Vanmorgen lagen de eerste wolkjes al bij Raymond op de stoep in Lermoos. Het was de nadering van de neerslagpluk die we al ruim een week goed in beeld hebben. Vanavond nog een laatste blik op de neerslag van morgen en dan gewoon nowcasten, laat vooral weten of het bij jou sneeuwt, regent of droog blijft.

In See dreven later op de dag dezelfde wolkjes binnen liet Jan Pieter ons weten. Blijf ook komende tijd altijd foto’s insturen! Via Facebook, Whatsapp of gewoon hier in de reacties, we lezen alles!

Met speciale aandacht nam ik even een kijkje op de webcam van Saalfelden, Hajo en ik zijn daar morgen om iets vets te doen met de Kadjar, iemand die het kan raden? Gelukkig is het er nog compleet wit maar ook morgen zal het daar vermoedelijk vooral regenen op 800m, we gaan het zien.

Vanmorgen was het nog zonnig in zowel Saalfelden als onze regio. Vanuit Niederau kan je mooi kijken naar de Hohe Salve rechts en de Wilder Kaiser links die inmiddels ingepakt is met bewolking. Aan het eind van de dag was de zon niet meer te bekennen.

Vanmorgen vroeg ik of er nog een beetje Frankrijkgangers zijn, nou gelukkig genoeg respons in de reacties! Iedereen die komende week al gaat; veel plezier! In Frankrijk merken ze weinig van de Oostenrijkse bewolking, hier hadden ze vandaag gewoon weer Grand Beau!

We starten vanochtend met het ensemble voor Innsbruck met bijgevoegd de lijn van de gemiddelde temperatuur voor de tijd van het jaar.  Ja alleen zaterdag zien we heeeeel even ‘normale’ temperaturen, daarna alsmaar te warm maar onder het hoog tijdens komende week maken we ons geen zorgen over de sneeuwkwaliteit. Vanaf maart moeten we wel even gaan opletten…

Want de afbraak van het Eurohoog wat ons 2 voorjaarsvakanties geweldig weer heeft opgeleverd lijkt beslist op de 27e. Binnen 24 uur gaat het hard met het hoog.

Maar daarna moeten we toch even oppassen! Er lijkt zich een vrij zonale stroming te ontwikkelen waarmee de Alpen in de warme sector zitten. Gaat de straalstroom dan niet zo golven als eerder berekend?

Nou uiteindelijk wel hoor met ook de neerslag en kou van dien, maargoed op die termijn is het natuurlijk prullenbakmateriaal.

Het GFS van vanmiddag was een stuk beter bezig met uitzakkende depressies en veel meer kou. sterker nog…

Dit was vanmiddag het ensemble voor Limburg vanmiddag, zal je altijd zien, concludeert Ron in de reacties dat de LL-winter weer tegen viel krijg je zo’n run. Tja het is ons niet gegund heh.

Want het EC gaat vanavond gewoon mee met het Amerikaanse model, je kan die lange pijlen uit de kaart van net hier ook makkelijk intekenen. Gaan we dan met zo’n flater de meteorologische winter uit? Zou wel een dompertje zijn na het eigenlijk topseizoen wat we tot nu toe hebben! Laten we niet te veel gaan zitten snikken en op de zaken vooruit lopen! Eerst de komende sneeuw maar weer eens met open armen ontvangen:

Deze pluk is op weg naar de Oostenrijkse noordkant en gaat daar sneeuw en regen loslaten.

Het Europese model blijft vasthouden aan een sneeuwvalgrens van zo’n 800m, langzaam dalend. De andere modellen zitten wat hoger, ik ben razendbenieuwd wat het gaat worden in deze bijzondere weer setting. Wij rijden morgen van 800m naar 600m naar 1000m en 800m dus kan een redelijk beeld krijgen. Laat vooral ook in de reacties weten of het bij jou sneeuwt of niet! Vergeet ook niet Hajo’s reisweer mee te nemen op Facebook, doe er je voordeel mee.


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

26 reacties

Gesloten voor reacties.