Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

Obertauern
Lees verder >

Een vakantieparadijs voor jong en oud! En 100 kilometer aan wandelpaden!

Kaprun - Zell am See
Lees verder >

In de ochtend heerlijk skiën op de gletsjer en in de middag heerlijk 16 holes lopen. Dit kan alleen maar in het mooiste dorp van de Alpen; Zell am See.

Ontdek de prachtigste hutten tijdens de zomermaanden in het Montafon.

De sneeuw in Nederland komt er! Waar, wanneer en hoeveel?

check ook eens

183 Reacties

 1. Remko schreef:

  Weer mijn complimenten. Snowcasten morgen. Ik verwacht persoonlijk mee sneeuw, het vertragende effect door de al liggende sneeuw. Kortom, spannend. En ook nu sneeuwt het weer intensief in Zutphen en dat gaat volgens de radar tot 6 uur door.

 2. Leo Helleman schreef:

  Perfecte uitleg! We gaan morgen een paar uurtjes genieten. Dit is eigenlijk het weertype dat je ook vaak ziet bij invallende dooi. Dan vervloek ik die sneeuw.

 3. Breunis (Nature Trail) schreef:

  Mooie analyse Jorne!
  Qua timing zijn er geen grote verschillen tussen de verschillende weermodellen. We gaan de sneeuw ervaren!

 4. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Heerlijk bericht Jorne!! Ik vind jouw als weerman een aanwinst.wist niet dat je dichtbij de hoek woonde?

 5. Roland Bodegraven schreef:

  Morgen een fotografie opdracht voor een beeldentuin in het oosten van het land vanwege de sneeuw. Last minute opdracht. Ik zal er wel een paar posten.

 6. Jeroen schreef:

  We liggen in het zuiden zeg Breda Tilburg momenteel flink verkeerd, midden van het land lekker in de witte wereld, hier natkoud en groen. Overigens wel opmerkend dat de temperatuur flink aan het dalen is.

 7. Jeroen schreef:

  Als er zoveel sneeuw valt en daarna gaat het regenen, dan wordt het glad neem ik aan?

  • Jorne schreef:

   Dat verwacht ik niet, de bodem is niet ijskoud zoals wel eens na een periode oostenwind. Met wat regen over een laag sneeuw zal het een zware drab worden, daarom schrijf ik dat je in het zuiden, midden en westen snel moet genieten voor de invallende regen en dooi

 8. RubenK85 schreef:

  Ik moet morgenochtend rond 7u van Alkmaar naar Grootebroek (nabij Hoorn) rijden.. En daar rijd ik rond 11:30 weer vandaan… is dat veilig te doen? Of zit ik dan midden in de sneeuw?

 9. Stéphan Mommers schreef:

  Hoe zit het met de verwachte aantal CM sneeuw in Limburg? Zo te zien horen we bij België en niet bij Nederland volgens de schrijver van bovenstaand bericht.

  • Jorne schreef:

   Oeps, Limburg inderdaad net buiten m’n cirkeltjes gevallen, sorry!
   Ook voor Limburg verwacht ik tussen 6 en 8 cm in de ochtend, wel gevolgd door wat druppels regen en invallende dooi. Dus snel genieten op het moment dat het witte goud naar beneden komt 😉

 10. Erwin schreef:

  Mooi geschreven bericht Jorne! Morgen een spannende dag maar maandag zeker ook!
  Ik verwacht nog steeds dat de maandagochtend een enorm drama gaat worden qua ochtendspits! Een heel groot deel van Nederland dan ook gewoon in de sneeuw!

  • Erwin schreef:

   in de ochtend zal vooral beneden de rivieren de ochtendspits moeizaam gaan verlopen. Boven de rivieren heeft daar nog weinig llast van waarschijnlijk. 1 of 2 uur verschuiving qua tijd maakt in dit geval veel uit. Iedereen die thuis kan werken raad ik dat maandag aan. Zelf zou ik nu in sankt anton zitten maar heb dat gezien de regen op piste en slecht reisweer een paar weken verschoven.

   • sneeuwfanaat(Ron) schreef:

    ??????, Opgeschoven..de Arlberg ligt er geweldig bij en de regen(als die al valt) gaat daar echt niet boven de 2000mtr komen hoor.En het merendeel vd pistes gaat daar toch echt boven de 2000mtr. Ik wil wel voor je gaan

    • Erwin schreef:

     ja opgeschoven. Weer is niet echt geweldig nu en wacht dus liever nog een paar weken. Kan de kleine en vriendin ook weer mee hoewel die kleine man met carnaval ook al mee gaat..
     Bedoeling was een Mooserwirtje maar dat gaat het met de kleine niet worden.

     • Martijn sonnenberg schreef:

      Die regen op de piste zou ik voor lief nemen inderdaad… de arlberg is super momenteel en ik zou een kleine moord doen voor tijd om er nu heen te gaan. Het weer daarentegen is deze week maar matig met VEEL nieuwe sneeuw en slecht zicht

  • Bas schreef:

   @Erwin Noord-holland ook weer maandag?

   • Erwin schreef:

    @Bas, ja waarschijnlijk wordt het in Noord-Holland sneeuw overgaand in regen. Den Haag, Rotterdam en omgeving ook zeer veel neerslag maar ook daar waarschijnlijk sneeuw overgaand in regen.

 11. Mark (breda) schreef:

  Hoe laat arriveert sneeuw in regio Breda/Rotterdam volgens jou Jorne? Ik moet 9.30 in Leiden zijn. Vanuit Breda. Hopelijk kan ik voor de sneeuw daar zijn.

 12. Erwin schreef:

  Ik verwacht maandag ook plaatselijk 10-15 sneeuw met op de Veluwe mogelijk 12-18 cm.
  We gaan het zien.

  • Jorne schreef:

   Maandag zeker ook weer ontzettend spannend! Nog lastigere situatie als je het mij vraagt, daarmee wel kans op misschien nog wel grotere accumulaties dan morgen. Paste niet in dit bericht, ongetwijfeld dat @Leo het morgenochtend meeneemt in zijn berichtgeving 😉

   • Erwin schreef:

    ja klopt jorne. Het is nog lang niet zeker. Maar als de puzzelstukjes echt goed vallen (en ik schat die kand toch redelijk hoog in) dan gaan we 2 dagen sneeuwchaos in Nederland meemaken die zijn weerga niet kent 🙂

 13. Roland Bodegraven schreef:

  Ook maar besloten om nu naar het oosten te rijden voor de fotoshoot. Ga het er morgen niet op wagen.

 14. Frederic schreef:

  Evolueert GFS12 op +180 vooruit weer richting Scandihoog?

 15. Mark (breda) schreef:

  Bedankt heren. Gaat over morgen. En maandag dus nogmaals feest. Van mij mag het!

  • Erwin schreef:

   maandag is nog ver weg. We zagen paar dagen terug plus 10 in de pluim ineens waarna Frederic zijn vakantie ging boeken (weet je nog?) .
   Het lijkt nu toch anders te gaan lopen met in ieder geval weer sneeuwval (in westelijk deel nl mogelijk overgaand in regen). Maar als puzzelstukjes echt goed vallen is plaatselijk (Oosten, Veluwe) mogelijk 15 cm mogelijk. Ik weet dat ik hiermee me nek uitsteek want het is nog even maar na alles wat ik vandaag gezien heb, houd ik er serieus rekening mee…

   • Asten (Harmelen) schreef:

    Tja het kan verkeren… vakantie boeken… niet meer dan wat natte flatsen… 😉
    Nu maar hopen dat het lekker los gaat (voor veel mensen grote ongemakken maar mag het een keer).

 16. Mark (breda) schreef:

  Deze sneeuw is wel perfect voor afkoeling van de grond overal. Het smeltwater zal de bovenste laag bodem en het water flink afkoelen. Mooie basis voor vervolg van de winter.

 17. Ab schreef:

  Ik kijk alvast wat verder in de GFS run vanaf 144u vooruit. Want ontstaat er wederom een oceaan rug van hogedruk dat zich noordwaarts uitbreidt. Met dan opnieuw een polaire kou uitbraak vanuit het noordwesten richting de LL en weer kans op winterse buien. Maar dan vanaf 180h vooruit breidt dat oceaan ruggetje richting Scandinavie met daar dan een scandi hoog in opbouw volgend weekend aldus GFS 12z run . Hier de kaart op 192h vooruit met idd een hogedruk opbouw in het verboden gebied 😉

 18. Frans v schreef:

  Mogelijk veel afbrekende takken met zware sneeuw en regen erop? Of zal er zoveel niet vallen?

 19. Jorne schreef:

  Morgen code oranje voor heel Nederland behalve de Wadden en Zeeland!

 20. Erwin schreef:

  Run gfs 12u is toch niet al te best op de lange termijn voor de LL….

 21. Mark (breda) schreef:

  Code oranje een feit! Na 10u…mooi voor die tijd naar Leiden.

 22. Daniël (Heerhugowaard NH) schreef:

  Oeps , morgenmiddag rond een uur of twee van Ootmarsum weer naar huis (Heerhugowaard) via Friesland. Wordt een pittig ritje mannen of nie? 🙂

 23. Erwin schreef:

  Komende 48 uur is wel een vrij unieke situatie. in de eerste plaats omdat die zo kritisch is met grote verschillen binnen Nederland maar ook gezien de enorme neerslaghoeveelheden die berekend worden. Vandaag nog veel regen en natte sneeuw die morgen in de ochtend en vroege middag weer gewoon droge sneeuw is. Vervolgens in grote delen morgenmiddag weer regen is waarna op maandagochtend het opnieuw lijkt te transformeren in droge sneeuw en ook dan enorme hoeveelheden. Een situatie waar ik volop van ga genieten!

  • Bas schreef:

   @Erwin En het is allemaal al zo vreselijk nat, tenminste waar ik woon dan. Maar idd vreselijk interessante dagen staan voor de deur! Genieten met zn allen!

 24. Erwin schreef:

  @Frederic, de modellen en ensembles zaten er toch redelijk goed op halverwege vorig week als je ziet wat er voor zondag en maandag staat te gebeuren… Het leek volledig mis te gaan maar het lijkt zondag en maandag toch razend interessant te worden…

 25. Tom schreef:

  @Erwin telt die mogelijke sneeuwval voor maandag ook in de kempen in België

  • Erwin schreef:

   @tom, zoals ik eerder schreef is de situatie nog lang niet zeker maandag. De beste papieren zijn in dat geval voor Nederland. In Belgie zal de neerslag vrijwel zeker als regen beginnen en mogelijk in centraal en meer Westelijk deel van Belgie in sneeuw over kunnen gaan. Voor het Oostelijk deel van Belgie verwacht ik alleen regen. Maar nogmaals. Allemaal zeer kritisch nog.

 26. Erwin schreef:

  GFS ensemble 12uur ziet er toch wel redelijk uit. Tot 18-12 een iets dalende trend met relatief weinig spreiding. Daarna neemt de spreiding echt fors toe. Met dan toch een soort bifucatie waar een deel van de members echt voor verzachting gaat maar ook een aanzienlijk deel niet. De hoofdrun 12u was dus een zachte oplossing tussen de verstoorde members en zat dus hoog in de pluim op termijn.

 27. Leo schreef:

  NB:

  De Hirlam 12h run berekent het laagje voor maandag nog wat zuidelijk dan het GFS en laat het bovendien nog wat verder uitdiepen (971 hPa!) Veel onzekerheid nog natuurlijk. Moet eerlijk zeggen dat ik het niet verwacht had Frederic maar een noordoostelijke sneeuwstorm ligt op de loer!

 28. Ab schreef:

  EC 12z laat het laag nog zuidelijker gaan dan de andere modellen en is wel erg hoog qua sneeuwhoeveelheden voor de LL. Groot gebied meer dan 15 cm. Wie krijgt er gelijk morgen ?? Ik zie het wel. Hier de sneeuwkaart van EC https://www.mupload.nl/img/nmsuorxsubh7k.jpg

 29. Bas schreef:

  Al dat gezeur op Erwin is anders ook knap irritant aan het worden. Hij geeft zijn visie, en ik kan dat waarderen zeker in deze situatie. Lees zijn reacties dan niet!

 30. Remko schreef:

  Een vraag van mij aan de heren ( ik mis de dames). Met de sneeuwval van gisteren en vandaag hier (Zutphen) en de verwachtingen van morgen en maandag kom ik in totaal op plm. 30cm. Is er een kaartje vinden met de totalen van de afgelopen dagen t/m maandag.

 31. Roland Bodegraven schreef:

  Dat ik niemand hoor over de situatie op de weg dit moment verbaast mij. Zojuist meer dan een uur vertraging gehad tussen stroe en apeldoorn. Één grote ijsbaan en heel veel sneeuw op en naast de weg.

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Nederlanders passen zich de laatste jaren verrassend snel aan de weersomstandigheden aan zo valt me op.
   Zal ook wel te maken hebben met de ervaring die we op doen richting de wintersport.
   Maandag wellicht een verkeersinfarct maar dat komt puur door de bevolkingsdichtheid.
   Morgenochtend zit ik ook in de auto. Ik kijk er nu al naar uit.
   Maandag thuis aan het werk dus laat die sneeuw maar komen. En over iets meer dan een week gewoon op herhaling.
   Niks natte flatsen maar gewoon twee keer dikke sneeuw !

 32. Roland Bodegraven schreef:

 33. Haenzel schreef:

  Lichtflits en klap onweer op Flakkee bij 2,2 C….

 34. Petra schreef:

  Actueel ontstaan er ook buien voor de kust die ook best in t binnenland wat sneeuw leveren al..
  K heb tegen mn boys gezegd dat t morgen pas sleetijd is einde ochtend maar kan best eens n verrassing zijn.
  Mn dag Winterberg viel helaas in t water doordat de vriendin met wie ik zou gaan ziek was.
  Vanmiddag van Veenendaal naar Duiven gereden en Arhem/a50 had echt n best pak liggen de sneeuwschuivers reden li en re in colonne (om ca 14 u!).
  Terug via n224 en bij Deelen lag er best n beetje. Als er te rijden is met de auto die kant maar ns op. Of Kwintelooijen, ook altijd gaaf.

 35. Sander schreef:

  Het sneeuwt in Dordt. Niets ritueel verbranden. Gewoon gaan sleeën

 36. Remko schreef:

  Ik schreef hierboven al. Temperaturen bijgesteld voor de eerste dagen na zondag en zelfs kans op sneeuw op dinsdag. Ook einde van de week weer dieper in de vorst. Bron: YR.no Zutphen.

 37. Evert schreef:

  Hier in winsum gr nog geen sneeuw bij 0.7graden en s w wind.

 38. Erwin schreef:

  Morgen dus sneeuw overgaand in regen op veel plaatsen waarschijnlijk en maandag regen overgaand in sneeuw. De rampzalige situatie op de weg maandag die ik vorige week al voorspelde staat dus nog steeds 🙂

  Als we kijken naar onderstaande grafiek is de piekhoeveelheid sneeuw op maandag waarschijnlijk wat kleiner dan op zondag maar de totale hoeveelheid (zie de blauwe staven) op maandag mogelijk groter. Maandag voorspel ik 12-18 cm op de Veluwe.

  http://www.mupload.nl/img/ixb7atwxa8t4a.png

 39. Koninks schreef:

  Haha Erwin jij bent ook net een pluim schommelt elke dag heen en weer ik geloof dat je voor maandag ook al dubbele cijfers had staan. Maar keep on the good work

  • Erwin schreef:

   nee hoor. dan kijk maar eens terug. Frederic en ik waren eergisteren avond allebei zeer verbaasd over de pluim van maandag die ineens naar 10 graden ging. Vorige week voorspelde ik al die drama spits maandag. Daar zag het eergisteren avond niet maar naar uit maar nu dus weer wel.

 40. Remko schreef:

  De verzachting blijft dus uit, @erwin. Er zijn ook zoveel lijntjes. En de dooi richting Kerst die jij zag, gaat er ook langzamerhand uit. Kans op witte Kerst groeit.

  • Erwin schreef:

   Ik hoop het Remko :-). Zachter weer richting kerst is er nog steeds bij het merendeel van de oplossingen Remko maar er zijn ook voldoende koudere berekeningen. Ik hoop dat je gelijk krijgt!

 41. Petra schreef:

  Sneeuwt nu lekker door @Veenendaal ca 2 cm gevallen.

 42. Erwin schreef:

  GFS 18u komt maandag wel aal eerder dan Hirlam met de sneeuw (doordat het laagje iets minder zuidelijk komt) en dan dus wel droge sneeuw in de ochtendspits in Zuid Nederland. De neerslag ( voornamelijk sneeuw) die het gfs berekent op maandag voor de LL is indrukwekkend te noemen…

 43. Asten (Harmelen) schreef:

  @Erwin
  Je bedoelt de reactie op het bericht van Frederic van 4 december (om 17.21 uur) ?

  😉 😉

  Maar serieus: ‘zoals ik vorige week al voorspelde’ … pffff
  Alle varianten zijn bij jou al voorbij gekomen dus dan is het logisch dat deze er ook bij zit.

  Het toekomstige weer, zeker op langere termijn, is een verwachting. Net zoals het de verwachting van ‘één van de reageerders’ was dat er hoogstens wat natte flatsen zouden vallen.

  • Roland Bodegraven schreef:

   Apply cold water on burn 😉

   Kan niet wachten op de sneeuw en eventuele dramaspits. Laat maar komen.

  • Jopie schreef:

   Waarzeggers voorspellen. Wetenschappers verwachten….

  • Erwin schreef:

   Even eerlijk blijven Asten: Ik heb gezegd dat het een aantal dagen zou gaan sneeuwen voordat de verzachting zou volgen (sneeuw deels nat, deels droog) waarbij de grootste kansen gisterenavond voor het Oosten zouden zijn (ik heb daarbij volgens mij Apeldoorn, Zwolle, Arnhem, Doetinchem aangegeven) Ook de maandagochtend sneeuw heb ik vorige week aangegeven. Alleen eergisterenavond kwam er een dusdanig slechte EC pluim uit (ik was toen nog aan het finetunen met WRF wat betreft locatie sneeuw) dat dat niet meer uit leek te kunnen komen. Frederic gaf er die avond ook ff de brui aan en ging zijn vakantie boeken. De laatste 1,5 dag draaiden de modellen echter weer grotendeels bij voor de sneeuw op zondag en maandag. Dat is het eerlijke verhaal Asten.
   Dus consistent verhaal en niet wat je hierboven schetst.

 44. Roland Bodegraven schreef:

  Goed klaar nu. Laten we genieten vd sneeuw.

 45. Jurriaan schreef:

  Sneeuwt lekker hier in Bussum.

 46. Erwin schreef:

  Laten we inderdaad eens leuk eindigen: De gfs 18u hoofdrun komt met een mooie winterse run met op de 23e en 24e in NL mogelijk wat lichte sneeuw maar ook met Oostenwinden en echte transportkou. Eerste kerstdag in deze hoofdrun ijskoud met min 3 tot min 5 in het binnenland.

 47. Edwin schreef:

  Pfff,…. wat een gedoe!!!! Deze dagen doen me denken aan eind jaren zestig en de jaren zeventig..
  Toen was dit weertype , een noord west circulatie, goed te herkennen eind oktober en de maand
  november, eigenlijk nog in de herfst, met veel regen en natte sneeuwbuien die het vooral in de
  nacht wit maakten. In de ochtend wakker worden met sneeuw op de schuurdaken en in de bomen.
  De winter sloeg daarna toe vaak toe met vorst. Toen werden ook vaak de eerste dooi aanvallen
  gewoon ”opgevreten” door de aanwezige koude!! Nu duidelijk niet. En veel mensen weten best wel
  waarom, maar draaien daar om heen , geniet van het moment en niet over 10 dagen!!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Die laatste Hirlam berekeningen… wow.. toch in het voordeel van de winter in een groter deel van Nederland (iig komende 48 uur) aan het bijdraaien.. zeker boven de grote rivieren echt dik winter.
   Aan het einde van maandag ligt er op diverse plaatsen wellicht 25/30 cm sneeuw…

   • Erwin schreef:

    @asten, pagina 703 gezien? Die hebben ze net aangepast!
    “‘ in de rest van het land komt morgen amper dooi’ en maandag…..

    Heerlijk toch!

    • Asten (Harmelen) schreef:

     Ja dat zijn de teletekstpagina’s waar we op hopen..
     Kan me ze ook nog herinneren met ‘s nachts dik onder de min tien en overdag hoogstens min 5.

     Maar veel sneeuw heeft toch iets magisch !

 48. Erwin schreef:

  GFS 18u hoofrun komt dus met een mooi Scandi Hoog op termijn en ijsdagen richting kerst voor de LL. Mooie run dus en nu hopen op ondersteuning in het ensemble. Morgen en maandag genieten van de sneeuw!

 49. Erwin schreef:

  Mensen, kijk even op Teletekst pagina 703 . Alinea 2 en 3. Dit zijn toch echt TOP berichten!

 50. Samu schreef:

  Erwin heeft gezien zijn vele reacties niet veel te doen zeker. Man reageer niet overal op.

  • Erwin schreef:

   Samu, kritiek vind ik prima, goede discussies ook maar bij volledige onterechte opmerkingen of pootje proberen te blijven haken, reageer ik.
   Daarnaast kijk ik nu op een dag 5 uur naar de weermodellen waar ik dat anders 2-3 uur doe. Dus idd meer tijd om te reageren:-).
   Maar laten we het inhoudelijk houden. Dit soort interessante weersituaties hebben we lang niet gezien!

 51. Frank schreef:

  Kunnen al die azijnpissers op Erwin ook ff kappen. Jullie berichten zijn vele malen ergerlijk dan dat Erwin wel of niet gelijk heeft. Ik zie jullie niet zovaak de weermannen van deze site op hun verkeerde voorspellingen afzeiken. Hinderlijk is het wel….vervuiling hier nog meer

  • Asten (Harmelen) schreef:

   Frank: ik reken iemand nooit af als de berichten op VERWACHTINGEN zijn gebaseerd hoor.
   Ik ben sowieso niet van het afrekenenn… in ieder geval niet als het over het weer gaat 😉

 52. Bas schreef:

  De situatie voor de komende 48 uur was toch wel een extra avondupdate waard geweest dacht ik zo. Wellicht hadden de heren hier geen tijd voor? Vooral Leo vind ik in dit soort situaties altijd goed scoren.

 53. Samu schreef:

  Je kunt ook te vaak aanwezig zijn Frank. Ben een fan van deze site echter bepaalde personen zie je te vaak voorbij komen om hun gelijk te halen.

  • Erwin schreef:

   Ik snap wat je bedoelt Samu maar elke weerman vindt het mooi als een situatie precies uitkomt zoals die een hele tijd geleden al aangekondigd is. Frederic had dat pas ook waarna hij een Duvel pakte. Ik heb dat mijn maandagochtend sneeuw en file ellende die ik al ergens vorige week aankondigde. Maar ik snap je punt. Ik zal erop letten.

 54. Roland Bodegraven schreef:

  Goed mensen. Klaar nu lijkt mij… deze verwachtingen zouden de meest zure mensen ook blij moeten maken, dus nu stoppen met happen.

 55. Samu schreef:

  Ok is ook Zo! Hopelijk morgenavond veel sneeuw Erwin.

 56. Tom schreef:

  Wat ik me zelf een beetje zit af te vragen , hoe zeker is het dat de dooi morgen wel zover gaat vorderen ik zelf zit in de buurt van Raalte. Ik kwam net nog wat kaartjes tegen en het lijkt een behoorlijk zware strijd te worden. Wat denken jullie?

 57. Roland Bodegraven schreef:

  As we speak sneeuw in raalte (Overijssel)

  • Tom schreef:

   Haha hier in Dijkerhoek ook, ik dacht noem maar Raalte dat kennen meer mensen . Maar het zou zonde zijn als net het laatste stuk front voor een bak regen zorgt! Ipv droge dooi.

 58. Ab schreef:

  Nog ff voor het slapen gaan de GFS pluim van 18z posten voor regio Zuid-Limburg. En dat gaat na volgend weekend (16/17dec) de winterse tour op gezien het ENS gemiddelde. Met overdag rond het vriespunt voor lange tijd en nacht meest lichte vorst. Het aantal zachtere lijntjes dat de depressies sterker laat worden is wat afgenomen t.o.z van de vorige GFS pluimen. Wil nog niet zeggen dat het echt winterweer wordt kan altijd weer anders uitpakken gezien de termijn dus voorzichtigheid geboden. Hier de pluim voor het archief 😉 https://www.mupload.nl/img/ziwkumatxaeet.gif

 59. Anne schreef:

  Na een feestje in Utrecht toch maar doorgereden naar Beekbergen. Zo leuk van niks naar minstens 10 cm sneeuw!
  Onderweg een sneeuwbui bij Ede gehad maar verder was het goed te doen. Ben benieuwd of we morgenavond of maandagmorgen veilig naar huis kunnen en anders blijven we nog een dagje langer in de sneeuw

 60. Yaseen schreef:

  Gaat al lekker hier met de sneeuw in Amsterdam, en we zijn nog niet eens begonnen, onverwachte sneeuwbuien onstaan nu op de Noordzee. Heerlijk voorproefje, kan morgen alles ook gelijk blijven liggen.

 61. Frederic schreef:

  Hier de kaart van de laatste run van het fijnmazige model van de Duitse weerdienst (referentie voor sneeuwsituaties). Hier gaat het over het tweede sneeuwfront op maandag. De lagedrukkern passeert weer wat meer zuidoostelijker van de LL, met nu een langgerekte sneeuwzone over ZO-NL en oostelijke helft Vlaanderen.

 62. Geert schreef:

  Hier in Oost-Vlaanderen ellendige regen momenteel. Temps gaan ook naar omhoog…zit hier nog sneeuw op voor Vlaanderen deze voormiddag??? Voor al onze noorderburen die waarschijnlijk wel in de sneeuw zullen terecht komen…enjoy!! En hopelijk krijgen we nog mooie winterse ontwikkelingen verder in de maand!!!

 63. Carl schreef:

  Mechelen niks ,geen regen noch sneeuw

 64. Mark (breda) schreef:

  Wat een gigantisch breed front boven Frankrijk komt eraan. Niet vaak gezien.

 65. Paul uit Amerongen schreef:

  Hier 1 graad en het restant van de sneeuw druppelt langzaam weg. Af en toe een beetje motsneeuw. Zit te wachten tot de echte sneeuw komt. Ik verwacht dat hij tegen 11:00uur zal arriveren. Dan lekker naar buiten!!!! Heb er echt zin in, kan niet wachten. Geniet allemaal vandaag!!!

 66. Pascal (Harelbeke) schreef:

  Hier in Harelbeke, ondanks dat sneeuwradar sneeuw/smeltende sneeuw aangeeft, hier enkel regen.

 67. Thijs p schreef:

  Tijd voor een mooi update !!!

 68. Sebastiaan schreef:

  Idd een update is welkom. Kinderen teleurgesteld dat er nog geen sneeuw ligt. Was deze vertraging vooraf wel verwacht en hoe verhoud dit zich tot de sneeuw aan de kust? Ik verwijt niemand wat want het weer blijft lastig te voorspellen

 69. Rob schreef:

  Ff sneeuwcasten jongens ….zeeland moet al sneeuw zien.

 70. qlubtempo schreef:

  Hoop dat het front ook genoeg kou mee brengt, lichte miezer regen nu hier in Vinkeveen.

 71. Maistro(Rob) schreef:

  Mooie plaat @joke

 72. Petra schreef:

  Hier sneeuw van vannacht weer weg helaas pindakaas

 73. Roland Bodegraven schreef:

  Spannend spannend

 74. Bjorn schreef:

  Het front is ten noorden van Antwerpen gearriveerd maar ondanks alle mooie voorspellingen gewoon als regen…
  Zal moeten wachten tot binnen 2 weken in Sölden om sneeuw te zien

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.