Een kort skiseizoen in Montafon dit jaar, dat vraagt om improvisatie. Heel eerlijk, ik mag helemaal niet klagen: ik heb meer, véél meer sneeuw gezien dan de gemiddelde wintersporter. Toch één extra weekend, daar zeg ik niet nee tegen. 14 dagen geleden kwamen we dan ook op het gekke idee om voor één weekend naar Montafon te reizen. Vertrekken op vrijdagnamiddag en zondagnamiddag terug richting België.
Goed gek? Of doen we dit nog een keertje over volgend seizoen?

Op wintersport zonder vakantiedagen in te leveren

Het grootste voordeel van zo’n ultra- shortski is dat je geen vakantiedagen kwijt bent. In het ergste geval neem je een halve vakantiedag op vrijdag. Ideaal voor iedereen met een beperkt aantal vakantiedagen, of als je graag nog een beetje dagen spaart voor in de zomer. Tegelijk vraagt het natuurlijk ook veel van je lichaam. Je gaat een hele week werken, knalt een heel weekend in de sneeuw en dan ga je terug een hele week werken. Ik ben geen watje, denk ik dan, ik kan dit wel! Toegegeven, de week voor ons vertrek besluiten we het rustig te houden en op tijd gaan slapen zodat we uitgerust kunnen vertrekken.

Inpakken voor 2 dagen is ook een enorm plezier, je hebt helemaal niet veel nodig, wat een hoop gedoe bespaart achteraf (lees wassen en strijken). Eén persoonlijk klein minpuntje, uitslapen zal niet voor dit weekend zijn. Om optimaal te genieten van deze tweedaagse gaan we uiteraard vroeg uit de veren om zo lang mogelijk te kunnen snowboarden en skiën.

IMG_2332

Wanneer ik voor vertrek om half 2 de deur dicht trek op het werk, voel ik me toch al een beetje in vakantiestemming. Een weekendje sneeuw dat is altijd een feest. Ga ik maandag datzelfde gevoel hebben? Op 3 dagen gaan we namelijk 1600 km autorijden. Om deze autorit zo kort mogelijk en aangenaam te houden, kan je best onderweg gewoon wisselen van bestuurder. Probeer zo weinig mogelijk tijd te verliezen aan tussenstops en maak een lunchpakketje klaar voor onderweg. Vanuit onze woonplaats zijn we gemiddeld op 6 uurtje à 7 uurtjes in Montafon.

Thuiskomen in Montafon

Bij het binnenrijden van het dal voelt het als thuiskomen. De verwelkoming bij onze gastvrouw is ook zéér hartelijk, haar man staat ons al op te wachten zodat we zeker het huisje vinden. We hebben ook geluk gehad in onze zoektocht, het appartement bevindt zich op slechts 5 minuutjes van de gondels voor de Golm. Ideaal, want je bent weinig tijd kwijt in de ochtend en op zondag hoef je niet meer heel het dal door voor vertrek. Wij kiezen op vakantie altijd voor een appartement, aangezien we zo vaak gaan, dat een hotel te duur zou zijn. Ik ga niet koken dit weekend, als we maar 2 dagen in Montafon zijn, schuif ik mijn benen veel liever ergens onder tafel.

k-psnk-schruns-tschagguns-20-x-30-cm

Zaterdagochtend kan niet beter starten, een bluebird bij het openen van de rolluiken. Om 8:15 uur staan we te wachten om naar boven te gaan. Boven wachten ons prachtige pistes “daar doe je het voor” is het eerste wat er door mijn hoofd gaat. We genieten een ganse dag en leggen serieus wat kilometers af. We kiezen voor de Silvretta Montafon op zaterdag, omdat we hier enorm veel afstanden kunnen afleggen en omdat we dit wel één van de leukste opties in Montafon vinden. Wij nemen de gondels in Gaschurn, omdat het daar altijd iets minder druk is, minder dagtoeristen dan in St. Gallenkirch.

IMG_0816 IMG_0827 IMG_0799

Op zondag gaat het richting Golm. Helaas zit de zon nog verstopt achter de wolken en zijn er lokale mistbanken, maar dat drukt de pret niet. De Golm in Montafon is ideaal voor beginners en gevorderden, heerlijk brede pistes, een topdalafdaling en heerlijk eten in huis Matschwitz. Knallen tot 14:00 uur, dan een verkwikkende douche en terug richting België.

IMG_0832 IMG_0833

IMG_2335

Goed gek of een echte aanrader?

Wel, als ik héél eerlijk mag zijn ga ik dit volgend seizoen zeker nog een keertje overdoen. Het enige gevoel dat ik op maandag heb is “wanneer kan ik terug?” De grootste pluspunten van deze ultra-shortski zijn natuurlijk dat je geen vakantie moet nemen op het werk en dat je optimaal kan genieten van een groot aantal pistes. Winterberg is hier ook een fijne optie, maar wij zijn naar Winterberg ongeveer 4 uur onderweg. Daarom kiezen wij liever voor de Alpen, en dan specifiek Montafon. Kies een gebied dat dichtbij ligt, dat maakt de trip alleen maar aangenamer. Montafon is een echte aanrader hiervoor aangezien je hier een grote kans op sneeuw hebt, de pistes altijd top zijn en het nog relatief goedkoop is. Je maakt deze trip ook zo duur als je zelf wilt. Accommodatie en brandstof kan je makkelijk delen als je met meer dan 2 personen gaat.

De foto’s die ik heb genomen tijdens deze trip maken ook duidelijk waarom het dit allemaal dubbel en dik waard was!

IMG_0802

IMG_2333 IMG_2334


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

9 reacties

Gesloten voor reacties.