Trek er stijlvol op uit
Lees verder >

Ontdek de nieuwe Renault KADJAR

Val Gardena
Lees verder >

De mooiste zomervakantie beleef je hier!

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

De sneeuw is weer terug voordat de zon ons komt opzoeken

check ook eens

49 Reacties

 1. Jorne schreef:

  Check ook zeker even onze live video van vanochtend!

 2. Rimke schreef:

  Ikke! Wij gaan pas 9 maart richting de sneeuw. Tuurlijk heb ik n prrfect scenario in mijn hoofd…..de week ervoor veul sneeuw en wij in t zonnetje…..nog niet zover te kijken…..

 3. LVR schreef:

  Lente kunnen we nog lang genoeg van genieten. Ik ga voor een winters toetje. Net als vorig jaar. Schaatsen in maart en daarna mag het lente worden!

 4. Martijn sonnenberg schreef:

  vind die russische ijsbeer een iets te koele kikker als je het mij vraagt… 🙂
  Maar waar dat eurohoog heen gaat moeten we zien, enkele dagen warmer lijkt toch wel te gebeuren. Normaal niet heel problematisch, heerlijk weer om vroeg ‘s ochtends te knallen en halverwege de middag een terras op te zoeken

 5. Joalie schreef:

  Ik duim ook hard mee, maar hoe reëel is dat scenario? Hebben we het dan over 0,1 procent kans of bijvoorbeeld 10 procent? Ach, en een lekker zonnetje sla ik ook niet af hoor. Ik ga het zien en laat me verrassen, gewoon nemen zoals het komt en genieten! En uiteraard hier de berichten blijven volgen, want de voorpret hoort er ook bij.

 6. nils schreef:

  Wij gaan in de 2e krokusweek naar les portes du soleil waar het toch altijd al wat warmer is door lage- en westelijke ligging.
  ‘s middags rond 0 graad is prima i.c.m. zon maar dik boven 0 met zon vind ik echt niks. zweten op een snowboard… bah! Een beetje slushy vanaf 13 uur is oké maar om 11 uur echt niet!
  Dus ja, laat die kou nog maar een keer doorkomen!!

 7. Mark schreef:

  Wat is de verwachting voor Schlick2000 (fulpmes dus niet de glechter) vanaf 23 februari? Of is dat echt nog te ver weg?

 8. Jorne schreef:

  Ook in de GFS06 zien we toch de invloed van kou vanaf de 15e! De warmte dus even afgesneden
  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549883951.png[/img]

  • Wouter schreef:

   Jorne, dan blijven we het nog steeds hebben over zonnige omstandigheden, toch ? Maar dan met lagere temps ? Feitelijk helemaal een mooi scenario want dan blijft de “slush” ook beperkt ! Heb het dan over de periode vanaf de 16e

  • Martijn sonnenberg schreef:

   Gfs 06 is ook op korte termijn prima. Korte iets warmere fase en dan terug naar normaal. Wel onder de hoge druk van het sceuro hoog. Wel rekening houden dat de ‘tussenruns’ een lagere resolutie hebben en dus minder verfijnde uitkomst . Op lange termijn wordt ik ook gelukkig van de kaarten

  • Martijn sonnenberg schreef:

   [IMG]http://images.meteociel.fr/im/4652/gfs-0-264_vht0.png[/IMG]

   para 06 ook lekker

 9. Michael Vos schreef:

  Zaterdag jl. aangekomen in Champoussin. Zondag en vandaag dikke sneeuw. Schat 30-40 cm vers, vandaag weer cm of 10-15 erbij en nog steeds valt sneeuw. Zicht is goed. Pistes prima begaanbaar. Kinderen op les lukte ook goed. We genieten verder van verblijf bij Champoussin Lodge met de eigenaar Joost die zich als echte gastheer inspant voor de alle gasten. Vanaf morgen de rest vd week zon. Happy days.

 10. joke,riederalp schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549888877.jpeg[/img]
  De zon begint er doorheen te piepen. Nog een koude wind! Toch een mooie opfrisser van zo’n 35 cm.

  • Harm schreef:

   Wat een plaatje toch weer Joke! Hop, snel naar buiten.. <3

  • nils schreef:

   ha Joke,
   Volgend jaar vallen veel vakanties weer samen met carnaval.
   Hoe is het dan met de drukte bij jullie. Rijen voor de liften e.d.?

   • joke,riederalp schreef:

    In de krokus is het overal druk, maar dat vind ik al snel.haha. Nederland Noord is dan al geweest,duitsers en belgen weet ik niet. Hier op de piste is het net als in nederland op het strand, allemaal op de zelfde pistes terwijl er ook genoeg hele rustige zijn. Als er een grote rij voor de lift staat(als de skischool begint) dan moet je maximaal 10 min. wachten. Een beetje eerder of later is het maximaal 5 min. Ik heb in verschillende andere gebieden geskied(frankrijk,oosterijk en zwitserland en daar waren wachttijden van meer dan een uur!!!! Dan is de lol er voor mij gauw vanaf.

    • nils schreef:

     Dank je Joke!
     Wij komen nu al heel wat jaren achter elkaar in de portes du soleil tijdens de krokusvakantie. Het is er best druk op sommige momenten en pistes maar in de rij voor de lift maak je niet vaak mee als je een beetje de weg kent. In de uithoekjes van het gebied zijn genoeg rustige pistes te vinden.

 11. Geert schreef:

  De para van het GFS is altijd lekker! Maar zeer waarschijnlijk opnieuw dat er niks van in huis komt. Dat is ook de wetenschap rond de para 😉

 12. Breunis (Nature Trail) schreef:

  De berekening van ICON zit een beetje tussen GFS en EC. Koude lucht naar de Balkan en de Alpen niet te warm. Veel zon en gematigde temperaturen in de Alpen. Door dalende luchtbewegingen en inversie koude nachten boven de sneeuw.
  Ook voor de West-Alpen ideaal.
  https://meteologix.com/nl/model-charts/deu-hd/central-europe/temperature-850hpa/20190216-0600z.html

 13. Chantal schreef:

  Wordt wel een beetje zenuwachtig van de hoge temperaturen die ik in mijn diverse weerapps voorbij zie komen voor Meransen de komende tijd. Zo heul veul sneeuw lag daar nu ook weer niet. Iemand die me een beetje gerust kan stellen? We vertrekken de 22e. En anders stel ik me maar vast in op hele middagen op een terrasje in de zon…

 14. Dennis schreef:

  Als de kaarten twee weken voorruit kou voorspellen komt het vaak niet uit of loopt het net ff anders. Voorspellen de kaarten warmte dan is er vaak geen speld tussen te krijgen. Helaas maar waar. Hopen op toch een uitzondering de komende periode

 15. Michael Vos schreef:

  @Jorne
  Heb via FB Messenger aantal foto’s/filmpje gestuurd. Hg Miche

 16. Ray schreef:

  Nou het begint toch wel raar te lopen nu met de temperaturen. Ik zie nu bijna overal +10 graden op 1000 meter. Wel over en aantal dagen pas maar hoe serieus moeten we dit nemen en hoeveel schade gaat dit opleveren?

 17. Stefan Kaptein schreef:

  Ik zie hier toch diverse mensen nerveus reageren op temperaturen van +10 graden. Mensen, hebben jullie de berichten niet gelezen of onder een steen geleefd de laatste weken. Er ligt nagenoeg overal zoveel sneeuw dat al is het een week +10 graden er nog weinig aan de hand zal zijn. De nachten zijn koud genoeg en hoge temperaturen zeggen niet zoveel. Als de dauwpunts temperaturen laag zijn dan dooit het echt niet hard. Natuurlijk zulen de zuidhellingen het wat zwaarder krijgen als de voorjaarszon vat krijgt op de ondergrond en een gaatje brand in het sneeuwdek. Zoland het niet regent maak ik mij totaal geen zorgen, regen is echt de nekslag voor sneeuw. Dus mensen, relax en geniet van de komende vakantie periode, er ligt echt sneeuw genoeg. Ik kan het weten want de blaren op mijn handen zijn net weer gevezen na al het schep geweld in het relatief lage Skiwelt Brixental. Zit je op 1000 meter of hoger dan is er zeker geen reden tot paniek (en ook in de lagere gebieden is daar geen reden voor).

  • Ray schreef:

   Thanx Stefan!

   Ach ja nerveus ;). Het is toch wel een opvallende ontwikkeling. In ieder geval voor het eerst dat dit gebeurt sinds langere tijd en net in de 2de week van de vakantie. Niet gek dat mensen willen weten wat voor effect dit heeft. Een 1-malig ontdooide piste skiet toch anders dan een verse. En smeltwater door de straat is een stuk minder leuk dan dat alles lekker bevroren is.

 18. Jeroen schreef:

  Waar blijven de avondkaarten?

  • Joalie schreef:

   Die komen over het algemeen ‘s avonds pas na negenen, want pas dan zijn (bijna) alle kaarten binnen van de 18u run van de diverse modellen

 19. Goed nieuws voor skiërs die weleens dit nostalgische skigebied bezoeken, vanaf maart komt er een volledig nieuwe stoeltjeslift voor de Jöchelspitze te Bach (Lechtal):
  https://www.meinbezirk.at/reutte/c-lokales/mitte-maerz-hat-die-alte-joechelspitzbahn-ausgedient_a3188685

  Werd ook stilaan tijd want een 15 minuten durende rit op een skilift is niet langer van deze tijd.
  Er was al langer sprake dat er een nieuwe lift zou komen maar nu is het startschot dus definitief gelost.
  En dat we dit nog mogen beleven is helemaal super. 🙂
  Blijkbaar liggen ze ginds toch niet echt wakker over de opwarming v/d aarde en klimaatverandering want dergelijke investeringen doet men niet zomaar in lager gelegen skigebieden, toch?

  • Martijn sonnenberg schreef:

   als ik het zo lees gaat de baan er op die datum uit…(eindigt het seizoen daar al zo vroeg?) En dan volgend seizoen een nieuwe.

   • Wat ik lees is dat men in maart reeds begint met de afbraak van de huidige kabelbaan en meteen van start gaat met de nieuwbouw.
    Het seizoen wordt dus ietwat ingekort op die manier maar ze willen graag klaar zijn tegen de herfst zodat wandelaars gebruik kunnen maken van de nieuwe kabelbaan.
    In principe is het vanaf begin april sowieso schlüss met skiën op de Jöchelspitze, sneeuw of geen sneeuw.
    http://www.lechtaler-bergbahnen.at/de/betriebszeiten

    • Hans schreef:

     Heeft deze dan nog bestaansrecht? …. “6,6 Millionen Euro investieren die Lechtaler Bergbahnen, die zu den Skiliften”…..
     Weet nog dat bij Gerlos (Gmünd) het skigebied Fürstalm werd gesloten. Leuk skigebied, aanmerkelijk groter… maar werd toch gesloten vanwege uitbreiding(en) Gerlos richting Zell etc.

     • En waarom zou ie niet langer bestaansrecht hebben? Natuurlijk heeft ie dat nog hoor. Het is een kleinschalig ski gebiet maar wordt toch zeer intensief gebruikt door skiërs, wandelaars, paragliders, groepen schoolkinderen, etc.
      Tijdens vakanties is het ginds steeds drummen en trekken om als eerste in de stoeltjeslift te zitten.
      Er was een tijd sprake om de lift te sluiten maar sinds de overname door Warth-Schröcken (het grote geld) is het voortbestaan verzekerd en dat is met de bouw van een nieuwe lift nogmaals bevestigd.

     • Hans schreef:

      Ik bedoel het goed Kirsten 😉 maar 1 lift met maar 2 of 3 (?)afdalingsmogelijkheden….. kan dat wel uit financieel!? Vandaag de dag draait alles om winst! Lijkt mij dat er geld bij moet (vanuit Warth?) maar goed, ik heb het misschien wel mis en maken ze daar (nog) winst. Voor de goed orde, niks mis met kleine skigebiedjes en/of kleine liften, juich dat alleen maar toe. Dat geeft soms ook bepaalde rust en heeft sfeer. Zeker voor de zomer ook, toerisme etc.

     • Ik vermoed dat ze weten waarmee ze bezig zijn, ze hebben immers voldoende ervaring en kennis in huis.
      Warth-Schröcken is een multinational en heeft bergen geld op de rekening dus een investering van 6,6mio levert alweer extra geld in het lade en is goed voor de fiscus. 😉
      Het kleine skigebied lokt immers steeds veel skiërs, vooral voor de lokale bevolking is dit en opsteker omdat zij niet zo houden van super drukke gigantische skigebieden als Warth.
      Ik vind het in ieder geval reuze om naar uit te kijken hoor, een supermoderne skilift in een (voorlopig) rustig skigebied.

 20. Mark (Breda) schreef:

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549906580.jpeg[/img]

  De beer. Op bestelling Jorne.

 21. Tim schreef:

  Serfaus vannacht een leuk kado gehad 15 cm verse poeder

 22. Martijn sonnenberg schreef:

  blijft toch opvallend het verschil in 850 hPa temperatuur tussen EC (rond 6-8 voor west oostenrijk) en GFS (tussen 0 en 4 voor diezelfde regio) op + 3-4 dagen. Beide modellen lijken niet aan te sturen op een vastroestend patroon, met terugkeer van de kou halverwege de 1e krokusweek.

 23. Hans schreef:

  EC….. op 240h. voor de Alpen wind uit het oosten, kou komt dichterbij

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549913531.png[/img]

  LL: overdag 10+ een beetje en in de nacht lichte vorst.

  [img]https://wintersportweerman.nl/uploads/2019/02/1549913799.png[/img]

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.