skisprungschanzenharrachov-6

Harrachov is één van de bekendste wintersportgebieden in Tsjechië en vooral bekend om één ding: schansspringen. Al zo’n honderd jaar geleden bedachten ze daar dat het leuk was om als een dolle van een helling te sjezen, over een hobbel te razen en dan als een vogel door de lucht te vliegen, om vervolgens subtiel en professioneel te landen en het applaus van het opgelucht ademhalende publiek in ontvangst te nemen. Hart in de keel. Sensationeel! Natuurlijk ging de ontwikkeling van het schansspringen hand-in-hand met het opbouwen van een mooi en professioneel skigebied.

Rokytnice

Skigebied Harrachov is met zijn 8 kilometer piste niet heel groot, maar heeft wel de internationale allure van een topsportparadijs in de sneeuw. Daarbij ligt het gebied prachtig: met enkele andere skigebiedjes in de buurt en vele wandel- en langlaufmogelijkheden in het Reuzengebergte is het een goede uitvalsbasis voor een mooie vakantie in de besneeuwde natuur.

map skiregion.cz

Harrachov is verbonden met het skigebied Rokytnice en vormt samen met nog een aantal skigebieden SKIREGION.CZ. Je kan passen kopen per deelgebied, maar ook puntenkaarten of meerdaagse skipassen voor het hele gebied. De totale SKIREGION.CZ bestaat uit pistes en liften bij de dorpjes met de volgende onuitspreekbare namen: Rokytnice nad Jizerou, Paseky nad Jiserou, Rejdice, Prichovice en Harrachov.

Rokytnice 2

Door de opteltruc van alle skigebieden kan SKIREGION.CZ met trots zeggen dat ze het grootste gebied van Tsjechië is en de meeste liften heeft, namelijk 7 stoeltjesliften en 38 (ongespecificeerde) skiliften. Er is meer dan 40 km piste en de liften kunnen zo’n 30.000 mensen per uur naar boven brengen. Er is ongeveer 200 km aan cross country trails. Bam!

harrachov

Harrachov is een cultuurhistorisch rijk en interessant bergdorp, met veel leuke attracties en bezienswaardigheden en een uitstekende gastronomie. Bekend is de waterval, ’s zomers een waar poedelparadijs voor gezinnen met kinderen en ’s winters een fotogeniek ijspegelfestijn. Ook wordt er al eeuwen glas geblazen voor kunstwerkjes in de kerstboom en mooie vazen en wijnglazen voor in de woonkamer.

IMG_3921

Rokytnice is met 18 kilometer piste een groter gebied dan Harrachov en is met skiareal Harrachov verbonden door een langlaufloipe en een skibusverbinding. Rokytnice is een van de grotere skigebieden in Tsjechië en de trotse bezitter van de een na langste skilift van het land. Rokytnice is een oud bergdorpje met een kerkje en veel mooie kastelen in de buurt. Naast wintersporten heb je er in de winter ook ander vermaak zoals snowtubing, een snowpark, paragliding en gezelligheid binnen zoals bowlen en fijne cafeetjes met goedkoop bier!

2015_002_tobias_vlk_large


Floor

's Zomers campingbaas in Tsjechië, 's winters snowboardleraar, trainer en schrijver van vrolijke verhaaltjes over evenementen en vakantieavonturen. Na een tijdje als freelance trainer en tekstschrijver te hebben gewerkt was het in 2014 tijd voor een nieuw avontuur: een camping aan de voet van het Reuzengebergte. In de zomer adviseer ik kampeerders over mooie bergtochten, bak ik pizza's in de zelfgekleide oven en ben ik chef kampvuur. Ook boen ik plees, bouw ik speeltoestellen en maai ik het gras. Als een heuse campingbaas. In de winter pendel ik heen en weer tussen fraaie wintersportparadijsjes en mijn thuisbasis in Utrecht. Van jongs af aan ben ik geboeid door bergen en alle mogelijke buitensporten. Altijd op zoek naar actie, avontuur en gezelligheid! Ik heb geografie gestudeerd en me daarna verder ontwikkeld op het gebied van trainingen, communicatie en publiciteit. Door leuke recreatieve activiteiten te belichten hoop ik mensen te enthousiasmeren en activeren. Hup! Op avontuur!

5 reacties

Gesloten voor reacties.