DIE TAUPLITZ
Lees verder >

Wegdromen in het mooiste stukje Oostenrijk tijdens de zomermaanden.

#SayHelloToSpring
Lees verder >

Uw Ski-ervaring wacht op u op de berg

Die tauplitz
Lees verder >

Wandelen, mountainbiken of gewoon genieten. De mooiste momenten beleef je hier.

loser Altaussee
Lees verder >

Een parel van een gebied op de grens van Oberรถsterreich en Steiermark wat zeer sneeuwzeker is ondanks de hoogte.

De dump is begonnen en positieve ontwikkelingen op korte termijn

check ook eens

101 Reacties

 1. danisnow schreef:

  Heerlijk bericht Jorne! Krijgen de mensen die met oud en nieuw gaan skiรซn ook nog een beetje zon in de Franse Alpen, of wordt het alleen maar sneeuw? Ik vertrek zelf vrijdagavond naar Val Cenis:)

  • Jorne schreef:

   Bedankt! Nee de zonaanbidders worden niet echt bediend. Je beste kansen lijken vooralsnog op oudjaarsdag te zijn, tevens je eerste skidag denk ik? Daarna zoals gezegd superonzeker. Grand Beau zal het niet vaak zijn.

 2. Jorne schreef:

  Voor zon kan je terecht in de Zuidalpen. Daar gaan ze met de sneeuwval van vandaag een schitterende 2e kerstweek tegemoet. Genieten daar!

 3. Remko schreef:

  Vermeldenswaard. Sneeuwoverlast in grote delen van Engeland.

 4. vanDam schreef:

  Bedankt Jorne voor de oudejaarsupdate, ook ik mag straks 3 dagen los met de verkoop. Dus als ik dan zondag vrij ben is een droge dag/ jaarwisseling wel lekker ๐Ÿ™‚

 5. Mark schreef:

  Ha Jorne,
  Enig idee hoe het in tjechie gaat worden, de nieuwjaarweek. De eerste skivakantie voor mijn kids ๐Ÿ™‚

 6. Jochem schreef:

  Mooi bericht wederom Jorne! Gaat vast goed komen volgende week in Bad Gastein

 7. Sjors schreef:

  Isola 2000, tot nu toe 20 cm gevallen. 90 % open, slecht zicht. Sneeuwvalgrens rond 800 m. Vanaf Isola dorp dus sneeuwkettingen nodig voor de 18 km omhoog. Hoop dat de weg open blijft, zodat ik morgen weer voor een aantal dagen terug naar Nice kan om oud en nieuw te vieren. Om daarna weer terug naar Isola 2000 te gaan om van de verse sneeuw te genieten volgende week. De intensiteit lijkt er inmiddels al uit te gaan ; de halve meter gaat niet gehaald worden denk ik.

 8. Frederic schreef:

  Ik denk dat de Mauriennevallei weer een heel belangrijke grens wordt de komende week. Oz-en-Oisans (Alpe d’Huez) waar ik vrijdagnacht naartoe ga, ligt er net ten zuiden van. En voor die zuidelijke helft van de Franse Alpen ziet het er toch naar uit dat er heel wat zon bij te pas gaat komen in de nieuwjaarsweek.

 9. Frederic schreef:

  Over zon gesproken: die schijnt vandaag eindelijk nog eens.
  Ik las de voorbije dagen al dat die in NL nog maar 17h heeft geschenen deze maand. Maar BE doet het nog veel slechter (lees: somberder). Slechts 5h31 heeft de zon deze maand in Ukkel geschenen.
  Tot nu dan iig. Er zullen vandaag wel wat uurtjes bij komen zo te zien.

 10. Erwin schreef:

  Perfecte condities in de Gargellen deze ochtend. Geweldige sneeuw, top dalafdalingen en ook nog eens een heerlijk zonnetje. Einde middag, begin vd avond gaat het dan ook nog eens prachtig sneeuwen! Vanavond de verlichte piste op om te gaan sleeรซn in de dwarrellende sneeuw in sankt gallenkirch met vriendin en kleine man. Geweldig hier!

 11. Dirk schreef:

  Het is nu gestopt met sneeuwen. Ik schat een 15 cm erbij vandaag. De pistes liggen er super bij.

 12. iwan schreef:

  Zie ik het nu goed en is metefictie nu – qua GFS – aan de beterende hand voor NL?
  Op 7 januari voor midden, oost en noordoost gem.temp 0 graden?

  Duimen….

 13. Dirk schreef:

  @Jorne,
  Het is hier prima in Le Devoluy. Deze middag juist 1 uurke niet gesneeuwd en nu nog altijd goed bezig. Hier in het dorp tot nu toe een goeie 25 cm gevallen. Wel geen terraskes weer.

 14. Ab schreef:

  Nou @Mark (breda) GEM 12z run is binnen en na al die zuidwest geweld van afgelopen runs nu de eerste run sinds lange tijd richting eerste weekend van januari (6/7) met aardige hogedruk activiteiten ten noorden van de LL en zelfs een Frederic duikertje aldus de Canadezen. Hier die meteofiction kaart. Geen waarde eraan hechten gezien de termijn maar voor jou BV een leuke opsteker voor mogelijk winterweer na 10 januari. ๐Ÿ˜‰ https://www.mupload.nl/img/cnhh90rztcfw5.png

  • Ab schreef:

   Ook bij de GFS run van 12z toenemende hogedruk activiteiten richting eerste weekend van januari ten noorden van de LL. Met als gevolg een scandi hoog in opbouw die dan in gevecht is met de depressies vanuit het westen. Wel is de straalstroom wederom wat zuidelijk bij GFS.
   Hier de kaart op 7 januari met duidelijk een scandi hoog in opbouw. Nee nog allemaal ver weg en onbetrouwbaar maar toch komt ook GFS met wat meer hogedruk impulsen richting eerste weekend van januari ten noorden van de LL. Mss weer iets om naar uit te kijken en anders pech ๐Ÿ˜‰ https://www.mupload.nl/img/5mic30kjsi0.png

 15. Jan van soest schreef:

  Hier in Kals nog niks aan de hand, lichte sneeuwval, hooguit 2 a 3 cm!

 16. Spannende tijden weer… we gaan zien of het nog goed komt voor de LL, Alpen zijn sowieso okรฉ en hopelijk houdt dat ook aan tot eind mei. ๐Ÿ™‚

  In de Ustated Nites valt er lokaal (Pennsylvania) wel erg veel sneeuw:
  In de Amerikaanse stad Erie is in 30 uur tijd maar liefst 134 cm sneeuw gevallen. Nooit eerder viel er zoveel sneeuw in รฉรฉn dag. En er is nog meer sneeuw op komst.
  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/12/27/sneeuwrecord-gebroken-in-pennsylvania/

  Winter

  Het is nu volop wintertijd,
  het vogellied is stilgevallen,
  het bronzen woud is toegesneeuwd,
  de zilverberken staan te dromen.
  Wij wandelen langs de Legeweg
  in ‘t land van eindeloze verten,
  van Brugge tot in Damme stad
  tussen witbesneeuwde
  haagbeukkragen.
  En boven ons in ‘t grijze zwerk
  klapwieken zwarte winterganzen.
  Ze waren in hun driehoeksvlucht,
  boven witte weidse poldervlakten.

  Rene Dunck

 17. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Sneeuwval nu ook begonnen in Berwang Noord Tirol.De locale geven toch ook een mooie laag poeder op dus ben benieuwd morgen .Update volgt Fijne avond allen

 18. Robbie schreef:

  Dan even een update uit het Zuiden, gisteren avond een beetje miezersneeuw die langzaam is overgegaan in mooie sneeuwval, op de berg denk ik zo’n 15 cm gevallen en het valt nog steeds, pistes liggen erzoals altijd nog top bij. Vandaag is de Italiaanse invasie begonnen en zal het wel weer wat drukker op de pistes worden.

  In dat begint het sneeuwdek op de zuid hellingen ook te groeien maar zoals de ervaring leert zijn dat ook altijd de hellingen die vrij snel al weer groen worden.

 19. Erwin schreef:

  Als ik kijk naar de 12u hoofdrun en ook naar het ensemble wordt ik daar niet zo warm van Ab. zolang de 850hpa`s dit soort temperaturen laten zien in het ensemble is de winter ver weg in de LL. Wel mogelijk een keer wat wit gedwarrel de komende weken maar een Scandi hoog met serieus winterweer zie ik tot en met de eerste decade januari niet gebeuren. Vrij kansloos verhaal zelfs.

  • Ab schreef:

   Het is ook nog lange termijn he Erwin wat ook veranderlijk is ๐Ÿ˜‰ Pas zag je alleen continu strakke WC en nu zie je er toch weer wat deukjes in. Nee op basis van de ensemble idd nog geen winterweer maar daar kan altijd aan gesleuteld worden. Ik zie wel komende dagen waar het naartoe gaat. Maak mij nog helemaal niet druk hoor weer is het weer en moet je nemen zoals et aankomt…

   • Jopie schreef:

    Zoveelste aspiratie voor alweer een Scandihoog Ab. Blijft in die zin verrassend omdat verwachtingen voor en WC steeds naar noordwest worden bijgesteld en dan telkens weer een Scandihoog daartussen. Deze lijkt mij minder kansvol. Graag een hoog dat ook op hoogte goed ontwikkeld is. Deze is mooi koud hoor maar de luchtlaag graag wat dikker. En als uk het dan voor het zeggen heb De kern graag boven Spitsbergen ๐Ÿ™‚

 20. Erwin schreef:

  Hier in Gallenkirch (Montafon) is het einde dag (na een geweldige skidag) op 900 m eerst gaan regenen. Inmiddels is de regen overgegaan in droge sneeuwval en het ziet er weer prachtig uit. Zo de verlichte piste op om te gaan avondsleeen met de kleine man. Ook een aanrader hier!

 21. Ab schreef:

  Ook EC 12z komt richting eerste weekend van januari met een scandi hoogje in opbouw op de laatste kaart 240h vooruit. @Mark (breda) ik duim voor je BV ๐Ÿ˜‰ https://www.mupload.nl/img/4q5xk31.gif

 22. Frederic schreef:

  Voor wat het waard is, hier de EC seizoenskaart over de kansen op afwijkende luchtdruk. Een iets verhoogde kans op lagere druk dan gemiddeld boven de Britse Eilanden, de LL en Frankrijk. Een iets verhoogde kans op hogedruk net voor de kust van Noorwegen:

  • Frederic schreef:

   Maar dat komt wel aardig overeen met deze kaart van EC12 op +240h vooruit ๐Ÿ˜‰ :

   • Frederic schreef:

    in tegenstelling tot de vorige Scandhoogpogingen de voorbije maand, geef ik deze wel al wat meer kans

   • Ab schreef:

    Een positieve NAO index kan ook gepaard gaan met een Scandi hoog @Frederic dus wie weet idd nieuwe trend zo op de kaarten ๐Ÿ˜‰
    Dat dat was ook eind januari 2012 het geval positieve NAO index en toch een retro rus toen in de maak met succes. Zover zie ik het nog lang niet komen maar toch weer ff leuk om te volgen zo de kaarten

    • Frederic schreef:

     idd. Zou ook het gevolg kunnen zijn van die MJO (fase 7). La Nina is heel sterk dit jaar, dus het zou gerust wel eens kunnen lukken dit jaar.

     • Ab schreef:

      Idd @Frederic, had het er pas geleden nog over dat de MJO fase 7 pas binnen 10 a 14 dagen later op de weerkaarten mogelijk effect kan hebben bij de weermodellen. En je ziet nu idd nog niet overtuigend toch al lichte signalen voor hogedruk impulsen ten noorden van de LL. Ik hou het in de gaten

 23. nils schreef:

  hier in Hochkrimml eigenlijk prachtig weer tot 14 uur. vanochtend vanwege de wind veel dicht bij konigsleiten/ gerlos waardoor er veel mensen hier naartoe kwamen. Drukte viel nog mee!
  tot nu toe geen vlok (okee 10 vlokjes vanochtend) gevallen!
  De pistes zijn al top maar een vers laagje mag altijd!

 24. Frederic schreef:

  Voor al wie dit weekend richting de Franse Alpen trekt:
  Ik ga vrijdagnacht al vertrekken om de neerslag (sneeuw) die zaterdagvoormiddag de Franse Alpen binnentrekt net voor te zijn. Volgens ARPEGE komt die tegen 9 ร  10 uur binnen.

 25. Hans schreef:

  Pluim GFS en EC toch weer tikkeltje frisser ofwel minder warm. Dubbele cijfers worden al dagenlang uitgesteld door de modellen, mocht het er รผberhaupt (nog) van komen. Heel misschien oud & nieuw maar ook dat is op deze korte termijn nog steeds dubieus. ……..maar GFS, EC… ja het blijven computers.

 26. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Berwang inmiddels al 10 cm vers gevallen in 3 uur tijd en sneeuwt maar door .Dat Word wat morgen ochtend!

 27. Wessel schreef:

  St. Anton gaat t nu ook lekker los zeg, alles al dik wit! Staat ook een strakke wind, benieuwd naar morgen! ๐Ÿ™‚

 28. Frederic schreef:

  man man. Wat het Europese model vanavond voor de Franse Savoie, over Zwitserland tot in Vorarlberg berekent is echt niet min: richting de drie meter sneeuw op tien dagen tijd!

 29. Leo schreef:

  En nog even het lake-snow effect.
  Filmpje is van januari vorig jaar maar kon ik nog niet. Briljant van begin tot eind ๐Ÿ™‚

 30. Erwin schreef:

  GFS 18uur hoofdrun komt met dubbele temperaturen op 30& 31 december evenals als op 1 en 2 januari. Daarnaast volgt waarschijnlijk enige normalisatie van de temperaturen in de LL met vanaf Drie Koningen mogelijk zelfs temperaturen die onder gemiddeld uit gaan komen. Het laagje dat op 6-1 mogelijk onderlangs trekt kan een interessant neerslagmoment voor de LL worden. Op termijn in deze hoofdrun 18u dus wel kansen na Drie Koningen. Ver weg en ondanks dat ik nog niet in een Scandi Hoog geloof, duim ik wel mee!

 31. Temperatuur verwachting aan de andere kant van de plas, misschien toch maar beter met onze LL winter?

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/26023997.png

 32. Maarten schreef:

  Wat een enorme dump hier in les Sybelles. Hele nacht heeft jet doorgesneeuwd. Schat nu wel centimeter of 50 als het niet meer is.nu nog steeds lichte sneeuwval. Dadelijk de poeder in

 33. Joke, Riederalp schreef:

  Hier min 9 graden en lichte sneeuwval. De dump die zou vallen is verlopig nog uitgebleven. Vandaag wedstrijddag van de skischool dus dat wordt koukleumen aan de kant.haha

 34. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  De noordkant zou de restjes krijgen.Toch meet ik bijna 18cm neuschnee vanmorgen in Berwang and still counting

 35. Dirk schreef:

  Hier in Devoluy nen ganse nacht gesneeuwd. Nu is het gestopt. Moeilijk in te schatten hoeveel het gesneeuwd heeft aangezien de wind hard heeft geblazen en er sneeuwophopingen zijn.
  Van perfecte timing gesproken. Dat wordt straks genieten.

 36. sneeuwfanaat(Ron) schreef:

  Ec komt vanmorgenook weer met scandihoogaspiraties eerste weekend januari.Spannend zo weer op de kaarten voor de ll.De Alpen zijn sowieso een droom

 37. Arjan Ischgl schreef:

  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/C76F1C66-201F-4632-9B6A-27E699B57E16.jpeg
  15 cm in het dal, boven zal het richting de 30cm gaan denk ik. We gaan het zo zien

 38. Mark (breda) schreef:

  Heerlijke berichten uit de Alpen. Iemand een update uit Val Gardena?

  En mijn BV over serieus winterweer bij start 2e decade staat nog fier overeind zo te lezen.

 39. Dirk schreef:

  Beelden zeggen meer dan woorden in Le Devoluy

  formaten: .jpg, .jpeg, .png, .gif
  20171228_081446.jpg
  https://wintersportweerman.nl/wp-content/images/2016/uploads/small_thumb/20171228_081446.jpg

 40. Menno schreef:

  Wat is GFS scheutig met de neerslag vanmorgen!!! Berekende neerslaghoeveelheden komende 10 dagen voor de noordwest alpen tussen de 170 en 350 mm. Lijkt mij iets te veel van het goede, de sneeuwvalgrens is soms ook wat twijfelachtig, hoe verder naar het oosten hoe lager.

WSWM.nl heeft duidelijke spelregels voor reageerders. Surf eens naar deze spelregels zodat je weet hoe we het hier leuk en gezellig en vooral informatief houden. Discussie is leuk maar we vallen niemand persoonlijk aan. Een kritische houding is welkom - opbouwende kritiek is een geschenk - maar laat misschien ook eens blijken hoe zeer je het harde werken van het team waardeert. Om dat meteen even om te keren: het team van WSWM.nl draagt alle reageerders op handen! Onze levendige community is waar we het allemaal voor doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alvast bedankt voor je bijdrage aan dit mooie platform. Controleer je reactie nog eens op spelfouten en al te scherpe randjes.

Plaats de url van je uploaded image tussen [img] [/img] tags in je comment. Uploaden kan met het fototoestel bovenin of op http://nl.tinypic.com/.