Het mag misschien klinken als een cliché, maar de Kitzbüheler Alpen zijn er eentje die je moet bezocht hebben. Het authentieke karakter van Kitzbühel, de prachtig geprepareerde pistes of het overaanbod aan nevenactiviteiten in Kirchberg. De Kitzbüheler regio gaat je verrassen en versteld doen staan. Daarnaast zijn er ook vaak interessante aanbiedingen die je vakantie goedkoper maken, lees hier meer over in dit artikel. Blijf dus zeker lezen en raak overtuigt om deze prachtige regio te bezoeken.

Kitzbühel or Kirchberg

Het skigebied strekt zich uit over 7 gemeentes en 2 provincies, Tirol en Salzburg. Naast Kitzbühel en Kirchberg kan je ook kiezen voor andere plaatsen, maar ik wil vandaag deze 2 prachtige regio’s aan jullie voorstellen. Het verschil? Wel Kirchberg is geliefder bij Nederlanders, terwijl Kitzbühel een meer internationaler publiek heeft. Wat het ook weer dat tikkeltje prijziger maakt. Kitzbühel heeft een prachtige, authentieke dorpskern met veel luxe winkels, een mondaine deel in Oostenrijk. Kirchberg heeft een minder authentiek karakter, maar wel een enorm aanbod aan nevenactiviteiten. Van wekelijkse marktjes, tot verlichte rodelbanen en talrijke sauna’s. Toegegeven Kitzbühel ziet er, zeker tijdens de kerstperiode uit alsof het uit een film komt. Kirchberg heeft meer dat typische Oostenrijkse karakter, wat zeker en vast ook zijn charmes heeft. Onderstaande beelden geven je een beter idee.

023 winter-in-kirchberg3

Geniet van een complete wintersportvakantie

Laten we beginnen met een tof weetje, al sinds 1893 wordt er in de Kitzbühel regio al aan wintersport gedaan. Ondertussen biedt deze regio dan ook 170 kilometer aan geprepareerde pistes, 33 kilometer aan gemarkeerde skiroutes. Snowboarders kunnen hun kunsten tonen in 1 van 2 funparks. Dankzij de ligging (op zo’n 2000 meter) ben je ook ongeveer 155 dagen zeker van sneeuw! Tijdens die periode mag je je verwachten aan perfecte ski-accomodaties. De vele stoeltjesliften zijn bijna allemaal voorzien van verwarming. Stiekem vind ik dat altijd een aangename verrassing. Daarnaast is er de laatste jaren ook geïnvesteerd in het verbinden van de gebieden. Het mag dan wel mondaine klinken, de skipas die is van prijs te vergelijken met andere Oostenrijkse skigebieden. Voor 53€ per dag heb je keuze uit 72 kilometer aan blauwe, 74 kilometer aan rode en 24 kilometer aan zwarte pistes. Zoals je al kan lezen leent deze regio zich zeker ook voor beginnende wintersporters. Extra pluspunt de oefenliften in het dal van Kitzbühel zijn gratis te gebruiken. Ben je het even beu, via de 3 S gondel kan je ook nog door naar de Jochberg.

brede_pistes

buckelpiste gondel-lift_kitzbuhel

De Hahnenkamm

Het skigebied van de Kitzbühel en Kirchberg ligt tussen de Kitzbühel Horn en de befaamde Hahnenkamm. Elk jaar, al sinds 1931, vinden op deze Hahnenkamm de bekende Hahnenkamm-rennen plaats. Boek dus al maar snel een reisje van 17 tot 22 januari en zie de wereldtop van de Streif afdalen. Die Streif is de meest spectaculaire afdeling in de wereld. Het laatste deel van deze wedstrijd is trouwens toegankelijk voor iedereen. Waag jij je er dit seizoen aan een nieuw persoonlijk record? De gemiddelde snelheid die gehaald wordt op de Streif is 103 km/uur, het record staat momenteel op 145 km/uur. Geen idee wat te verwachten, bekijk dan onderstaand filmpje.

Meer dan gewoon skiën

Wandelen met sneeuwschoenen, schaatsen, sleeën, een heuse hike door de bergen tot zelfs ijsklimmen het aantal nevenactiviteiten in Kirchberg is eindeloos. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om in de avond te skiën of snowboarden. Van moonlight touring, een topevenement voor de echte touringliefhebbers, tot de mogelijkheid om te sneeuwschoenwandelen in de avond, in de Kitzbüheler Alpen stopt de avond niet om 16H30. Voor meer informatie omtrent deze events kan je surfen naar de website van Kitzbühel op deze link.

kirchberg-in-tirol-winterwandern-ein-wahres-wintermaerchen-winterwanderung-am-rauhen-kopf

Kerst in de bergen

Het is één van mijn favoriete manieren om te ontspannen aan de overvolle tafels, het overdreven nieuwjaarsgedoe en cadeautjesstress. Het mag dan wel druk zijn, Kerst doorbrengen in de bergen is magisch. En ook daar speelt Kitzbühel mooi op in. Vanaf 24 november tot 25 december wordt deze stad nog feeërieker. Naast dit magische kerstdorp in Altstad, zijn er ook tal van kersttaferelen in Reith en Jochberg.
christkindlmarkt

Ook van vuurwerk zijn ze fan en zeker op 31 december. Dit indrukwekkend beeld is van Kirchberg, maar ook in Kitzbühel kan je genieten van een spetterend vuurwerk met Nieuwjaar.

feuerwerk-in-aschau-feuerwerk

Al deze prachtige beelden zijn afkomstig van de website van Kitzbuehel en van Kitzbueheler Alpen. Deze 2 websites bevatten alle informatie omtrent events en alle andere praktische informatie over de Kitzbüheler Alpen.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.