Onder het motto ‘Save the best for last’ neem ik jullie mee op een ontdekkingstocht op de Hochjoch. Toegegeven, dit is één van mijn favorieten en niet van mij alleen. De Hochjoch biedt je niet alleen de langste dalafdaling en de langste skitunnel van Europa, er is ook een funpark en een groot aanbod aan blauwe pistes.

Fijn is ook dat je de Hochjoch op maar liefst 3 manieren kan bereiken: via St. Gallenkirch, via Schruns en via Tschagguns. De Hochjochbahn in Schruns is iets wat je mee moet maken, je zit hier niet in een gewone gondel maar gaat in een gondelbus naar boven. Geef mij maar een gondel, ideaal om je nog snel volledig klaar te maken voor je op de pistes gaat knallen.

downloadNaar boven in Tschagguns

In Tschagguns gaan vaak enorm veel mensen naar boven via de Zamang Bahn. Via deze lift kom je nog maar in het midden van de Hochjoch terecht. Wat je dan kan doen is via de nieuwe Panorama Bahn naar het bovenste punt van de Hochjoch doorreizen. Reizen inderdaad, want je bent hier wel even onderweg. Of je kan de ‘gondelbus’ verder naar boven nemen. De Panorama Bahn is de laatste gondel die is bijgeplaatst op de Hochjoch. Fijn detail, in deze gondels heb je wifi en kan je genieten van een 360° zicht over de berg. Neem deze Panorama Bahn als je wilt starten aan de Hochjoch Totale, de langste dalafdaling in heel Montafon. Of ontdek via deze gondebaan de diepsneeuw-pistes op de Hochjoch.
20150101_110412
Indien je in St. Gallenkirch verblijft, kan je de nieuwe Grasjoch Bahn nemen. Verwacht enorme gondels met stoelverwarming. Een lang ritje, maar indien je geluk hebt, kan je onderweg wat gemzen spotten op de berg! Aangekomen in het eindstation van de Grasjoch Bahn kan je nog de gondels met oranje ramen verder naar boven nemen. Van daaruit kan je beginnen aan de ontdekking van de Hochjoch.

Funpark voor de adrenalinejunkies

Voor de parkliefhebbers is er het Funpark, waar na enkele jaren sponsoring van Nike staan sinds dit jaar ook sneeuwkanonnen van Audi staan. Er is onder meer een kicker box, down rail, barrel, mini fun slope en veel meer. Elke dag zijn er shapers aanwezig die het park onderhouden en de obstakels aanpassen.
Je bereikt dit funpark via de Fredakopf-lift.

nikechosensessions-2

De pistes op de Hochjoch kan je in 2 delen opdelen: het eerste deel is wanneer je langs de Grasjoch Bahn daarboven gaat. Hier kom je het makkelijkste bij het funpark, maar er is geen directe dalafdaling en de pistes zijn iets beperkter. Dit mag je niet tegenhouden, want via de oranje gondels kan je helemaal naar boven en dan kom je via de langste skitunnel van Europa terecht in het andere deel van de Hochjoch.

Het andere deel van de Hochjoch

Hier kan je genieten van enorm brede blauwe pistes en je wagen aan de langste dalafdaling van Montafon, richting Schruns. Opgelet beginners: deze dalafdaling bevat veel rode pistes. In totaal kan je 12 km afleggen op deze dalafdaling met een hoogteverschil van 1700m. Aangekomen in Schruns kan je genieten van een heerlijk drankje in de pitoreske Urmonti-bar.

Nog voor de gondels openen omhoog

Elke woensdag om 7:20 uur kan je deze dalafdaling exclusief ontdekken met de ‘Hochjoch Totale’. Nog voor de gondels openen voor het gewone publiek kan je met maximaal 100 anderen de eerste kilometers knallen naar Schruns. Onderweg in het Kappelrestaurant kan je genieten van een heerlijk ontbijt. Hier betaal je €34 voor,  maar je bent wel een exclusieve ervaring rijker.

In totaal kan je op de Hochjoch genieten van 44 km aan pistes, waarvan 30 km blauwe, 13 km rode en slechts één km zwarte piste. Nog een leuk weetje is dat je ook op de Hochjoch kan zoeken naar de Black Scorpio-piste, er ook verscheidene skiroutes zijn en zelf één piste is voorzien om naar beneden te sleeën.

18487467 bc76f472-26d8-de9e

Silvretta-Montafon-Hochjoch
De skitunnel is ook iets wat je op je to do-lijstje moet zetten. Neem genoeg snelheid voor je deze tunnel ingaat want anders wordt het prikken. Deze tunnel is er geplaatst om de zwarte piste, die trouwens wel de moeite is, te vermijden. Vroeger was dit de enige verbinding tussen de 2 delen van de Hochjoch, de tunnel heeft het allemaal toegankelijker gemaakt. De skitunnel is in totaal 476m lang, wat hem zelfs de langste skitunnel van de wereld maakt.
Kijk maar naar dit filmpje van Hajo.

81aed8fae9

De Hochjoch is één van de drukkere bergen in Montafon, mede door de vele mogelijkheden, maar ook door het indrukwekkende panorama. Sommige blauwe verbindingspistes zijn eerder smal, laat dit je echter niet tegenhouden want dit is een berg die de moeite waard is om te ontdekken. Vergeet niet dat dit ontdekken een volledige dag of zelfs 2 dagen in beslag kan nemen, want 12 liften, dat duurt even.

e97fae258b

02ff48f074 c635057f13

Helemaal zin gekregen om te vertrekken naar het Montafon, lees dan zeker nog de voorgaande artikels over de Versettla en de Valisera.


Cescia

Spendeert haar winters het liefst in Het Montafon op haar Snowboard. Daarnaast heb ik een "gezonde" sweaterverslaving en ben ik een echte sneakerjunkie. :) Ik leef van dag tot dag!

6 reacties

Gesloten voor reacties.