brauneck1702

Het is niet eens aan de zuidkant van de Alpen dat we de mooiste plaatjes spotten vanavond. De warmte komt pas zaterdag en dus zien we bijvoorbeeld aan de voet van de Alpen in Brauneck in Duitsland zulk mooi avondlicht. Je moet echt naar deze link gaan en in stapjes van 10 minuten klikken. Leg die site maar plat! 22 februari is pas weer volle maan (waar de Zillertal Arena altijd een ski happening van maakt). Vrijdag gaat de poedersuikerbus weer rond en dus krijgen we nog 3 van dit soort winterse avonden. Nog eentje….

Hoe mooi kan een zonsondergang zijn?Nou dit is wel weer even echt kicken zeg! De Alpen grossieren momenteel echt in de mooiste plaatjes. Mede omdat de zon al wat hoger reikt en ‘s avonds des te fraaier weer zijn bedje in gaat! Locatie: Furkajoch in Bregenzerwald in Urlaubsland Vorarlberg tussen Damüls en Innerlaterns.

Geplaatst door Wintersportweer op woensdag 17 februari 2016

En dat Furkajoch is dus niet in Zwitserland maar in Vorarlberg.

cimonesci1702

De sneeuwval begon gisteren in de Apennijnen – mooi hoor nu!

colfosco1702

Colfosco in Zuid-Tirol

christina1702

S. Christina in Val Gardena – centimetertje of 15

tarvisio1702av

Altijd droomachtig: Tarvisio in de autonome provincie Friuli-Venezia Giulia

Wie is er wel eens in die streek geweest. Friuli-Venezia Giulia. Alleen vanwege de naam moet je er al heen. Het is de hoek waar je ook het drielandenpunt met Oostenrijk en Slovenië hebt.

2902

Verrassing van de eeuw

We springen in de avondupdate meteen vooruit naar de laatste dag van de maand. Het weekeinde is intussen wel duidelijk. Paar spatjes regen. Gaat verder wel meevallen. Moet ik in deze kaart de pijlen nog intekenen? Dit zou nog eens een geinige situatie zijn! Soort NO glijbaan met sneeuw van Nederland recht naar Zwitserland.

cliffgfs1702

En de cliffhanger

En dit is de allerlaatste kaart. Ook op 4 maart maartse buien. Gaat nooit zo precies op deze manier gebeuren. Maar de tendens ins intussen niet meer te ontkennen. Ook na komend weekeinde met +10ºC gaan we in de Lage Landen weer winterse perikelen tegemoet.

accu1702

Accumulatie in 240 uur

En nat is het sowieso de komende fase. Vanaf maandag tot ruim in de tweede krokusweek is er amper een wolkenloos moment. Dat gaat dan wel weer van die mooie zonsopkomsten en ondergangen opleveren natuurlijk. En 20-50cm sneeuw komt er sowieso weer bij in 10 dagen. Rond de hele Alpen en ook de Wintersport-Arena Sauerland kijkt uit naar een hele mooie fase. Dit was het voor vanavond. Morgenochtend weer een uitgebreide analyse. Graag meer kaarten in de reacties delen.

Schitterende omstandigheden vandaag in Le Grand-Bornand in Savoie Mont Blanc. Plus nog een webcamplaat uit een andere…

Geplaatst door Wintersportweer op woensdag 17 februari 2016

Morgenmiddag dan weer een speciaal weerbericht voor de Franse Alpen. Kijk hierboven alvast hoe mooi het er vandaag was. De mooie poedersneeuwspoortjes zijn uit de Pyreneeën trouwens. Fijne avond 😉

flaine1702

Groeten van René Bot uit Flaine


Hajo

Hajo Smit is wintersport- en sneeuwgoeroe en bovenal de nationale wintersportweerman. Op deze blog vind je tijdens de wintermaanden dagelijks nieuwe berichten!

52 reacties

Gesloten voor reacties.