brauneck1702

Het is niet eens aan de zuidkant van de Alpen dat we de mooiste plaatjes spotten vanavond. De warmte komt pas zaterdag en dus zien we bijvoorbeeld aan de voet van de Alpen in Brauneck in Duitsland zulk mooi avondlicht. Je moet echt naar deze link gaan en in stapjes van 10 minuten klikken. Leg die site maar plat! 22 februari is pas weer volle maan (waar de Zillertal Arena altijd een ski happening van maakt). Vrijdag gaat de poedersuikerbus weer rond en dus krijgen we nog 3 van dit soort winterse avonden. Nog eentje….

Hoe mooi kan een zonsondergang zijn?Nou dit is wel weer even echt kicken zeg! De Alpen grossieren momenteel echt in de mooiste plaatjes. Mede omdat de zon al wat hoger reikt en ’s avonds des te fraaier weer zijn bedje in gaat! Locatie: Furkajoch in Bregenzerwald in Urlaubsland Vorarlberg tussen Damüls en Innerlaterns.

Geplaatst door Wintersportweer op woensdag 17 februari 2016

En dat Furkajoch is dus niet in Zwitserland maar in Vorarlberg.

cimonesci1702

De sneeuwval begon gisteren in de Apennijnen – mooi hoor nu!

colfosco1702

Colfosco in Zuid-Tirol

christina1702

S. Christina in Val Gardena – centimetertje of 15

tarvisio1702av

Altijd droomachtig: Tarvisio in de autonome provincie Friuli-Venezia Giulia

Wie is er wel eens in die streek geweest. Friuli-Venezia Giulia. Alleen vanwege de naam moet je er al heen. Het is de hoek waar je ook het drielandenpunt met Oostenrijk en Slovenië hebt.

2902

Verrassing van de eeuw

We springen in de avondupdate meteen vooruit naar de laatste dag van de maand. Het weekeinde is intussen wel duidelijk. Paar spatjes regen. Gaat verder wel meevallen. Moet ik in deze kaart de pijlen nog intekenen? Dit zou nog eens een geinige situatie zijn! Soort NO glijbaan met sneeuw van Nederland recht naar Zwitserland.

cliffgfs1702

En de cliffhanger

En dit is de allerlaatste kaart. Ook op 4 maart maartse buien. Gaat nooit zo precies op deze manier gebeuren. Maar de tendens ins intussen niet meer te ontkennen. Ook na komend weekeinde met +10ºC gaan we in de Lage Landen weer winterse perikelen tegemoet.

accu1702

Accumulatie in 240 uur

En nat is het sowieso de komende fase. Vanaf maandag tot ruim in de tweede krokusweek is er amper een wolkenloos moment. Dat gaat dan wel weer van die mooie zonsopkomsten en ondergangen opleveren natuurlijk. En 20-50cm sneeuw komt er sowieso weer bij in 10 dagen. Rond de hele Alpen en ook de Wintersport-Arena Sauerland kijkt uit naar een hele mooie fase. Dit was het voor vanavond. Morgenochtend weer een uitgebreide analyse. Graag meer kaarten in de reacties delen.

Schitterende omstandigheden vandaag in Le Grand-Bornand in Savoie Mont Blanc. Plus nog een webcamplaat uit een andere…

Geplaatst door Wintersportweer op woensdag 17 februari 2016

Morgenmiddag dan weer een speciaal weerbericht voor de Franse Alpen. Kijk hierboven alvast hoe mooi het er vandaag was. De mooie poedersneeuwspoortjes zijn uit de Pyreneeën trouwens. Fijne avond 😉

flaine1702

Groeten van René Bot uit Flaine


Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

52 reacties

Gesloten voor reacties.