De sneeuwmeter op het Furkajoch is in 2019 met en meter verhoogd tot 350cm. Die gaan we in 2020 niet meer halen, maar de 225cm wel en dat is spectaculair te noemen.

In 2018 hield de meetstok nog dapper stand met krap aan 250cm sneeuw op 19 maart.

In 2019 sneeuwde de stok helemaal onder en braken enkele takken af. Het resultaat zie je hierboven. Gen vandalisme maar moeder natuur. Eerder hybris van de mens om met zo’n iel stokje dit natuurgeweld te willen temmen.

Maar goed er kwam een nieuwe. Die heeft daar wel twee weken zo plat liggen glimmen in de zon in herfst 2019.

En toen op 26 oktober werd ie opgesteld.

Door een hond en vier … even goed kijken … vier mannen. Wat zou Freud hierover kunnen zeggen?

Nou die sneeuw op dit moment is dus echt de klassieke Oostenrijkse dagenlange Nordstau waarbij het in Frankrijk allang grand beau is op de pistes. De luchtdruk in Innsbruck is 1023hPa op dit moment. In Nederland is hooguit motregen cq. kleverige mist denkbaar bij zo’n luchtdruk. het gebergte doet echter letterlijk wonderen.

Wat een sneeuw! Maar einde van week dooien de mussen van het dak hier. Vanaf woensdag al in het dal ruim boven 10ºC of zelfs 15ºC. Daar komt zeker ook weer hoog water van in de rivieren.

En wij? Gaat het lukken met de 20ºC? Vandaag durf ik er wel wat over te zeggen. We zagen het voor het eerst als 1 april grap. Dat was eergister. Zo vele modelruns verder maak ik er een boude voorspelling van dat het wel gaat lukken. Heb ook alweer een berekening gezien met sneeuw in Duitsland op 6 april. Maar dat we een dag of drie gesloten-terrasjesweer krijgen lijkt duidelijk.

Zo zien we in het Amerikaanse model…

En in het Europese model. Dus … beetje duimen nog of en kleine donatie en we hebben het binnen.

Alvast bedankt nieuwe mailings en benefits volgen.

Ondertussen rond de Etna. Zie de video van Wetteronline.

Inloggen voor gemakkelijker reageren met een leuke profielfoto doe je hierrr. Je reactie komt meteen live te staan.

Categorieën: Europa

Hajo

Hajo Smit is afgestudeerd meteoroloog en klimaatdeskundige. In 1991 verliet hij het KNMI na 3 "hele bijzondere" dagen. Hij werd skileraar en natuurgids en vertaalde ondertussen een werk van Nietzsche: "Over de toekomst van ons onderwijs". Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het inline skaten en verdiende hij zijn sporen en een boel geld als ICT-copywriter. In 2001 werd hij vader maar de relatie hield niet stand. Een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk en hij was weer boven Jan. Sinds 2006 is hij actief als de nationale wintersportweerman. In 2008 trouwde hij in Oostenrijk. In 2009 kreeg hij een dochter en overleed zijn vader. Zijn permanente studie op het gebied van preventieve geneeskunde en anti-aging begon. Na eerdere successen op andere platforms lanceerde hij 2011 zijn eigen blog wintersportweerman.nl dat snel zeer ruime sponsoring vond. In 2016 schreef hij een boek over Amerikaanse politiek. Een scheiding volgde en veel ruis op de lijn. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk en volgde er de opleiding tot paraglidingtandempiloot. Met covid werkte Hajo vele maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht Hajo in Hinterglemm waar Wintersportweerman.nl uit zijn as herrees met gigantische bezoekersrecords en een werkend donatiemodel. Hij sloeg ook zijn vleugels weer uit als journalist, copywriter en marketeer met Bitcoin als nieuwe grote liefde. Sinds mei 2021 verblijft Hajo veel in Zell am See Kaprun, waar hij in de zomer actief is als tandempiloot.

6 reacties

Tjeerd · 22 maart 2021 op 20:15

Hajo, hoe kijk jij aan tegen de verkiezingswinst van D66?
Behoren die partij en hun goeroe Kaag niet tot dezelfde klimaatactivisten als de Democraten in De VS?

Aart · 22 maart 2021 op 22:53

Na de plaatsing van de nieuwe sneeuwhoogtemeetlat op de Furkajoch in 2019 stond er onder de webcambeelden een tijdlang de reden voor de verlenging van de meetlat van 250 naar 350 cm ….. 🙂 🙂
https://i.postimg.cc/9f2J3fXN/Furkajoch-28-12-2019-2017.jpg

Aart · 22 maart 2021 op 23:03

Goh, ik zie op de webcams dat een aantal liften in Winterberg nog draaien! https://www.skiliftkarussell.de/nl/stroom/360-live-mediacam/
Iemand recente ervaring?

    Kirsten_dl · 24 maart 2021 op 16:46

    Ik niet want ik mag het land niet uit, iets met bezetting door een buitenlands leger of in oorlog met de Russen.

      Aart · 24 maart 2021 op 23:03

      Hoezo Kirsten, je rijdt toch gewoon de grens over? Niemand die je daar controleert of tegenhoudt.

Aart · 24 maart 2021 op 23:04

http://www.meteociel.fr is weer in de lucht!

Gesloten voor reacties.