Een geweldige start van het nieuwe winterseizoen, zo kan ik de voorbije dagen wel omschrijven. We (ik en men vriend) hebben kennis gemaakt met de Pitztaler Gletscher. Helaas voor ons zat er geen enorme sneeuwbui in, een kleintje hebben we gehad. De andere dagen was het genieten van de blue bird en stralende zon. Helemaal nieuwsgierig zijn we geworden naar de combinatie met Rifflsee, helaas nu gesloten, maar misschien dat we in de toekomst dit wel eens kunnen ontdekken.

De Gletscher express

In tegenstelling tot in de meeste ski/gletsjer gebieden neem je hier geen gewone gondel naar boven. Elke 20 minuten stopt er een ondergronds treintje waardoor je naar boven wordt gebracht. Ondergronds is misschien niet de juiste benaming, want je gaat op 8 minuten rechtstreeks door de berg. De toegang tot dit treintje was het enige moment dat we hebben moeten aanschuiven. Lang wachten moet je nooit, maar probeer de drukte te vermijden door op tijd te komen, of net ietsje later en iets langer boven te blijven.

img_4005

Het dak van Tirol

De Pitztaler Gletscher wordt terecht één van de mooiste genoemd, verwacht je aan indrukwekkende panoramas. Het hoogste punt van deze gletsjer bevindt zich op 3440 meter, hou je fototoestel al maar klaar als je in de Wildspitzbahn in gaat. Geniet voor de afdaling nog van een koffie in het Café 3440 en neem enkele foto’s op het platform. Indrukwekkend is het alvast! Je gaat me geen ongelijk geven als je het eenmaal bezocht hebt.

img_3992

img_3993

Op de Pitztaler Gletscher kan je wintersporten tussen september en mei. Op het beste moment (lees indien er voldoende sneeuw is) kan je genieten van 35 kilometer pistes. Verwacht je aan heerlijk brede pistes, ja dit was een aangename verrassing. Wat het nog aangenamer gaat maken voor de meeste is de bijna afwezigheid van sleepliftjes. Er was er slechts eentje open toen ik er was, maar er zijn er 2! Daarnaast kan je kiezen uit 1 stoeltjeslift en 2 gondels. Helemaal top is ook het uitblijven van het massatoerisme tijdens deze periode. Nergens aanschuiven, behalve bij het treintje. Hoe rustig en breed de pistes ook mogen zijn, er is maar 4 kilometer aan blauwe piste. De overige pistes zijn rood/zwart, een hele uitdaging voor beginners. Ikzelf heb de zwarte piste ervaren op mijn achterste naar beneden. Inschattingsfoutje, moet kunnen ;).

img_3950

img_3978

img_3982

Leuke weetjes

De Pitztaler Gletscher kan jouw hart doen sneller slaan, maar ook dat van je geliefde. Beide enorm fan van dit gebied en nog niet getrouwd? Maak dan maar plannen want je kan hier trouwen in een kerkje op de Gletscher! Zeg officieel “Ja” in de Kapel van Het Witte Licht en vier daarna in het Café 3440. Benieuwd hoe dit eruit zit, volgende link geeft je enkele prachtvoorbeelden.

img_3994

Het hoogste cafe van Tirol is Café 3440, zoals reeds vermeld. Leuk weetje, al de patisserie in dit café is huisgemaakt. In Café 3440 worden ze klaargemaakt door één familie, de kok en zijn 2 dochters trotseren de moeilijkheden van koken op deze hoogte met veel plezier. Probeer er zeker de schneetorte uit. Wij vonden deze overheerlijk.

img_3920

Ben je aanwezig op de Pitztaler Gletscher voor de opening van het “officiële” wintersportseizoen, dan is de kans groot dat je wel een pro aan het werk ziet. Tijdens onze vakantie hebben we de Snowmads bus van Fabian Lentsch gespot op de parking. Daarnaast hebben we genoten van indrukwekkende jumps en snelheidsduivels. Héél veel skicross, slalom en racing teams komen oefenen op de Pitztaler Gletscher wat garant staat voor spectaculaire beelden.

unnamed

Als laatste kan ik je nog vertellen dat er gebruik gemaakt wordt van de IDE Snowmaker. Wat dit juist is, wel de technische aspecten ga ik hier niet uit de doeken doen, maar het betekent eigenlijk dat Pitztal zijn eigen sneeuw kan maken bij hogere temperaturen. De sneeuw kan ongeacht de temperatuur buiten, zonder chemische additieven toegevoegd worden op de pistes. Wat je hier voor nodig hebt is dat lelijke grijze gebouw en de aangelegde zwembaden van gletsjerwater.

gopr0489

Conclusie

De Pitztaler Gletscher was een aangename ontdekking. We hebben onze spieren alvast warm gemaakt voor de rest van het winterseizoen. Zin gekregen om naar Pitztal te trekken wel ik heb nog enkele laatste tips.
– Zorg voor een verblijf zo dicht mogelijk bij de gletscher, want het dal van Pitztal is enorm lang.
– Rust kan je in dit gebied zeker vinden, het aantal aprés-ski mogelijkheden is beperkt.
– Vergeet zeker niet je zonnecreme op deze hoogte.
– Vermijdt het drukste uur 8H om naar boven te gaan en 15H30 om terug af te dalen.

Wie van jullie is al eens in deze prachtige streek geweest? Deel gerust je ervaringen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

7 reacties

Gesloten voor reacties.