winterse plaatjes uit Montafon

Hajo zijn weerbericht staat al live, klik maar even hier.  Nu neem ik jullie nog eens even mee door een rondje “mooie winterse plaatjes”? Vers vanuit de Alpen zoals de sneeuw die daar is gevallen, en nog aan het vallen is. Wat heerlijk toch als je tijdlijn weer winters begint te kleuren. Speciaal voor de lezers zonder Facebook, maar ook gewoon omdat een samenvatting altijd makkelijk is ;). Hierboven eentje vanop Bergfex, jeetje wat is het weer aan het dumpen in Gargellen, Montafon

De mooiste winterse plaatjes

Beginnen doen we in Frankrijk, namelijk Les Menuires. Waar er ondertussen wel tot 20 centimeter is bijgevallen in het dal en tot wel 30 centimeter op de toppen. Heerlijk. Rob en Monica hebben een heel artikel met video aan de dump in Les Menuires gewijd. Zie hierrr.

Méribel plaatste afgelopen nacht nog even een video. Die ongeveer hetzelfde beeld toont, ondergesneeuwde wagens.

In Les Arcs ging het tot een 35 centimeter. Daar heb je die befaamde speeltuin weer!

Je zou ook door al die reclame van Tomorrowland Winter bijna vergeten dat in Val Gardena ook Rock The Dolomites gaat starten. Een ander genre van muziek, maar festivals vinden al heus langer in de bergen plaats. Nu Val Gardena ben ik even via de webcams gaan volgen en WAUW….! Deze ochtend nog sneeuwval daar en momenteel gewoon het zonnetje.

Val Gardena winterse plaatjes

Wat een groot contrast met Die Tauplitz, waar het nog steeds aan het sneeuwen is. Geen zon te bespeuren daar.

Het Silbertal in Montafon ziet mooi wit. We hebben hier wel wat fans van een “wit dal” dus die kunnen we gerust stellen, in de regio Voralberg is dat nog steeds het geval.

Ook Damüls is nog steeds een leuke bestemming als je houdt van veel sneeuw. Hier komt die training van Hajo’s laatste bericht wel van pas.

Wanneer we richting Tirol gaan dan houden we even halt bij Innsbruck, de Stubaier Gletscher telde zo’n 35 centimeter vers wit goud! Natuurlijk gaat zo’n sneeuwval ook vaak gepaard met beperkt zicht.

In Ischgl viel er nog meer, hier spreken ze van 40 centimeter op de berg!


Ook vanuit Zwitserland een leuk plaatje, deze komt van de Instagram pagina van @Zermat.matterhorn!

Heb je nog vakantie-dagen over? Misschien toch maar richting de Alpen dit weekend ;-). Ik moet helaas nog enkele dagen langer wachten, maar dan gaan we weer met onze camper richting Voralberg!

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!