Begin januari was ik na een intensief traject van bijna twee jaar klaar met mijn opleiding tot verkeersvlieger aan de KLS. Als cadeautje voor mezelf besloot ik samen met mijn vriendin er een paar dagen tussenuit te gaan. De vraag was alleen wat te doen. De tijd om echt een week op wintersport te gaan in de Alpen hadden we niet, en aangezien we ook geen auto ter beschikking hadden was even op en neer rijden voor een paar dagen ook geen optie. Na een hoop gezoek kwamen we op een origineel idee, althans dat denk ik. We besloten een city trip te combineren met een short-ski, en wel in Oslo! Zo gezegd zo gedaan, met flinke korting Youth tickets geboekt bij SAS en daarna verder gekeken naar een leuk en betaalbaar hotel. Eigenlijk was daar de keuze al snel gemaakt. Een jaar eerder had ik namelijk kennis gemaakt met het nieuwe hotelconcept van de ‘Guldsmeden Hotels‘ in Kopenhagen. Die ervaring was toen zo goed dat ik nu geen enkele twijfel had om een kamer in de vestiging in het centrum van Oslo te boeken. En daar hebben we geen moment spijt van gehad.

Onze kamer in Carlton Hotel Guldsmeden

Zo zag ons knusse hotelkamertje eruit. Misschien geen enorme king size room. Maar het bed lag er niet minder lekker door! In totaal hadden we twee volle dagen in Oslo, waarvan we één dag wilde gebruiken om de stad te verkennen en de andere om te boarden in Oslo Tryvann Vinterpark. Om de kosten nog wat extra te drukken hadden we onze eigen snowboards meegenomen, die kan je bij SAS namelijk gewoon inchecken als normale bagage. Na het weerbericht te hebben bekeken besloten we om de eerste dag   de stad te gaan verkennen. Als echte toeristen zijn we de hoogtepunten van de stad langsgegaan. Een daarvan is uiteraard het Nobel Peace Center in het hartje van Oslo.

Nobel Peace Center

Zoals gepland zouden we op dag twee van onze trip het compacte skigebied van Oslo gaan verkennen. Het is extra leuk dat je rechtstreeks vanuit het hartje van de stad met de metro (!) in 40 minuten naar dit skigebied kan reizen.  ’s Morgens hebben we in het hotel onze skikleren aangetrokken en zijn daarna naar het metrostation gelopen. Het mooie is dat niemand je raar aankijkt als je met je complete wintersportuitrusting door het centrum van de stad loopt, dat is gewoon heel normaal in Oslo. 

En klein uur verder na een prachtige metrorit, die overigens alleen de eerste paar minuten onder de grond rijdt en daarna gewoon als een soort bergtreintje verder gaat, stonden we ook daadwerkelijk voor de kassa om onze skipas te kopen. Wat volgde was een heerlijke skidag in een echt winters landschap. Daarbij hadden we het gebied zo ongeveer voor ons zelf, puur genieten dus. Helaas was ik dom genoeg vergeten de accu van mijn spiegelreflex op te laden dus heb ik alleen wat snapshots met een compact camera kunnen maken.[dc_slider slider=”10640″ captions=”true”]Om af te sluiten heb ik nog even een klein stukje van een van de afdalingen gefilmd. Het was misschien een van de vlakste stukjes uit het gebied, maar o zo mooi met de ondergaande zon op de achtergrond!
 

Ik ben benieuwd of er meer mensen ervaring hebben met de combinatie citytrip en skiën. Ik zelf vond het echt een hele gave combi en denk dat dit vooral voor de wat minder die-hard skiërs ook echt een geweldige optie kan zijn. Graag hoor ik jullie ideeën en ervaringen in de reacties. 


Finn

Finn Brouwers (23 jaar) reageerde veelvuldig op Hajo's vorige platform toen hij als 17-jarige snowboarder op het VWO zat. Hajo viel op hoe veel kijk hij op meteorologie had. Hajo en Finn spraken af en Finn werd vaste invalkracht. Finn startte een studie tot beroepsvlieger aan de KLS en had steeds minder tijd. Inmiddels is Finn ruim een jaar afgestudeerd en vliegt hij vanaf Schiphol naar vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa. Daarnaast vind je Finn nog altijd op WSWM om Hajo bij te staan tijdens de drukke momenten in het winterseizoen!

2 reacties

Gesloten voor reacties.