DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

Kleinwalsertal
Lees verder >

Met een skipas kunt u 48 gondels en liften naar de 2 landen op de berg brengen.

De perfecte bestemming voor een leuke fietsvakantie in de zomer.

obertauern
Lees verder >

De leukste familievakantie beleef je hier.

De modellen flirten met de winter, volgend weekend weer nieuwe sneeuwplaatjes?

check ook eens

31 Reacties

 1. Asten (Harmelen) schreef:

  Laatste GFS hoofdrun: zondag de 23e september max 8 graden in het noorden van het land 😉

  Dat begint er op te lijken..

 2. Jorne schreef:

  Thx Asten!
  GFS doet ook ineens mee met zo ongeveer de situatie als hierboven geschetst maar eindigt zelfs nog mooier!

  Eerst een blokkade waardoor koude lucht naar West-Europa wordt gebracht en vervolgens wordt het opgesloten door een tijdelijk scandihoog. Droomkaarten!

  Zo ziet dat er dan uit in het ensemble voor de Noordalpen, dagenlange sneeuwbuien en aanhoudend koud, sneeuwgrens af en toe zelfs onder de 500m, moet niet gekker worden!

  De lage landen hebben dan vrijwel zeker de eerste nachtvorstjes te pakken.
  Schitterende run! Winter is cominggg

  • Jorne schreef:

   Ook hierboven in het ensemble te zien maar op 500hpa (zo’n 5km hoogte) is het dan bizar koud, tot -32!
   [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/gfs-13-252.png[/img]

 3. Snowfever schreef:

  Bring it on! Ik ben echt klaar met die zomer….

 4. Snowfever schreef:

  En een mooi bericht weer, Jorne!

 5. joke,riederalp schreef:

  Mijn zoon kon gelukkig een eerdere vlucht uit Hong Kong krijgen. Net optijd weg!

 6. Mark (breda) schreef:

  Gaaf bericht @Jorne. En mooi dat de winter op de kaarten staat. Eindelijk. Opzouten .et die hitte. Nu is het weer wintertijd!

  • Dirk Vantorre schreef:

   Over wintertijd gesproken Mark, blijkbaar willen de Nederlanders wintertijd behouden en de Belgen Zomertijd. Dat worden nog interessante gesprekken.

   • Frederic schreef:

    Lap. De miserie begint al. Hup hup zomertijd ! 🙂

    • Mark (breda) schreef:

     Zomertijd of wintertijd….altijd tijd voor winter! En laten we als winterliefhebbers kiezen voor wintertijd….gewoon daarom!

     • joke,riederalp schreef:

      Oeps, ik ben een groot voorstander van de zomertijd!

     • Asten (Harmelen) schreef:

      Gewoon de wintertijd (de echte tijd voordat de kermis met zomer- en wintertijd van start ging).
      In de winter dan weer een uur eerder licht dan als de zomertijd zou doorlopen.
      Overigens: vooral de Duitsers hebben zich hierover uitgelaten in Europa en met name de voorstanders van het laten doorlopen van de zomertijd hebben zich via de sociale media laten horen.
      Nog een uur later licht lijkt me niet zo prettig. Maar dat is voor iemand on het ‘midden’ van de EU wellicht bezwaarlijker dan iemand die in het zuiden van de ‘EU’ woont…

     • Hans schreef:

      Zomertijd is heerlijk, de zomertijd óók! Het mag nog wel een tijd(je) zomeren maar over ca. 2 weken stilaan richting de wintertijd. Vanaf november wordt het dan echt tijd voor de winter! 😉

     • petervdl schreef:

      Zomertijd graag. Dat verlengd het windsurf seizoen na werktijd.

     • Frederic schreef:

      @asten. Onze ‘echte tijd’ is in feite de Engelse tijd, van voor WOII en WOI. Tijden zijn sindsdien erg veranderd en de mens is veel minder van natuur afhankelijk geworden. Laten we dus gewoon nemen wat voor de mens momenteel het beste uitkomt.

     • Geert schreef:

      Wintertijd behouden…betekent dat het tijdens de langste dagen om 3u midden in de nacht al begint te schemeren. Daar hebben we echt wat aan…

 7. Steve VO schreef:

  Hopelijk! Gooit de winter niet te snel al al zijn troeven op tafel! Anders zitten we mss in de wintermaanden weer aan de klaagmuur vooral in de l!! Afkoelen mag het natuurlijk wel doen!. Zomer heeft wat mij betreft meer dan lang genoeg geduurd!! Duimen maar voor een sneeuwrijke lange winter in de Alpen!! En wie weet ook eens voor de l! Mag wel eens vind ik

 8. Eduard schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=61wdm5RYkbg

  The Climate Guy, je zou het ook de Hajo Guy kunnen noemen….:-)

 9. Eduard schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=G25dGJ3yUYk

  Ook heel interessant om op verder te borduren!

  • Asten (Harmelen) schreef:

   @Eduard
   Ik ben afgehaakt toen werd aangegeven dat er over zo’n 5 jaar een ijsvrije noordpool zal zal zijn (einde smeltseizoen) en niet veel later de ‘noordpool’ permanent ijsvrij zal zijn…

   • Martijn sonnenberg schreef:

    Als je roept ‘ binnen 5 jaar ijsvrije noordpool’ terwijl sinds 2012 het volume zich lijkt te herstellen raak je me al kwijt…
    Maar serieus?? Het jaar rond een ijsvrije noordpool? Wat heeft die man voor pillen? Dat gebeurd allen als de atmosfeer kookt! Een half jaar geen zon op een gebied schijnt het aardig onder nul te laten gaan. Kan me vergissen, maar dat is ook met +5 of +10 graden van nu nog het geval.

    • Hjs schreef:

     Zie de Oostzee, redelijk warm in de zomer, maar iedere winter meer of minder ijbedekt, en zo superkoud is het daar nu ook weer niet, gemiddeld.

     Winter van overigens wel wegblijven, kou nu is zinloos, ik heb nog volop tomaten aan het rijpen. Warmte wil ik! Kou vanaf november.

 10. Jorne schreef:

  Gfs 18 was weer top voor de Alpen! Vanochtend zowel het EC als het GFS wat minder enthousiast, ze houden het zoals gewoonlijk weer spannend!

 11. Spyfromthesky schreef:

  Nog een klein weekje heerlijk weer. Lekker fietsweer na je werk. Mooie opbrengst voor de zonnepanelen. Gewoon lekker weer. Probeer het deze maand nog zonder jas naar mijn werk te fietsen, maar wat ik hier nu lees, dan gaat dit vanaf volgend weekend mogelijk moeilijker worden.

  Maar wat een droge weelde nog steeds. Amper regen. Paraplu, poncho? Nee, dat is te ver geleden dat ik daar aan dacht.

  Spyfromthesky (Arnold)

 12. Hans schreef:

  FF wat anders nog: GFS heeft een storm in het vizier volgende week zondag…… gaat deze voor wat “reuring” zorgen in de atmosfeer?
  [img]https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/wind10mkph_168[1].jpg[/img]

  • Mark (breda) schreef:

   Spannend vooruitzicht. Overblijfsel van een orkaan of een andere ‘normale’ depressie?

   • Aart schreef:

    Zoals ik het interpreteer van Ventusky en WXCHARTS: zou wel eens restant van Florence kunnen zijn. Voor de kust van Noord-oost Amerika wordt die depressie op transport gezet door de straalstroom richting Noord Nederland.

   • Jorne schreef:

    Zijn inderdaad de overblijfselen van Florence maar zoals we weten zijn die heel onvoorspelbaar! Dat deze wordt opgenomen in onze straalstroom is waarschijnlijk maar waar de resten dan daadwerkelijk weer activeren is een raadsel. Ter illustratie: in de laatste drie runs activeerde ex-Florence 1x boven de Noordzee, 1x boven de Oostzee en 1x helemaal niet. Dat het bepalend gaat zijn voor nog een extra koudepush voor de Alpen is mogelijk.
    ps. GFS 12 weer erg leuk voor winterse perikelen in de Alpen, EC 12 iets minder

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.