Nu we een Ländle Carte hebben wisselen we tussen onze bestemmingen in Voralberg. Deze keer gingen we richting Kleinwalsertal. Tijdens de zomermaanden werden we verliefd op dit prachtig stukje in de Alpen. In ons hoofd leek het ook tijdens de winter een top plek. De eerste halte tijdens onze vakantie werd de Kanzelwand. Goed voor zo’n 36 kilometer aan pisteplezier! 

Het Kleinwalsertal, net zoals Montafon

Kleinwalsertal is net zoals het Montafon gezegend met diverse “gebiedjes”. Het heeft wel iets vind ik, niet elke dag op dezelfde berg vertoeven. In het Kleinwalsertal is er een top busdienst die je doorheen het ganse dal vervoert! Je hebt hier 130 kilometer aan pistes en je kan zelfs in Duitsland en Oostenrijk skiën. Onze eerste halte brengt ons ook in dat 2 landenpunt. Wij gingen de Kanzelwand en Fellhorn ontdekken! En het was direct prijs ;-), zoals we in Vlaanderen zeggen.

Skigebied Oberstdorf - Kleinwalsertal

Skigebied Oberstdorf – Kleinwalsertal bron: https://www.kleinwalsertal.com

De Kanzelwand en Fellhorn bergbahnen

Je kan het natuurlijk niet beter treffen dan nu, de condities zijn optimaal na de massale sneeuwval. Wanneer we bovenaan arriveren met de gondel gaan we allereerst voor de dalafdaling nummer 15. Deze hebben we ook gewandeld in de zomer en we zagen toen al hoe leuk deze in de wintermaanden kon zijn. En bingo! Je hebt hier gewoon de breedste dalafdeling ooit. En die lag er zalig bij. Geen ijsplekken, iets wat ik enorm belangrijk vind om te vermelden. Wetende dat het hier al even niet heeft gesneeuwd vind ik zoiets echt een aangename verrassing.

Bovenstaande foto is genomen op 25/1, lekker rustig hier op een donderdag!
Deze zomer hebben we hier nog tussen de koeien gewandeld, vandaag een heel andere situatie. Lekker van links naar rechts de pistes ten volle gebruiken om te oefenen op de techniek. Het merendeel aan pistes is hier rood, 19 van de 30 kilometer, doch mag je je hier niet door laten afschrikken. Er is maar 2 kilometer zwarte piste en de andere 13 kilometer is dus blauw.

Kanzelwand en zijn brede pistes

Eén van brede pistes op de Kanzelwand.

Richting de Fellhornbahn heb je de prachtigste vergezichten, gelukkig hielp de zon even om de foto toch beter te maken. Ook aan deze kant enorm brede pistes, leuke stukjes. Af en toe gaat een snowboarder zijn board moeten uitdoen, laat dit je niet tegenhouden. Wanneer je terug van de Duitse zijde richting Oostenrijk wil ga je even moeten stappen.

Tussen Kanzelwand en Fellhornbahn

Richting de Fellhornbahn

Naast leuke pistes heb je hier ook een buckelpiste, funzone en tal van freeride mogelijkheden. En van in de gondels en liftjes kunnen we die freeride mogelijkheden maar al te goed spotten. Het Kleinwalsertal is net zoals Montafon een echte freeride hotspot!

Het liftje dat je vanaf de Fellhorn terug richting Kanzelwand brengt, de enige plek waar je gaat wandelen als snowboarden ;-)!

Laten we eindigen met de mooie woorden “Dennis en ik weten nu waarom jullie Nederlanders zo massaal naar het Kleinwalsertal reizen, het is hier echt de hemel op aarde”.

Meer informatie vind je hier!


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

7 reacties

Gesloten voor reacties.