De grenzen van de Tsjechische Republiek worden voor een groot deel gevormd door bergruggen. In het verleden betekende dit vooral veiligheid voor de inwoners, tegenwoordig profiteren de wintersporters van de bergmassieven. Elk skigebied heeft zijn charme en bieden naast skiplezier ook andere activiteiten, zoals wellness, musea en aquaparken.

Černá hora-Pec

Het grootste skiresort van Tsjechië beschikt over 41 km aan skipistes, te gebruiken met één skipas in vijf onderling verbonden skigebieden. Tussen de skigebieden rijden 11 skibussen en op sommige plaatsen is het zelfs mogelijk een stukje met de snowcat mee te rijden. Ieder gebied heeft een eigen karakter en alle afzonderlijke wintersportresorts hebben materiaalverhuur, een kidspark en bieden skilessen aan. Naast de langste pistes (lengte tot 3 km) zijn er ook oefenpistes en voorzieningen voor de kleine skiërs. Erg leuk is de attractieve skiroute Funline met kuipbochten en een tunnel en voor de snelheidsduivels is er de tijdsmeting Top Speed en een reuzenslalom. In Černá hora-Pec staat de enige 8-persoons stoeltjeslift van Tsjechië die naar de top van de berg Cerna Hora gaat, maar ook de 6-zits stoeltjeslift met verwarmde zitting is aangenaam. Wat niet mag worden overgeslagen is de 3,5 km lange afdaling met de slee, deze bestaat al 100 jaar!
img_9363_large

Herlíkovice

Herlíkovice is een geliefd skioord. Er gaan zelfs rechtstreekse bussen vanuit Praag naar dit skioord. Het is mogelijk om hier skimateriaal te huren, maar ook een volledige skiuitrusting. In totaal is er 12,4 km aan  skipistes van verschillende moeilijkheidsgraden. Regelmatig worden hier GRATIS nieuwe modellen van ski‘s van verschillende merken getest. Nieuw dit jaar zijn de verblijfsarrangementen en de gastenkaart met de mogelijkheid voor online aankoop van de skipassen en de skibus.
herlikovice-12

Monínec

In dit familieskigebied is er volop winterpret. Monínec ligt slechts op 70 km afstand van Praag. Het seizoen begint hier, dankzij de kunstsneeuwinstallatie Snowfactory, al op 26 oktober. Voor online aankopen van skipassen geldt een aanzienlijke korting. Tijdens het winterseizoen vinden hier vele evenementen plaats: bijv. op 11-11 Gans op de slee, 31-12 Oudejaarsskiën, 27-1 SKI vs. SNB battle (in de discipline big air) en op 3-2 Monínec voor de kinderen.
16322345346_53acc73cef_z

Špičák

Špičák biedt de beste omstandigheden voor het skiën in het Boheemse Woud (Šumava). Alle skiliefhebbers -van beginners, gezinnen met kinderen tot ski-experts- vinden hier de juiste skihellingen. Nieuw dit jaar zijn de gratis tickets voor kinderen onder de zes jaar. Naast het skiën en snowboarden geeft de plaatselijke skischool ook lessen in Freestyle. Te huur zijn de zogenaamde fat bikes, aantrekkelijke fietsen voor in de sneeuw die garant staan voor pret. Op Oudejaarsdag zullen er tientallen skiërs van de zwarte piste afdalen met fakkels in de hand.
spicak001
a-sumava-1

Kouty

Dit grootste skigebied in Moravië had de eerste 6-persoons stoeltjeslift van Tsjechië. Bij het eindstation bevindt zich een uitkijktoren. Een kinderskipark en avondskiën zijn vanzelfsprekende mogelijkheden. In het totaal biedt het gebied zo’n 50 km aan langlaufloipes. Langlaufers zullen onder de indruk zijn van de route rond de prachtige waterkrachtcentrale Dlouhé stráně. In maart 2017 vindt hier Jeseníky Cup plaats – een internationale wedstrijd voor volwassenen in reuzenslalom en slalom speciaal (wedstrijd opgenomen in de internationale kalender FIS).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skigebied Razula

Het excellente familievriendelijke Resort Valachy in Oost-Moravië (nabij Velké Karlovice) biedt uitstekende wellness-voorzieningen en zelfs thermaalbaden. Dit seizoen is er de actie Ski & Swim, bij aankoop van een skipas is de entree in het zwembad gratis. Voor de skiërs staat nog een bonus klaar – de traditionele koek frgál. Regelmatig vinden hier skiwedstrijden plaats voor kinderen. Dankzij een dicht netwerk aan loipes trekt dit gebied ook liefhebbers van langlaufen aan. Voor de gasten van de resortaccommodaties is de skipas in de verblijfsprijs inbegrepen. Het resort maakt onderdeel uit van Skiregio Valašsko. Bij aankoop van een skipas van twee of meer dagen, is het mogelijk om in zes andere gebieden in de regio te skiën.

beskydyrazula-3
20300-top_foto1-3g2h4


Marco

Marco: Geboren 14 november 1976. Fanatiek skiër en natuurliefhebber. Vader van 3 kids en sinds 2011 verbonden aan WSWM. Hierbuiten is Marco werkzaam bij het ministerie van veiligheid en justitie.

2 reacties

Gesloten voor reacties.