Obertauern
Lees verder >

Genieten met het ganse gezin? Dat kan perfect in Obertauern.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

zell am see - kaprun
Lees verder >

Voor een geweldige vakantie kom je ook in de zomermaanden naar Zell am See waar het een thuis voor iedereen is.

Innsbruck
Lees verder >

Een bruisende stad met tal van mogelijkheden! Zoals klimmen, wandelen, fietsen of lekker eten.

De sneeuwkansen voor komende dinsdag zijn toegenomen

check ook eens

39 Reacties

 1. Mark (Breda) schreef:

  De beer is los!

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/5d271186259aa9b1eb858b27f5b9cf73-1.jpg[/img]

 2. Maurice schreef:

  Lekker beicht hoor Jorn!!! Laten we lekker genieten van de momenten.

 3. Hans schreef:

  De sneeuwkansen voor dinsdag zullen nog
  ? X wijzigen, ook hoeveelheden. Zelf vind ik oper/pluim EC minder dan vanochtend. Morgen kan het ook weer een superrun zijn. Wordt er iig niet nerveus van HAHAHA

 4. Erik schreef:

  Weekje Mayerhofen erop zitten Hintertux glestjer ging toch nog net open . Wat een wereld echt helemaal te wauw. [Img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20190117_134713.jpg[/img]

 5. Rob schreef:

  Het is gewoon al winter, heerlijk. Net naar huis gefietst, alle smalle sloten en iets grotere stukken water zitten helemaal dicht. Prachtig zwart ijs, die marathon kan nooit lang duren.

 6. Stefan Kaptein schreef:

  Ik gooi hem er toch maar weer een keer erin: onderschat de warme lijntjes niet. Je kan de ARPEGE kaart negeren maar houd hem toch maar in de gaten met een schuin oog. Voor je het weet worden we genaaid en komen de dode mussen tevoorschijn. Hoop het niet natuurlijk.

 7. Evert schreef:

  De kou moet een keer uit de lucht..

 8. Jeroen schreef:

  @Jorne, toch weer terug die verrekte schnee op dinsdag 22. Reisdag naar Zell am see. Snel naar het oosten rijden dan maar.

  thx

 9. Rob schreef:

  Nieuwste gfs run, iemand aan het volgen?

 10. Bas schreef:

  Verbazingwekkend hoe rustig het hier is, de kaarten die nu in het verschiet liggen zijn bijzonder !!! Op en top winter nu en voor zover we kunnen kijken. gfs die nu loopt ook weer erg mooi, hogedruk in het noorden en de straalstroom diep gericht op het zuiden, Mooier dan dit wordt het niet !

 11. MarcoZ schreef:

  Site lag er ff uit maar goed bericht weer. Eerst genieten van in ieder geval 1 week winterweer.

 12. Ab schreef:

  GFS ziet er voor dinsdagavond en woensdag qua sneeuwkansen het best uit voor het oosten en zuidoosten van NL me daar een sneeuwdek van mogelijk 5 cm aldus de hoofdrun.
  Voor het westen van het land eerder natte sneeuw bij iets te hoge temperaturen van +5gr overdag. Maar de echte winterweer lijkt daarna pas aan de de beurt met dan een mooie Scandi hoog in opbouw na 144h vooruit die zeer koude bovenluchten aanvoert richting de LL door een ONO wind.
  Dan -12 a -14gr lange tijd boven de LL op de 850 hpa vlak.
  Met dan richting volgend weekend dikke ijsdagen en nachten toenemende kans op strenge vorst aldus de GFS hoofdrun van 00z run.
  En ook dan houdt het Scandi hoog stand omdat er opnieuw een laagje duikt onderdoor tot ten zuiden van de LL.
  Richting eind januari en begin februari verplaatst het hoog zich naar Groenland toe met dan weer kans op sneeuw. En in de meteofiction termijn nog steeds dan aanhoudend koud voor de LL met nog steeds kans op ijsdagen dan aldus de GFS hoofdrun 00z.
  Tot laterss

 13. paco37 schreef:

  Wat een top bericht om op te staan.
  Thnx Ab

 14. Ab schreef:

  GFS pluim van 00z voor midden NL blijft aanhoudend koud de gehele periode t/m 4 februari gezien het ENS gemiddelde. Wel vanaf volgend weekend toenemende spreiding en onzekerheid van de lijntjes. Dat heeft vooral te maken met het Scandi hoog of het stand weet te houden zoals de GFS hoofdrun laat zien of dat het wegzakt door iet wat sterkere depressies vanuit het westen aldus de control run. Voorlopig heeft verlenging van de kou de meeste kans 75% om 25%
  Hier de pluim https://www.mupload.nl/img/k193kg3il7kt.gif

 15. Bram schreef:

  De vaart achter huis is dicht. Het ijs ligt er strak in! Maar om serieus op de schaats te komen moeten de temperaturen echt nog wel zakken.

 16. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec loopt en is op 144 h veel minder dan gfs en Gem.zo houd Ec dus voet bij stuk met gisterenavond en blijft het spannend voor de winterliefhebber

  • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

   Op 168 is het wintersprookje alweer uit bij Ec oper en krijgen we te maken met een westcirculatie.Bizar dat Ec er zo de brui aan geeft vanmorgen

 17. Ab schreef:

  EC 00z run een stuk minder geworden en groot verschil met GFS en UKMO 00z runs. Want bij EC gaat het al fout op 120h vooruit omdat de depressie vanuit het NW niet in z’n geheel zakt maar voor de helft. En juist die andere helft blijft hangen tussen Ijsland en Noorwegen. Met als gevolg dat de depressie activiteit aangewakkerd wordt bij EC 00z run. Op 144h ineens een Ijsland laag op de kaarten staat. En heeft hogedruk geen kans om om te bouwen ten noorden van de LL zoals bij GFS en UKMO wel het geval was. En op 168h westenwind voor de LL bij EC 00z oper run.
  Nee deze EC run is het hem niet en ga voorlopig uit dat de oper run bovenin bungelt in de pluim later vanmorgen.

  • Henrik schreef:

   Juist nu ongeveer alle modellen op een lijn zitten en een (langdurige) winterse periode aanstaande lijkt gooit EC de handdoek met deze oper in de ring. Eerst maar ensemble afwachten maar blijft zeker spannend op deze manier

   • Henrik schreef:

    Oper EC in beeld, idd niet best.
    [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/571AE90E-0C98-48E4-8F70-BDBB3F0CDA68.jpeg[/img]

    (Ed Aldus)

 18. Tobias schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/IMG_20190119_075327.jpg[/img]

  Steinbergen Leogang

 19. Spyfromthesky schreef:

  We moeten eerst eens enkele dagen vorst hebben. Eigenlijk is afgelopen nacht qua vorst al tegengevallen. Maar ik neem aan dat we nu 3 dagen met meer vorst gaan krijgen. En ja, dan zijn de weerkaarten over 3 dagen toch redelijk bepalend over de kansen op een stevige goede ijsvloer. En ja met de mogelijke sneeuw die er aan kan komen, dat valt te vroeg of te laat zo je wilt. Dus laten we maar duimen dat de sneeuw er zoveel mogelijk uit zal gaan.

  KNMI is op de langere termijn wat hoger dan gisteren qua aanhouden van de winter.

  Spyfromthesky (Arnold)

 20. Maarten schreef:

  Zal ik het dan maar doen? De pluim is gewoon k*t. Weg winter op basis van deze pluim. Winterkansen zijn aanzienlijk geslonken maar nog niet volledig verloren.

 21. Hessel schreef:

  Ja klote pluim flink warmer, ec zal wel weer gelijk krijgen..

  • Henrik schreef:

   Klote wil ik niet zeggen, wel verslechterd. Veel meer spreiding in de pluim de veel meer onzekerheid. Koudere opties nog steeds in de meerderheid dus kan nog altijd, maar geen goed teken natuurlijk. Hieronder de pluim vergeleken met die van afgelopen donderdag.
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/C9E6FBCF-192E-4429-9926-6D832472E645.jpeg[/img]

   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/A6D9C61A-A8B6-44BC-BC37-7D2FA1B67A7D.jpeg[/img]

 22. Daniel (Heerhugowaard) schreef:

  En toch, toch blijf ik er ditmaal sterk in geloven dat het kaarsje ditmaal niet zomaar uitgeblazen wordt. Ik gooi de handdoek dan ook nog niet in de ring. Het gaat weer bijdraaien straks, let maar op….

 23. Aart schreef:

  Die webcam op de Furkajoch levert ook ‘s nachts mooie beelden!

  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/Furkajoch-19-januari-2019.jpg[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.