De wekker heeft nog nooit zo vroeg gestaan op mijn skivakantie, met kleine oogjes sta ik op om 06H00. Toch met het nodige enthousiasme want het is eindelijk zo ver! Ik en Dennis gaan de Hochjoch Totale ervaren, héérlijk, want je kan direct in kleine groep de berg ontdekken en afdalen. De langste afdaling van Voralberg en doorheen de langste skitunnel van Europa! En dan die beelden waar je gaat van dromen,….

De Hochjoch Totale

Na 3 nieuwe skigebieden op 1 week voelt Montafon als thuiskomen, de Hochjoch Totale ik heb hem al meermaals gedaan, maar nog nooit op deze manier. Ik had het al lang op mijn to do staan, en de afgelopen vakantie was het zo ver. Vanaf het dalstation in Sankt Gallenkirch gaat het omhoog met de Grasjoch Bahn. Eénmaal helemaal boven krijg je een lekkere thee, en wacht je op de ganse groep. Wachten kan je het eigenlijk niet noemen, het is vooral genieten. Dat uitzicht, die toppen, die pracht, de Hochjoch is daarom ook één van mijn favorieten.

Hieronder een leuk plaatje van de ochtend zelf, nu besef ik hoe donker het nog was die ochtend.

de Hochjoch Totale vroeg in de ochtend

En natuurlijk lege pistes, heerlijk!

Dan is het via de blauwe piste doorheen de skitunnel en je krijgt een nieuw prachtig uitzicht. Daarna gaat het helemaal tot in Schruns, heerlijk brede pistes de hele afdaling lang. Puur plezier als je het mij vraagt, met veel geluk ligt er een dik pak sneeuw en kom je in een soort magische wereld. De bomen vol sneeuw, uitzicht op de bergen, mooi. Heel mooi. Wat wil je nog meer dan je dag op die manier te starten? Je kan dit trouwens op 2 manieren aanpakken, of je bent een haantje de voorste en gaan in volle snelheid door, of je geniet. En je blijft wat achterop, de pistes zijn van jouw alleen. Die vers geprepareerde pistes, heerlijk zijn ze.

Eénmaal beneden gaat het met de gondel terug naar boven voor het magnifieke ontbijt. Allee Montafoner specialiteiten zijn aanwezig. Lekker een koffie drinken met uitzicht op de bergen. Genieten op het hoogste niveau. En dan moet de skidag nog beginnen, en het is nog maar 10 uur. Wauw! Wat een top belevenis. Gek hé, dat ik na 5 jaar Montafon, nog elke ochtend opnieuw verliefd kan worden op dit gebied.

Een héél klein stukje van het ontbijt dat je te wachten staat!

Wil je dit jaar nog deelnemen aan de HochjochTotale klik dan even hier, deel jouw ervaring met de volgende hashtags: #silvrettamontafon, #hochjochtotale en #meinmontafon!

Hier nog even een video over onze ervaring:

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

2 reacties

Gesloten voor reacties.