Oostenrijk kent veel mooie hotels, chalets en andere accomodaties om een fantastische wintersportvakantie in door te brengen. Natuurlijk zijn er ook altijd accommodaties die erboven uitstijgen vanwege hun enorme luxe, bijzondere ligging of concept. Ook benieuwd naar de mooiste overnachtingen in Oostenrijk?

Overnachten in een iglo
Bij Schneedorf in Oostenrijk kun je in een wel heel bijzondere hotelkamer overnachten: een iglo! De iglo’s liggen op 2.000 meter hoogte middenin een skigebied en zijn van alle gemakken voorzien. Een kamer komt met ontbijt en avondeten, en daarnaast is er gezorgd voor speciale dekens die bestand zijn tegen temperaturen tot -40 graden. De iglo’s zijn dus zelfs geschikt voor de grootste koukleumen onder ons. Mocht je geen zin hebben om te skiën, schrijf je dan in voor een cursus iglo bouwen onder begeleiding van een expert.

Slapen in een boomhut
Altijd al willen slapen in een boomhut? Dat kan bij Das Almdorf. Das Almdorf is een “World peace eco resort” met luxe chalets en boomhutten. In deze boomhut geniet je op een unieke manier van het mooie uitzicht over de bergen. Daarnaast kan je heerlijk eten in het restaurant met gastronomische keuken van Das Almdorf, dat zich focust op biologisch eten. Als je wilt genieten van een fantastische uitzicht en lekker eten op een unieke plek, dan is dit echt iets voor jou!

Hoog in de bergen
Wintersportdorpen liggen vaak hoog in de bergen. Meestal liggen deze accommodaties rond de 2.000 meter hoogte. Dat is echter niet het geval bij Kulmhotel Gornergrat. Dit hotel ligt op maar liefst 3.100 meter hoogte! Het hotel biedt daarmee een schitterend uitzicht op de wereldberoemde berg de Matterhorn, maar ook is het mogelijk om in dit gebied te skiën of snowboarden. Daarnaast kun je genieten van de zon op het grote terras dat bij het hotel hoort en heb je op het dak van het hotel 360 graden uitzicht over de bergen eromheen. Ook is er een planetarium aanwezig in het hotel. Al met al is dit hotel een bijzondere ervaring. http://bit.ly/2iBeupK

Slapen in een rioolbuis
Het klinkt misschien niet echt als een frisse plek, maar niets is minder waar. Deze betonnen buizen zijn namelijk omgebouwd tot knusse hotelkamers. De kamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed, een raam en een grote deur. De binnenkant van de kamers is onder handen genomen door kunstenaars. Hoewel deze kamers niet in een wintersport gebied liggen, is het een leuke manier om te verblijven op weg ernaartoe. Heb je even de tijd om onderweg naar wintersport een tussenstop te maken en ben je op zoek naar een bijzonder plekje? Dan is dit zeker wat voor jou!

Genieten van wellness na het skiën
Last but not least krijgt Naturhotel Waldklause een plekje in deze lijst. Dit hotel is gebouwd van alleen natuurlijke materialen als steen, hout en glas wat het hotel een bijzonder fraaie uitstraling geeft. Het ligt dichtbij een mooi skigebied en is van alle gemakken voorzien. Het hotel is modern ingericht met mooie ruime kamers en daarnaast heeft het een goede keuken. Nog een andere belangrijke eigenschap van dit hotel is dat het 5 min lopen van de thermen (Aqua Dome) ligt. Gasten kunnen hier gratis gebruik van maken. Dit hotel zou bij iedereen op het verlanglijstje moeten staan.

Samen met de Renault Kadjar en de nieuwe Renault Captur besteden we extra aandacht aan dingen die je tijdens de wintersport tegenkomt met de auto. Ga jij in een van deze hotels overnachten of weet jij nog bijzondere plekjes? Deel deze dan met ons!

Categorieën: Met de auto

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

2 reacties

Gesloten voor reacties.