Bovenstaande compilatie is de top van een sneeuwstorm in het noorden van China die verschillende zeer oude records heeft gebroken. Het zijn ook wederom van die sneeuwmassa’s die laten zien hoe een ijstijd kan ontstaan … niet heel geleidelijk, maar met een paar grote klappen zo veel sneeuw neerleggen dat het ook in de zomer niet meer wegsmelt. Daar zijn we nog ver vandaan, maar de beelden zijn indrukwekkend en de records geven te denken.

In bovenstaande video wordt gezegd dat de 81,3cm sneeuw die viel in 46 uur een 70 jaar oud record heeft gebroken. Reuters meldt hier dat in Liaoning City met 53cm een absoluut record is gevestigd sinds het begin van de systematische metingen in 1951.

In Shenyang is een absoluut sneeuwrecord uit 1905 gesneuveld. Ik moest even wat heen en weer zoeken maar het gaat om 51mm waterequivalent en 40 cm sneeuwhoogte. Verschillende grote media kunnen toch niet om deze feiten heen en melden het gewoon ook in relatie tot stroomuitval en sterk stijgende prijzen.

Geniet verder van mijn verzameling bijzondere Tweets.

https://twitter.com/bbcweather/status/1458393833922772993
https://twitter.com/MyChinaTrip/status/1458377798046064645

Humor is er ook volop ….

https://twitter.com/MyChinaTrip/status/1458517316392607752

wqwe

Panda’s gaan los.

https://twitter.com/Chinaanimals/status/1458613133816496128

Eenden en ganzen hebben het niet meer.

https://twitter.com/MyChinaTrip/status/1458321618783006725

Kids gaan uit hun dak.

Husky’s ook.

https://twitter.com/MyChinaTrip/status/1457916835349680131

Volwassenen ook.

https://twitter.com/MyChinaTrip/status/1457178995309486085

Eet smakelijk.

En tja… eindigen we toch weer met covid. Nu ja mag ook wel nu Oberösterreich de medische apartheid verder wil opschroeven: huisarrest voor ongevaccineerden. Salzburgerland heeft net bekend gemaakt dat ze niet die kant op willen.

PS Gisteren was er weer iemand die me aanmaande bij mijn leest te blijven. Omdat ik meer verstand van het weer zou hebben. Dan moet ik nogmaals herhalen dat ik vooral een milieu- en klimaatexpert ben, met een beetje verstand van weer en enkele andere kennisgebieden waaronder fitness, voeding en preventieve geneeskunde. Na anderhalf jaar dagelijkse studie weet je ook wel wat van Covid. Nog intensiever studeer ik op en schrijf ik over Bitcoin en crypto en alles wat daarmee samenhangt. Het blijft altijd zo’n vreemde gewaarwording als iemand schrijft “blijf bij je leest”, terwijl het niet eens je leest is. Alsof er geen dwarsdenkers en bruggenbouwers nodig zijn. Alsof er geen fundamentele vrijheid zou zijn te doen wat je wilt in je leven. En alsof het menselijk brein niet geschikt zou zijn om met dezelfde intelligentie steeds weer andere gebieden te ontginnen. Het is zelfs een van de beste anti-aging tips om regelmatig je hersenen te boosten met studies op een heel ander gebied en met het beoefenen van hele andere sporten. Zo ben ik na mijn 50e tandempiloot geworden en momenteel weer eens aan het snowboarden geslagen.

Categorieën: Crazy shit

Hajo

Hajo Smit studeerde in 1991 cum laude af als meteoroloog, milieu- en klimaatdeskundige. Hij stopte na 3 "hele bijzondere" dagen bij het KNMI met zijn eerste academische baan en werd skileraar en natuurgids. Tussendoor was hij actief als tekstschrijver en vertaler. Aan het einde van het millennium werd hij even een grootheid in het Nederlandse inline skaten als hoofdredacteur van een skate magazine en organisator van een groot Red Bull event in Valkenburg. Na een seizoen als mountainbikegids in Griekenland en Oostenrijk begon hij in de winter van 2006 te bloggen op het snijvlak van wintersport en winterweer. Die winter in Königsleiten leerde Hajo in Oostenrijk ook paragliden. Tussen 2011 en 2017 nam zijn eigen website wintersportweerman.nl gewoon vanuit Nederland een zeer grote vlucht. In december 2017 verhuisde hij naar Oostenrijk om het paragliden weer op te pikken en tandempiloot te worden. Tijdens covid viel de sponsoring van wintersportweerman weg en werkte Hajo acht maanden in Nederland als klusser. De covid-winter 2021 verbracht hij in Hinterglemm waar hij ook weer actief werd als tekstschrijver. Wintersportweerman.nl behaalde dat seizoen een gigantisch bezoekersrecord van 70.000 unieke bezoekers op een dag. Sinds de zomer van 2023 runt Hajo in Zell am See Kaprun zijn eigen tandemparagliding bedrijf vip-paragliding.com.

11 reacties

MierenN@#ker · 12 november 2021 op 13:55

Ik denk dat sommige mensen niet snappen dat wanneer je intelligent bent heel snel bullshit ergens uit kunt snuffelen zonder super veel ervaring te hebben op dat specifieke gebied. Wanneer je niet gezegend bent met een goed stel hersens kun je alleen zinnige conclusies trekken op basis van ervaring. Die laatste categorie heeft moeite met begrijpen dat de eerste categorie best eens de juiste conclusies trekt over materie die niet onder hun leest valt. Misschien juist wel ongehinderd door kennis van zaken.

  Hajo · 12 november 2021 op 15:24

  Science is the belief in the ignorance of experts idd. Het is vrij logisch dat de nieuwe inzichten en vooruitstrevende routes worden gevonden door buitenstaanders. Het allerleukste bij dit alles is dat ik juist op het gebied van weer en weer voorspellen een dilettant ben. Het is gewoon meer dat mensen geconfronteerd worden met hun eigen beperktheid als ze een ander vrijelijk uit allerlei vaatjes zien tappen. Terwijl het heel logisch is dat je met een uur of 100-1000 studie op een onderwerp zeer veel gestructureerde kennis kunt opbouwen. De internet-revolutie anybody? Niet voor niets bedacht door een wetenschapper op CERN. Internet faciliteert dat wat wetenschappers via de journals altijd al hebben gedaan. Het is eerder triest als iemand 20 jaar into deze revolutie nog niet op een vijftal terreinen expert is geworden. Maar wij begrijpen elkaar sowieso. Hoop dat het nog iets wordt met Weissensee 2022.

kirsten_dl · 12 november 2021 op 15:58

Wat momenteel in China gebeurt heeft allemaal te maken met en is schuld van de door de mens veroorzaakte klimaatopwarming.
Meer extremere en snel opeenvolgende weersomstandigheden zijn het gevolg van een smeltende ijskap, extreem hoog CO2 gehalte én menselijke activiteiten.

😆 😆

Wat een immense sneeuwval ginds ! Hopelijk hier ook een keer want wat is het dieptriest wat zich momenteel in het fascistische Oostenrijk (herhaalt de geschiedenis zichzelf) gebeurt.
Dus laat de sneeuw voor de LL maar snel aantreden.

Tije · 12 november 2021 op 16:17

Vooral dat laatste mooi gezegd Hajo! Naar mijn indruk is het vaak zo dat de mensen die vinden dat eenieder zich bij zijn leest dient te houden, dat vooral die mensen last hebben van “My Mind Is Made Up. Don’t Confuse Me With the Facts!”.
Zelf vind ik het ontzettend irritant dat mensen juist nu oproepen niet zelf onderzoek te gaan doen naar corona/covid-19 en bijbehorende gentheriapieen. Wat is dat voor raar uitgangspunt? Ik heb verdorie 7 jaar lang in mijn vrije tijd aan de universiteit gestudeerd en daarmee mijn academische graad behaald, maar ik mag nu niet in de academische literatuur grasduinen, want dat is niet mijn afstudeerrichting geweest? Lekker dan.

Wim · 13 november 2021 op 09:14

Leestip: “Thinking, fast and slow” van Daniel Kahneman. Hij kwam tot het inzicht dat de mens 2 denksystemen heeft: het ene werkt onbewust en werkt snel/associatief/emotioneel, het andere bewust, logisch, rationeel maar langzaam.
En waar de mens zichzelf als een rationeel wezen ziet blijkt dat toch meestal het eerste, primitieve denksysteem aan het werk, en wordt het tweede meestal (maar ook onbewust) gebruikt om de overtuigingen van het eerste systeem te rationaliseren.

Dat is ook de internet revolutie: mensen gaan op zoek gaan naar informatie die hun vooroordeel of buikgevoel bevestigt, niet het omgekeerde. Dit is wat “doing your own research” doorgaans betekent.
Of je moet er zelfs niet meer naar op zoek, social media zorgen wel dat je eigen ideëen voortdurend bevestigd worden.

  Hajo · 13 november 2021 op 18:11

  Heel goed. Klopt zeker dat veel mensen aan confirmation bias doen. Of tunnelvisie zo je wilt. Ik niet. Ik ben wetenschapper in hart en nieren. Ik zoek altijd in extrema naar falsificatie van alles wat ik beweer. Tot ik merk dat een bepaalde theorie werkelijk hard is. Zo ben ik natuurlijk ook milieu- en klimaatscepticus geworden. Eerst als totaal schaap milieuhygiëne gaan studeren om de aarde te gaan redden, en toen snel wakker geworden.

  I.h.a. is dat psychologiseren van dissidenten wel een gevaarlijke aangelegenheid. Je bent dan nog maar één stap verwijderd van ze in het gekkenhuis opsluiten. Beter is om toch gewoon op de argumentatie in te gaan ongeacht waar het psychologisch vandaan komt. Voor wetenschap is de psychologie helemaal niet relevant. Dat is typisch zo’n modern dingetje om daar naar te verwijzen voor mensen die geen argumenten meer hebben.

Aart · 13 november 2021 op 22:36

https://youtu.be/VNGFep6rncY
Why the majority is always wrong 🙂

Aart · 13 november 2021 op 23:03

Cojona is slechts een dekmatel, het grote plan er achter is beyond comprehension.

Gerrit · 14 november 2021 op 10:31

Grappige pluim vanmorgen

  Hajo · 14 november 2021 op 10:55

  Welk model welke run welk prikpunt?

Gerrit · 14 november 2021 op 11:02

Europese ziet er beter uit dan de laatste dagen

Gesloten voor reacties.