14665534139_1d4d7f6bca_b
In mijn vorige review heb ik alles uit de doeken gedaan over de Valiseraberg, die samen met de Versettla en de Hochjoch deel uitmaken van het Silvretta Montafon. Deze 3 bergen zijn samen één van de prachtigste gebieden in Voralberg, al is het maar door de veelzijdigheid, de afstanden en de uitdaging die ze bieden voor elk type wintersporter. In deze review vertel ik je alles wat je moet weten over de Versettlaberg.

DSC01244
De Versettlaberg is door zijn ligging immens populair, op een boogschoot van de meeste hotels, vlak naast het centrum van het prachtige dorpje Gaschurn. Ideaal, want dit wil zeggen dat je gewoon naar de gondelbaan kan wandelen, indien je in het centrum verblijft. En geloof me, deze gondelbaan is populair! Een eerste tip kan ik je direct meegeven, vermijd de gondels in drukke periodes zoals de kerstvakantie tussen 9.00 en 10:30, de kans is groot dat je dan mag aanschuiven.

2013-01-26 13.40.39
Tijdens deze periodes heeft de ochtendstond echt goud in de mond! Prachtig wit goud, het Silvretta Montafon staat bekend om goed voorbereidde pistes. Die eerste runs op kraaknette pistes, daar zet je graag je wekker voor!

2012-02-08 09.31.34
Vlak aan de uitgang van de gondelbaan kan je al direct kiezen tussen één van de heerlijke skiroutes, de zwarte pistes, de buckelpistes, de talrijke rode pistes of een fijne dalafdaling. Wil je indruk maken op je vrienden, ga dan direct naar de steile zwarte “Scorpion”-piste.  Maar let op, piste nummer 55 is zo steil dat je bij een valpartij helemaal verder op je buik naar beneden kan schuiven.

77a9169fb7

Technische skiërs kunnen zich uitleven op de 2 buckelpistes en snelheidsfreaks kunnen hun eigen snelheid meten op deze berg! Pistes die je hiervoor zoekt zijn nummer 55, 62 en 65. Voor de freeriders is skiroute 66 een aanrader, voor de beginners is er de mogelijkheid om naast de pistes in de kanten te duiken. Ik sla heel even een andere weg in om ook naar de snowboarders te kijken en hoe die kunnen freeriden in het Montafon. Bekijk het hier bovenstaande filmpje en je bent om!

2013-01-26 12.51.33
Uitrusten doe je op het terras van het restaurant “Nova Stoba”, waar ze heerlijk eten serveren, en waar je geniet van een drankje op het buitenterras. Voor de echte aprèsski-liefhebbers is de Sternbar een aanrader, sfeervol en gezellig, in de zon is het er echt genieten!

2012-02-06 11.05.14

2012-02-06 10.42.14
Vind je de Versettla toch een beetje beperkt? Combineer hem dan met de Valisera en je zal je niet vervelen! Dit is voor mij één van de grote pluspunten van Montafon, starten in Gaschurn en helemaal afdalen naar Garfrescha en verder naar St. Gallenkirch. Wil je nog extra kilometers vreten, ga dan nog verder omhoog op de Hochjoch en met de langste skitunnel ter wereld (lees hier waarom dit zo is) en waag je tot in Schruns! Daarover volgt later meer.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

9 reacties

Gesloten voor reacties.