Oberhofalm

Wat is er leuker dan tijdens het wintersporten even halt te houden en te genieten van een warm tasje thee of koffie? Liefst in combinatie met een apfelstrudel. In Filzmoos kan je terecht in de leukste berghutten om je op te warmen. Dit familieskigebied is een bron aan gezelligheid en ook op de pistes kan je dit ervaren. 

De mooiste berghutten in Filzmoos

De 2 bekendste hutten zijn ongetwijfeld de Schorgi Alm en Moosalm. De Schorgi Alm bevindt zich direct aan het bergstation van de Papageno lift op 1600 meter. Het leuke zonneterras is een aanrader op zonnig momenten en de ideale plek om te vertoeven voor je richting dal gaat. Eénmaal dat je aan die dalafdaling bent begonnen kan je nog halt houden in de Moosalm. Het gezellige, maar kleine terras is een ideale stop! Probeer hier één van de diverse knödels of krapfen.

berghutten in filzmoos: moosalm

Nog zo’n andere gezellige plek is de Oberhofalm. Op een hoogte van 1268 meter kan je hier elke dag terecht voor een hapje en drankje tot maar liefst 21 uur. Monica en Harry hebben hier de gezellige stübe met maar liefst 110 zitplaatsen binnen en 220 plaatsen op het terras.

En hoe gezellig is het er in de avond…

Nog zo’n echte berghut die je moet kennen is de Holzwurm. Je vindt deze hut aan de 2persoonslift Mooslehenhof en de langlaufloipe. Verwacht je hier maar aan een volledig houten interieur, zoals het hoort :-). Het hutje is relatief klein en heeft maar plaats voor 70 personen, maar je kan ook buiten zitten. Op de kaart staan de Oostenrijkse klassiekers zoals Zwiebelrostbraten en Leberkäse.

berghutten

Nog zo’n typische hut is de Kleinbergalm, deze hut is Canadees (lees bestand tegen veel sneeuw) en sinds 2000 te vinden aan het bergstation van de Grossbergsesselift. Je kan hier mits reservatie ook genieten van de Pongauer Kas’nockn na 19h00. Dit is ook the place to be voor een leuke rodelavond en een schnaps!

Voor meer informatie en een lijstje van alle berghutten in Filzmoos kan je altijd even hier kijken. Nu ik weet dat er best wat fans zijn van dit leuke wintersportgebied dus ik ben wel benieuwd… Welke is jullie favoriete hut? Eéntje van hierboven of toch liever de Rettensteinhütte?

Hajo is trouwens ook fan van de Almen in Filzmoos, lees maar even deze leuke post! 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.