluim kan nog uitkomst bieden al lijkt mij die kans klein.

   Fijne dag verder.

  • Henrik schreef:

   Kom jij anders even met wat waardevolle toevoegingen op deze site, kom op zeg

  • Jannes schreef:

   Ik snap dat het niet fijn is als de runs tegenvallen, maar ieder is natuurlijk lekker vrij om gefundeerd toe te lichten wat ze zien. Sterker nog, dat is de bedoeling hier 😉 volgens mij doen zowel Maarten als Henrik dat gewoon, toch?

  • Harm schreef:

   Ja hoor, hij/zij is er weer op de vroege morgen. Doe iedereen een lol en reageer gewoon niet als je niets anders te doen hebt dan anderen af te zeiken. Mocht je wel een waardevolle bijdrage kunnen leveren, dan kijk ik daar met belangstelling naar uit.. 🙂

 23. Michel schreef:

  @ Mark. Had dat nou niet gedaan. Beter 1 mus in de lucht, dan een dode mus.

 24. Henrik schreef:

  Het gemiddelde van EC is overigens vergelijkbaar met gisteren dus dat is positief. Duikende laag zit nog wel in gemiddelde lijkt het op. Pluim dus wellicht in grote lijnen ook vergelijkbaar met gisteren

 25. Mark (Breda) schreef:

  Benieuwd naar het bericht van Jorne. Kijken wat hij als trend in alle runs ziet.

 26. Ab schreef:

  Idd komt ook EC 00z run nu met een veel mindere setting dan gisteren nog het geval was. Het gaat al fout op 168h vooruit bij EC 00z oper run. Want dan zakt dat laagje maar voor de helft en de andere helft blijft hangen boven Groenland. Met als gevolg dat ie de depressies daar weer aanwakkert en het hoog geen kans krijgt om goed uit te breiden naar het noorden toe.
  Overigens aan de grond wel koud bij EC 00z run. Met op het end ijsdagen en nacht tot -8gr aldus de oper run.
  Moyenne van EC 00z run komt wel nog met ee van duikende laagje rond 168h vooruit.

  • Ab schreef:

   Maar niet getreurd EC pluim van 00z voor regio midden NL blijft volhouden in een kouder weertype komende week vergeleken met GFS 00z run en pluim. Want ENS gemiddelde blijft hameren op overdag lange tijd rond of iets boven nul en nachten veelal lichte tot matige vorst.
   Op deze manier nog steeds grote verschillen tussen de hoofdmodellen onderling.
   Kom maar op @Jorne met je weerbericht met als titel “Titanenstrijd tussen weermodellen blijft spannend en onbeslist” 😉

   • Pepijn schreef:

    Ab, ik denk dat Jorne hele andere plannen heeft vandaag! Aan alle webcambeelden te zien snap ik dat wel! Als ik hem was ging ik eerst even een rondje maken…

 27. Jorne schreef:

  Ben druk bezig met ochtendbericht, genoeg te bespreken dus wellicht ietsie later dan normaal. En Pepijn, helaas geen tijd voor vroege rondjes hoe mooi het ook is 😉

 28. Wim schreef:

  Voorlopig kan ik nog wel leven met deze kaart
  https://www.weerplaza.nl/15daagse/?type=eps_pluim&r=oost

 29. Remko schreef:

  Dus de eerste marathon op natuurijs komt er aan. Ik schreef dit gisteren al. Woensdag lijkt mij al mogelijk. Arnhem en Haaksbergen hebben speciale maatregelen genomen om bv. Wind en zon invloed te verminderen. Komt dus goed zo.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.