Ben jij net zo dol op de wintersport als wij? Dan wil je vast vaker naar de sneeuw dan die ene skivakantie per jaar. In een comfortabele auto zoals één van de crossovers van Renault is het een plezier om daar naartoe te rijden. Laat de lange latten eens thuis en bind sneeuwschoenen onder. Goedkoper en makkelijker! Wij hebben een overzicht van de mooiste plekken voor je gemaakt.

 Een ochtend rijden

Hoge Venen in België (240 km)
Ben je op zoek naar de meeste kans op sneeuw dichtbij huis? Rijd dan naar ‘het dak van België’. Dit uitgestrekte hoogveengebied is één van de meest avontuurlijke wandelgebieden van België. Je kunt hier een prachtige tweedaagse wandeling maken in de vierhoek Spa-Eupen-Mützenich-Malmedy.

Rothaarsteig in Duitsland (310 km)
Houd je van flink doorstappen? Dan is de 154 km lange wandelroute in het Rothaarsteiggeberte een aanrader. Deze bijzondere route van Brilon naar Dillenburg wordt door Duitsers ook wel de ‘Weg der Sinne’ genoemd, de ‘route voor de zintuigen’. Bosmeubilair, audiostations en kunst; tijdens deze wandeling worden al je zintuigen geprikkeld. Ondanks de afstand is deze route relatief makkelijk te bewandelen en deze kun je dan ook in 4 dagen afleggen. Voor wie eerder thuis wil zijn: je kunt natuurlijk ook één etappe van de route lopen.

Een halve dag rijden

Donon in Frankrijk (553 km)
Naast de sporen van herten, zwijnen en ander wild, zijn jouw sneeuwsporen hier waarschijnlijk de eerste. Zelden zien we een gebied met zoveel stilte en rust. Je kunt hier een prachtige wandeling van 14 km maken naar de ‘Temple du Donon’, die op de top van de berg staat.

Thüringer Wald in Duitsland (573 km)
Het biosfeerreservaat Thüringer Wald wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd. In de winter kunnen we het dus gerust het ‘witte hart’ noemen. Rond de Masserberg kun je genieten van geprepareerde wandelpaden. Rijd naar Lagenbach om één van de sneeuwschoenroutes te volgen. Je kunt hier eventueel ook sneeuwschoenen huren.

Een dag rijden

Vorarlberg in Oostenrijk (856 km)
Het is even een stukje rijden, maar dan heb je ook wat! In het nog relatief onbekende Oostenrijkse Bregenzerwald zijn volop goed aangegeven sneeuwwandelpaden. Je kunt hier een prachtige tocht van wel 7 dagen maken. Terwijl je langs de voet van tweeduizenders loopt zoals de Kanisflush en de Diedamskopf, kun je je bagage van het ene naar het andere hotel laten vervoeren. Dat is lekker lopen!

Hebben we jou geënthousiasmeerd om eens wat vaker naar de sneeuw te rijden? Kies dan voor een winterbestendige crossover zoals de nieuwe Renault Captur of Kadjar. Deze auto’s zijn gemaakt voor avontuur!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

2 reacties

Gesloten voor reacties.