Wandelen, fietsen, uitrusten aan een prachtig hutje en genieten van het uitzicht!

Beleef unieke momenten in het meest zuidelijke Alpendal van Voralberg.

die tauplitz
Lees verder >

Bad Mitterndorf, Tauplitz en Tauplitzalm ook in de zomer droomplekjes in het Ausseeerland.

Die Tauplitz
Lees verder >

De prachtige natuur vormt een ideale bestemming voor het hele gezin.

De eindeloze opties van het skigebied Silvretta Montafon: Valisera!

check ook eens

17 Reacties

 1. Marco schreef:

  Echt heerlijk gebied. Wij denken erover om er volgend jaar voor 3e jaar heen te gaan! Lekker verslag Cescia:-)

 2. BartG schreef:

  Wat een leuk verhaal! Ik zit al weer helemaal in silbertal. Twee weken geleden een weekend geweest. VEEEEL te kort natuurlijk maar was echt super sneeuw vanuit silbertal(naast de kristbergbahn) kan je overal naar toe. Ga zeker nog een keer maar dan langer! Voor iedereen is er iets te doen! De skisafari staat nog wel op mijn verlanglijstje.

 3. Ewald schreef:

  Nog 2 weken afwachten en dan zitten wij er voor de derde keer.
  De laatste keer dat wij er waren lag de verbindingslift tussen Hochjoch en Valisera er nog niet; ben benieuwd of dat een beetje soepel loopt.

  • Vincent schreef:

   Het blijft wel een onderneming. Maar het hangt er een beetje vanaf waar je omhoog gaat. Wanneer je vanuit Schruns omhoog gaat moet je eerst het hele Hochjoch overbruggen. Met de Panorama Bahn die sinds vorig jaar open is, is dat ook geen ding meer. Vorig jaar hebben wij er echter wel voor gekozen om per dag een gebied te kiezen. (Btw, Golm is naast Hochjoch en Nova ook een aanrader)!

   • Ewald schreef:

    We gaan zeker ook een dag naar Golm. Dat hebben we de eerste 2 keer niet gedaan; we hadden toen een appartement in St. Gallenkirch. Nu zitten we in Tschagguns.
    We zijn wel in Gargellen geweest ; dat is ook een pareltje

 4. Vincent schreef:

  Dit jaar voor de vijfde keer. Nadeel is de lage ligging van de dorpen(Gargellen uitgezonderd). Maar tot nu alle keren een wit dorp, dus niks te klagen..!

 5. Cescia schreef:

  Ondanks de lage ligging krijgt Montafon toch de titel van “sneeuwzeker”. Ik kom er nu al 5 jaar en het is er zo prachtig. Ik kan niet kiezen tussen Golm of Valisera… Topper vind ik ook de verbinding tussen valisera en gaschurn! Daarover komt later zeker nog meer ☺️☺️ Aja en Marco zeker doen!!!!!!!

 6. montafon schreef:

  Gisteren aan gekomen in bartholomaberg Ik kom er nu 20 jaar en het verveelt nog steeds niet.Heb het in die jaren heel hard zien groeien inclusief de prijzen van de skipas…….maar het is het meer dan waard

 7. Cescia schreef:

  Hans, ik vraag me af wat er gebeurd indien deze mensen een ongeval hebben op de piste!!! Kan een probleem geven natuurlijk.
  En de prijzen zijn gestegen, maar die stijgen overal helaas 🙂 Daar kan je niet buiten!
  Wij bestellen steeds een seizoenskaart, die is dit jaar van 420 naar 440 gestegen. Maar we krijgen prachtige pistes en accommodatie in de plaats.

 8. Hanjo Vd Berg schreef:

  Zeker niet netjes en je kan gecontroleerd worden. Sterker nog een kids card geeft een ander piepje volgens mij dus als ze oplettend zijn beneden, kan je een boete krijgen en ontzegging tot het skigebied…zit je dan met je …..gedrag.

  Over het gebied niets dan goeds. Wij komen er al zeker 6 jaar. Vorig jaar een keertje Zillertal maar dit jaar met vrienden (dus zonder gezin.. :-() naar Partenen. We zullen ook een aantal keer naar het Nike park gaan voor de uitdaging. De zwarte scorpion is trouwens niet zo heel erg steil hoor. Is maar een heel klein stukje wat echt 81% is. De rest vlakt al snel af. Dan is de Diablo piste in golm steiler en langer. En er zitten 2 heuveltjes onderaan dus als je niet goed oplet en het is een beetje grijs en je ziet weinig reliëf….dan is het vliegen…..

  Maar verder een heerlijk gebied. Dit jaar vanuit Partenen meer de Versettla kant gaan ontdekken want we bleven voorheen vooral aan de Valisera kant van het gebied.

  En natuurlijk een dagje Gargellen…nu al zin in.

  Weet iemand trouwens waarom er nog zoveel skiroutes dicht zijn? Valt me op dat de meeste dicht zijn terwijl er toch genoeg sneeuw gevallen is?

  • Vincent schreef:

   Ik denk toch niet voldoende sneeuw. Valt me altijd op dat het relatief lang duurt voordat de skiroutes en dalafdalingen open gaan. Helemaal wanneer je kijkt naar Tirol of de zuidkant, waar met ze het met enkele cm soms al voor elkaar krijgen. Dalafdaling naar het Silbertal is bijvoorbeeld ook nog steeds dicht. Misschien dat het kostenaspect meespeelt?

 9. Mark (breda) schreef:

  Heerlijk gebied. Prachtig.

 10. Cescia schreef:

  Hoi Hans, er is ook veel dicht omdat het momenteel nog onstabiel is, de onderlaag is niet goed, te weinig sneeuw!In Montafon zijn ze heel voorzichtig wat onze veiligheid ten goede komt natuurlijk.
  Daarnaast is het zeer moeilijk om de dalafdalingen in goede conditie te krijgen, het is gewoon te warm. Sneeuwkanonnen kan je niet gebruiken, het is gewoon te warm. Ik heb er geen andere uitleg voor!
  Jammer maar helaas is dit het probleem van het seizoen! Maar ga gewoon genieten! Dat zal je er zeker doen 🙂

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.