Ik wist eigenlijk niet welke ik moest kiezen om vanavond als openingsfoto te nemen. Er kwamen vandaag zoveel ongelofelijk mooie beelden uit de skigebieden… Het kan maar 1 ding betekenen: De Alpen zijn helemaal klaar voor de voorjaarsvakantie! Voordat je door scrollt, besef dit plaatje even. Besef dat dit op 10 uurtjes rijden ligt, we mogen in onze handjes knijpen met de luxe van wintersport die we hebben. Vergeet dus even alle zorgen over hoge temperaturen etc. en denk aan het feit dat je zoiets mogelijk gaat zien op je wintersportvakantie. Een wijs man zei ooit: Als willen hebben is ben ik de rijkste man op aarde. Probeer dus soms de rijkste man te zijn met wat je hebt in plaats met wat je wilt. Trouwens heel veel punten voor degene die weet van wie de quote is.

Snel door met de volgende zonsondergang, Les Menuires beleefde een schitterende dag met volop zon terwijl het in Oostenrijk grijs en sneeuwrijk was.

Zwitserland lag ook grotendeels in de zon vandaag, Joke plaatst ze aan de lopende band maar ook hier moeten we even een momentje pakken om te kijken naar het plaatje…

En deze een enkel uurtje later, tja geen woorden nodig.

In Oostenrijk sneeuwde het dus zo goed als de hele dag. Vanuit het westen werd het droog en leverde de Zugspitze dit plaatje af deze avond. Had ook zomaar als openingsplaat kunnen gaan…

In Innsbruck zijn de lawinehekken al even uit het beeld verdwenen maar nu wordt ook het beeld van de stad vanaf de rechter kant opgegeten door de sneeuw.

Bij ons in Skiwelt was het de hele dag nog matige of intense sneeuwval. Overal poeder en heerlijk droog vanaf 1000m. Ik ken het gebied steeds beter en vind steeds mooiere runs. Het was onbeperkt gaan gaan en nog eens gaan. De pret was een beetje over toen ik na een mooie sprong een gestrekte salto zonder ski’s maakte, gelukkig in de zachte sneeuw maar nu toch een beetje hoofdpijn haha. Hoort erbij heh.

In Obertauern was het regelmatig white-out. In het oosten was de stuwing vandaag het meest intens, crazy stuff!

En wat ligt er ook in het oosten? Juist, Loser. Ze hebben weer een flinke work out voor de boeg morgen! Nog scheppers die zich aangemeld hebben?

En we blijven in die geweldig positieve stemming want het GFS lijkt bij te draaien naar de koudere kant. Een noordelijker hoog en kou uit het oosten voor de Alpen. De Lage Landen in dit geval nog wel in het voorjaar, beste van beide noem ik het maar ff.

Er zit zelfs wat sneeuw op voor Oostenrijk, mooi optijd voor de 2e voorjaarsvakantie. Hajo neemt zo meer van deze kaarten door!

De controlerun van vanmiddag maakte er helemaal een gestoord feestje van. Ja dit is wel heel onwerkelijk…

Maar oke, ook de controlerun vanavond is heerlijk positief. We raken in een goeie flow. Misschien wel iets te goed…

Want het ensemble laat een spreiding zien waar je u tegen zegt! Ook opvallend om te zien is de piek van de 500hpa temperatuur op de 22e terwijl de hoofdrun en controlerun dan op 850hpa een flinke daling in de temperatuur doet. Misschien dat Hajo wat meer kan vertellen over wat de bijbehorende effecten hiervan zijn!

Spreiding in het ensemble en ook het EC stribbelt nu wat tegen. Nog geen juichstemming dus maar gewoon op en top spanning bij elke run! Hajo neemt ons vanavond om 21.00 mee live op Facebook, vergeet dus niet om in te schakelen!


Jorne

Zo veel mogelijk skiënd en altijd kijkend naar de lucht en de wind. Al sinds de jonge jaren door m'n familie meegenomen, en jong geleerd is oud gedaan toch? 2 geweldige seizoenen doorgebracht in de Alpen. Mijn grote passie voor het weer mondde uit tot de eervolle job als een van de wintersportweermannen. Te veel sneeuw bestaat niet!

24 reacties

Gesloten voor reacties.