Kitzsteinhorn wordt de ultieme bestemming met de K onnection

“K-onnection” de benaming voor de verbinding van 2 skigebieden die in 2019 het paradepaardje moet worden van Kitzsteinhorn en Maïskogel. Onder het motto “we’re bringing together what belongs together” werd het nieuws vorig jaar al aangekondigd. Maar vandaag weten we meer, vanaf december 2019 kan je vanuit Zell am SeeKaprun helemaal richting Kitzsteinhorn.

De K-onnection in de details

Voor deze verbinding werd er zelfs een website met aftelklok gelanceerd. Indien je wil kan je alles nog even rustig hier bekijken.  Om het kort te zeggen ga je vanuit Kaprun met de gondel richting Maïskogel om daar over te stappen in een 32 persoonsgondel richting Langwiedboden, het hart van Kitzsteinhorn.

K-onnection vanuit Kaprun

De MK Maïskogelbahn gaat gebruiksklaar zijn in december 2018. De 10 persoonsgondels brengen je vanuit Kaprun op 12 minuten tot op 1570m hoogte op de familieberg Maïskogel. Van dan ga je verder in de 32 persoonsgondel. De lift krijgt de naam 3K Kaprun- Kitzsteinhorn – K-onnection en zal je vanuit Maïskogel op 9 minuten richting Langwied op de Kitzsteinhorn brengen. Van daar kan je helemaal naar de top van de Kitzsteinhorn. De MK bahn zal per uur 2800 personen kunnen vervoeren en de 3K lift gaat voor 2700 personen per uur. In totaal kan je dankzij deze verbinding 12 kilometer afleggen en 2261 meter stijgen.

k-onnection

Qua investering kan dit natuurlijk ook wel tellen. Aan deze grootste plannen hangt een prijskaartje van 81,5 miljoen euro. De grootste investering in de regio van de afgelopen 50 jaar. Kleine opmerking, dankzij deze investering wordt het gebied groter. Maar helaas betekend dit niet dat er extra pistes komen. Dit was natuurlijk niet de enige investering in Zell am See – Kaprun, er wordt momenteel ook nog gewerkt aan de AreitXpress. Over die investering kan je altijd meer vinden op deze pagina.

Het gaat natuurlijk wel een tijdje duren voor deze plannen gerealiseerd zijn, maar wat denken jullie van deze verbinding? Noodzakelijk? Goed voor Kaprun? Laat jullie mening maar horen 😉

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.