Het was vandaag absoluut een topdag. Eerst viel er nog wat lichte sneeuw terwijl het in het westelijk Alpengebied al zonnig was maar in de loop van de dag breidde die opklaringen zich uit. Naarmate de dag vorderde gingen er ook steeds meer pistes open met op het ultieme einde van de dag ook deze waar ik echt een geluksvogel was. Zonsondergang + onverspoorde piste. Hoe mooi wil je het hebben? (klik voor groot HD)

Nog zo’n plaatje midden op de dag toen de Hohe Salve net open ging. Alles verpakt met sneeuw en ijs. Wil je wat bewegende beelden, kijk dan m’n live-uitzending even terug!

Maar je kan geen grapjes maken, zelfs in het redelijk onschuldige Skiwelt niet. Het is levensgevaarlijk, zelfs op 1 meter naast de piste waar dit schneebrett bijna de Salvenalm had verslonden. Ik noem het maar weer: Pas op!

Niet alleen in Oostenrijk was het genieten geblazen, Joke had in Riederalp ook een topdag vlak voordat ze tijdelijk weer terug gaat naar Nederland. Ze mag niet klagen geloof ik 😉

Ook in Frankrijk hadden ze een droomdag, hier Chatel dorp. Een sprookje! Je skiet hier zo over de Zwitserse grens richting Champery.

En vandaag liet de Furkajoch zich weer zien. De meetlat is zoals voorspeld verdwenen! Michel zag nog 1 wit pukkeltje in de sneeuw van waar de meetlaat ongeveer gestaan heeft. Als de sneeuw zich langzaam zet zal wellicht het topje van de lat weer zichtbaar worden. Hebben we in ieder geval ons vertrouwde beeld weer terug.

Wat is dat heldere weer toch een verademing. Wat zijn de webcambeelden om te smullen! Scroll er hier zelf even doorheen. Innsbruck stad natuurlijk ook helemaal wit en bovenin een ongelofelijke hoeveelheid sneeuw.

Vanmiddag werd het nieuws al snel wereldkundig gemaakt in de reacties: het GFS trekt naar het EC toe! Eindelijk! Gelukkig hebben we hier altijd vertrouwen gehouden in het EC en het duimen voor meer winterweer doorgezet. Alle lof voor jullie, de reageerders, de stille duimers, de winterliefhebber. Nu nog doorzetten met die kou.

Net zagen we het ensemble voor De Bilt van de 6h run. Hier nu de nieuwste run die wel weer iets is opgewarmd qua gemiddelde. Is allemaal nog op de lange termijn, eerst maar eens de eerste lekkere nachtvorsten meepakken en wellicht lokale ijsdag. Als de dooi-aanval arriveert op de 23e gaan de lijntjes weer wat uit elkaar, logisch ook op die termijn.

Enne die lokale ijsdag binnen een week ziet de hoofdrun wel zitten met best wat ondersteuning. Tja of dit jouw interpretatie van winter in de Lage Landen is weet ik niet, maar ik noem dit gewoon winter! Krabben, handschoenen, koude tenen, mutsen, hoge energierekening, ijsvloertjes, massale ellfstedenhype, het zijn allemaal typische Hollandse winterdingen die we ongetwijfeld gaan tegenkomen. Wat zou het eerste medium zijn dat de Elfstedentocht noemt? 😉

De twitter van:”giet it al oan” heeft een voorlopig antwoord voor iedereen, dat is in ieder geval duidelijk.

Voor we het overslaan, zou ons niet zo deftig staan natuurlijk, eerst hebben we donderdag wat sneeuwkansjes als de bovenluchten koud genoeg worden. Vergeet die slee nog even hoor want het zullen vooral natte flatsen zijn. Misschien dat de Limburgse heuvels of de Ardennen een dekje krijgen maar hou je nog even in. Voor de Alpen zien we weer wat sneeuw donderdag en vrijdag, de rest van dit scenario van kou voor de LL is voor de Alpen ook redelijk koud en droog. Erg prettig ook!

Na wat gerommel in het midden van de run komt het GFS dan met deze cliffhanger. Schitterend, verder geen waarde aan hechten hoor. Ik ben vooral blij dat het GFS het allemaal weer op de rit heeft na de eigenwijze dwalingen van afgelopen dagen. Nu maar eens zien waar het EC vanavond mee komt. Kouder? Vorstdagen? Wat doet de pluim?

Tot op 120 uur vooruit gewoon prima en geen verrassingen. Kijk vanavond allemaal naar Hajo live op Facebook. Daarin neemt hij alles beslist mee! Zie jullie daar 🙂


Jorne en Hajo

De combinatie van weermannen die elkaar vanuit Oostenrijk aanvullen en corrigeren. Speelse berichten met de nodige expertise worden geregeld door dit duo tijdens het seizoen 2018/2019!

74 reacties

Gesloten voor reacties.