de Fellhornbahn

Het leuke aan de Kanzelwand in Kleinwalsertal is dat je direct kan skiën of snowboarden richting de Fellhornbahn. Net zoals de Nebelhornbahn zit ook het skigebied rond de Fellhorn bij in jouw skipas. Ideaal op drukke dagen, maar ook leuk voor de extra kilometers die je hierdoor kan scoren. Wij gingen omhoog aan de Kanzelwand en daalden af richting Fellhorn. Even van Oostenrijk naar Duitsland en terug. 

De Fellhornbahn brengt je langs een mooi panorama

Je verwacht wachtrijen op een zonnige zondag tijdens de voorjaarsvakantie, nee hoor, hier niet. We hadden snel een gondel omhoog, éénmaal boven is het genieten van het mooie panorama. Een beetje uitkijken, naar waar gaat de massa, en al snel kwam het plan om de talabfarth van de Fellhorn even te proberen. Tussen de bomen, in de schaduw en zonder al teveel drukte. Het merendeel van de mensen blijft immers altijd even boven. We wagen ons aan enkele pistes op de Fellhorn, maar zodra we lager gaan, merken we dat de zon haar werk iets te goed doet. De sneeuw smelt, ijzige pistes maken plaats voor pap. Zelf hebben we dit nog niet ervaren in Februari, een maand die vaak ijskoud is.

fellhornbahn

De dalafdaling langs de Duitse kant is 5,7 kilometer lang en brengt je brede pistes. Op het einde heb je een gezellig terrasje, we rusten hier een beetje uit met een skiwasser en gaan terug naar boven.

Helaas hangt de bus stil op dat moment en gaan we dan maar met de gewone gondels. Deze brengen je tot in het middenstation. Prachtig uitzicht, jawel. Het terras is een drukte van jewelste, hier zitten ze dus allemaal. Met hun gezicht in de zon. Daar doe ik niet aan mee, factor 50 zit standaard in de rugzak. We gaan de 2de bus in en gaan helemaal naar boven. Het gipfelstation bevindt zich op 1967 meter. In de bus zie je over het natuurgebied waar wintersporters niet zijn toegelaten.

 

De Fellhornbahn heeft een nieuwe lift!

Wat ik vooral mis is een gondel naar boven in plaats van een bus. We hebben bijna een uur nodig om helemaal onderaan terug op de top te geraken. Iets te lang voor een dalafdaling van 5,7 kilometer. Wat je hier wel hebt is een mooie afwisseling aan blauwe en rode pistes. Net zoals op de Kanzelwand. Ook is de laatste sleper in het gebied vervangen door de Bierenwangbahn.

Een prachtige lift en wanneer je hier uit komt, ga dan even binnen in het gelijknamige restaurant “Bierwang”. Heerlijk en gezellig, een aanrader.

In het midden van de pistes

Eenmaal terug op de Kanzelwand gaan we hier ook weer langs de dalafdaling naar omlaag. Tijd voor een wandeling met de hond. Daarna gaat het richting Balderschwang, Montafon en hopelijk nog een dagje Damuls. Dit is toch de planning, maar dankzij de camper kan alles. Wat een vrijheid, wat een luxe.

 


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

5 reacties

Gesloten voor reacties.