12-StantonOrt_FotoBurgerWolfgang

Die eerste sneeuw hebben we achter de rug, het is officieel beginnen kriebelen dus hier is alvast een lijstje met openingsdata om echt naar af te tellen! Want geef nu toe, wat is er leuker dan die krakende verse sneeuw onder jouw board of ski’s? Blijf dus zeker lezen als jij te weten wil komen wanneer de leukste gebieden openen. Wil je meer lezen over Obertauern, klik dan ook nog even hier!!

De openingsdata van onze partners in Oostenrijk

Montafon opent deze winter op 14 december. Dit jaar gaat het seizoen hier weer van start met de FIS Snowboardcross en de Audi FIS Ski Cross Wereldbeker. Toegegeven, dit is zeer indrukwekkend. Vorig jaar zijn we hier gaan kijken en de snelheid en het bochtenwerk zijn enorm indrukwekkend. ” Sport op de berg en party in het dal”, want naar goede gewoonte wordt de dag hier dan afgesloten met een internationale topact. Op 16 december treedt de groep Mando Diao op in dit prachtige gebied. Nog exact 76 dagen te gaan dus ;-).

Openingsdata van onze partner Montafon

In St Anton Am Arlberg kan je vroeger terecht, Warth gaat open op 1/12/2017 , Schroken en Klösterle-Sonnenkopf volgende een weekje later. Het eerste weekend van december kan je hier terecht voor het testen van ski’s en snowboards en op zaterdag 2/12/2017 is er een concert van Gregor Meyle en Revolverhead. Ook leuk op 5/12/2017 kan je hier terecht voor de Krampus Devil’s run. Deze “duivels” vergezellen Sinterklaas, het is een oude traditie die echt wel leuk is om te ontdekken. Meer foto’s en beelden kan je hier vinden.

Openingsdata met leuke events

Zell am SeeKaprun opent dan weer het weekend van 08 december. Het belooft een spectaculaire opening te worden, “3 dagen feest met optredens die de sfeer weten te houden”. Er zullen concerten zijn zowel op de berg als in het dorp, de topact hier is Thorsteinn Einarsson. En heel leuk wordt het helemaal wanneer de 10 persoonslift areitXpress kan ervaren!

Openingsdata van AreitXpress

Van de andere gebieden hebben we nog niet alle informatie, maar we kunnen jullie wel al wat data geven en een tipje van de sluier oplichten. Die Tauplitz begint er ook vroeg aan dit jaar, vanaf 2 december kan je hier heerlijk genieten. In Kleinwalsetal kan je dan net weer voor Kerstmis terecht, hier kan je vanaf 22 december genieten van de feestdagen in de bergen. Innsbruck opent zijn skiseizoen op 8 december! Verdere informatie volgt natuurlijk nog!

Openingsdata in Frankrijk, Italië en Zwitserland

Partner Val Gardena opent dan weer op 06 december, een sinterklaasgeschenk voor jezelf? Hier kan je online zelf leuke formules vinden om een dagje gratis te skiën in de maand december! Val Gardena vertoeft die dagen ook al echt in de Kerststemming.
openingsdata skigebieden

In Les Menuires  kan je al terecht vanaf 8 december. Hier vindt er tijdens het openingsweekend een heus “Geek Festival” plaats, alles zal er in het teken van gamen en popcultuur staan. Hier nog een leuk plaatje van vorig jaar met Nieuwjaar.

openingsdata

Toch richting Zwitserland? In Val d’ Anniviers kan je al terecht vanaf 18 november terecht in Grimetz- Zinal. Dit natuurlijk onder voorbehoud van goede condities. Vercorin, St-Luc/Chandolin volgen op 8 december. Ook hier kom je al in de Kerst-stemming terecht. In Grimetz- Zinal vind je op 2 december allerlei muzikale optredens. Ook Champéry opent zijn deuren op 8 december.

openingsdata

Heb jij al een reisje richting één van onze partners geboekt? Laat het hieronder weten!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.